Разпределяне на разходите при живеене заедно

• 18 220
  • 526
  •   1
Отговори
# 75
Този си е мърляч, негово, чуждо, все не пипа Simple Smile

# 76
Но винаги се обосновава, такава стройна философия, облечена в разумни доводи.
Преди години купиха дюшеме, стоя две години непоставено, защото някакъв съсед от втроия етаж имал хлебарки  и понеже ги бил прогонил, този ги чакаше у тях Joy
Жена му си го търпи, макар и да съм и подхвърляла, че заслужава да си отиде временно. Паразитник и далновидник.

Дано авторката да не се сдобие с подобен екземпляр.
Ако може на първо време да е приходящ, за да се види как ще им тръгнат нещата и дали.
Не е проблем, че жилището е нейно. Проблемът е дали той си прави тънки сметки, или е искрен.

# 77
Скрит текст:
@Bubulechence, преди да заживеете заедно отново ли имахте подобен тип разбиране? Че той ще покрива почти изцяло разходите за излизанията например? Интересно ми е просто как би се променила една такава динамика на отношенията.

При нас сякаш от началото всичко е било равно, тъй като сме в сходни ситуации финансово.
Една идея по-често покривам сметките ни навън, тъй като той имаше някои по-непредвидими разходи. Както и често се е случва, че няма изтеглен кеш и затова му давам и после забравяме и двамата.
Скрит текст:
Притесненията ми идват от това и смятам че би ни помогнало да имаме по-ясно определени отговорности. Със сигурност ще покривам ипотеката, както и всичко свързано с ремонти по апартамента. Но бих искала да имам увереността, че човекът насреща няма разсеяно да забравя да се включва в разходите по живеенето заедно. Целта ми е да се избегнат конфликти. Бих искала той да е спокоен и сигурен, че е добре дошъл и не ощетен. В същото време искам и аз да бъда спокойна.
Ако не става дума за тотален заплес, който е от типа "...офф, забравих да си измия зъбите!", то пича доста "тънко" бяга по тъча.Чака да МУ плащат купона, все "забравя" да си изтегли пари, щото нали, има кой да го финансира, пък после и съвсем удобно "забравя", че трябва да ги връща....
Със сигурност има още "симптоми", че момъка се скатава, просто авторката ни ги спестява, или сама не ги забелязва заради "розовите" очила.
Не съм оптимист.

# 78
...Проблемът е дали той си прави тънки сметки, или е искрен.
Винаги има такъв риск. И при общ дом, пак някои се скатават и гледат да си полежат, само оправданията са други Laughing
Но за такъв начален етап тя е в по-изгодна позиция, защото винаги може да го изгони, ако се окаже, че под един покрив има друго лице. Защото ако са в общо тяхно, а нейното с наем, трябва тя да се изнесе и да виси по чужди домове, докато мине предизвестието на наемателите.

# 79
Аз си мислех и за вариант, докато и стане жилището, да се съберат заедно под наем. Така и така плащат и двамата отделни квартири в момента. Та ще си проличи дали да го приютява после , или не.

# 80
За нов наем трябва да извадят накуп 2-3 наема - пари, хвърлени на вятъра, които могат да се използват за ремонта. Но може да се съберат в някое от жилищата, в което живеят сега Hands Plus1

# 81

Не мисля. Пипа, и още как, но своето си. Жената си го търпи, тя си знае защо.

# 82
Пипа, и още как, но своето си.
И неговото не пипа, затова си направих такъв извод...
...Същевременно неговото / след смъртта на родителите му/, дори не е пипнал да оправи...

# 83
"Имоти" е едно, а два апартамента, при които единият изплаща другият, не е бизнес.
Да, права си, но в дългосрочен план е отличен ход.

# 84
Пипа, и още как, но своето си.
И неговото не пипа, затова си направих такъв извод...
...Същевременно неговото / след смъртта на родителите му/, дори не е пипнал да оправи...
Нищичко не пипа, освен чашата с ракията и вилицата за салатата . Joy
Мужкарец по потник, типичен нашенски.

# 85
Неговото може да си го оправи много бързо, ама трябва наистина да го натири.
Таман да му сбъдне страховете.

# 86
Ако ще живея с някого,очаквам от него да поеме всички режийни разходи.
В моя или неговия апартамент,все тая
Макар,че не съм фен на това,момчето да живее на терена на девойката.

Уиш,не бих си учила детето да налива наследствения капитал в чижд имот,освен ако имота не е и на нейно име,т.е.при евентуална подялба , възвръщаемостта трябва да е гарантирана.

# 87
  • Варна
.
"Ценната" оферта да отдаде нов имот под наем е уникална. Теоретично е бонус, но реално авторката да се моли и залага да попадне на лоялни , нормални наематели, които ще спазват педантична чистота и ще поддържат имота като свой .  А дано , ама надали... Очакват я и перманентни ремонти . Колко дела има и за неизплатени наеми...
Наемодател на няколко апартамента съм от години. Това не става с молитви, а с добри договори, съставени от кадърни адвокати. Офертата е ценна, само за някой, който има достатъчно мозък да си управлява имотите, а не разчита на Господ да чуе молитвите му. Като цяло, добре е, когато човек дава съвет и оценява оферти, да го прави на база поне минимален личен опит, а не въображение. А, ако твоят опит с наематели е като описания, значи още много имаш да учиш.

Елунария, не апартамента на мъжа, а апартамента, който ще бъде на двамата.

Реалните наемодатели обобщаваме и опита на други , дългогодишни наемодатели. Мисля, че е безсмислено да цитирам примери, но два са фрапантни .
Съпрузи адвокати си продадоха нов имот,в топ център а др.фамилия водят  дела от година . Договорът е вид гаранция, но ефективно съдействие от институциите при отстраняване на некоректен наемател липсва.
Обща ипотека, при евентуална раздяла си е пасив .

Последна редакция: ср, 26 юни 2019, 14:45 от Viviana91

# 88
Ако ще живея с някого,очаквам от него да поеме всички режийни разходи.
В моя или неговия апартамент,все тая
Не мога да разбера, ако ДВАМА души решат да живеят заедно, защо се очаква единият да издържа другият?
Даже не става дума за брак, деца, тепърва ще видят дали искат да градят общо бъдеще.
Паразитирането е еднакво отблъскващо и от страна на мъжа, и от страна на жената.

# 89
  • Пловдив
Ако аз съм на мястото на авторката, бих искала да живеем в лично мой апартамент и аз ще си плащам ипотеката. Все пак, това жилище, ако нещо се случи, си остава само за мен. Но ще очаквам мъжка помощ от партньора си при ремонти и т.н.
За режийните - според мен, е редно да се делят по-равно.

Общи условия

Активация на акаунт