Разпределяне на разходите при живеене заедно

• 18 112
  • 526
  •   1
Отговори
# 285
Така де... да си живее сама до края на живота си Simple Smile Сакън да не каже някоя бгмама, че се е минала девойката Simple Smile След като и свъши ипотеката може пък и да вземе некой момък... вече няма да има ипотека, няма да се мине Simple Smile

# 286
Сакън да не каже някоя мома, че тази няма опасност да се занимават мъже с нея или както там се изцепиха назад в темата.
Аз поне останах с впечатлението, че повечето радетелКи да се взимат пари са под 30, неомъжени и без деца. Не са точно бг мами.

# 287
Ама разбира се - ще си и е супер да си живее сама - на мен ми беше идеално и никой за нищо не ми държеше сметка кого каня и какво правя. И не си живея цял живот сама - намерих си мъж и най-нагло се натресох у тях. Даже спазарих и половината имот за всеки случай. Преди това периодично ме заплашваше с развод, буквално за нищо. От как получих права над имота за развод не е споменавал. Оправям се аз с наглеци прсото ми трябва малко повечко време - няма лесно при мен, но рано или късно резултатът е налице и съм доволна.

# 288
  • София
Още на ниво ремонт и обзавеждане на новопостроения апартамент ще се види на какво е готов момъкът. Ако си тикне кунки у гъзунки и чака наготово да легне върху леглото от баладхин...работата е ясна. Но за този експеримент трябва да се чака едно 7-18 месеца. С това делене на сметки по равно....дали момъкът ще се мине да плаща повече или изцяло за сметки/консумативи?
При положение, че са само на ниво гадженца и че той не присъства в НА не виждам причина да влага в ремонта. Ти би ли наляла пари в чужд имот, на човек с който не си на семейни начала и нямате ясна представа за бъдещето още? Ако ап. беше негов, дали щеше да й даваш акъли тя да налива пари в ремона на неговия ап.?

# 289
Аз съм потресен от тази тема и отивам да повърна. Горе-долу нещата са на ниво Женския пазар. Не мога да напиша нищо смислено.

# 290
  • София
Афродита, не е нужно да налива 10 бона в ремонт, но може да помага с това, онова. Монтиране на нещо, боядисване, пренасяне на мебели и т.н.

# 291
To e ясно, че ако имаш мъж, ще помага и ще ремонтира.

# 292
Само да не забрави да му плати. Тия майстори не бачкат безплатно.

# 293
  • София
Някои хора наистина не правят разлика меду съквартирантвсто и съвместно съжителство с половинка, а разликата е огромна.
Кетчър, Бианка вече ме е изпреварила с отговора, аз също мисля, че ако е мъж, ще помоне с такива елементарни неща, това в случай, че са на семейни начала, иначе следва да му плати както на майстор, щото нали всичко се дели по пазарни цени, не може така на аванта да й се вършат услуги. Нали ако иде тя при някой майстор, няма да й излезе за мерси, а ще й се искат сума за труд, отделно от материалите.Bowtie Обаче в темата тука се спрягат задъжителни вноски от мъжа от по 1000лв. месечно, иначе не ставал SatisfiedSatisfiedSatisfied За такива парични преводи срещу секс, в случая + подслон, си има име Satisfied и то не е семейство!

Последна редакция: сб, 29 юни 2019, 16:14 от ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

# 294
мда - семейство е само да даваш и да не искаш нищо в замяна. Аз на това му викам прецаквация и глупотия, а не семейство

# 295
Ако не получаваш нищо в замяна, няма да е семейство. Но твоята и моята представа за отношения са различни. Ти си намерила сигурност в половината имот, просто това ти е било важно. За всеки нещата са различни.

# 296
  • София
мда - семейство е само да даваш и да не искаш нищо в замяна. Аз на това му викам прецаквация и глупотия, а не семейство
Явно не си наясно какво означава семейство - много жалко. А аз на това някой да ти плаща половината ипотека, облечено в думите 'наем' + да ти плаща и режийните разходи, щот нали приютен бил, му казвм с едно име, което не мога да напиша, че ще дойде май в разрез с правилата на форума Satisfied По-културно може би звучи съквартиранти с привилегии SatisfiedSatisfied
Интересно при такова цепене до стотинка, ако единия измие прозорците, другия дължи ли му пари за 50% от стойността на пазарната цена за труд, която би платил на дом. помощница? То иначе си е прецакване. Satisfied

Поправка: като се замисля не 50, а 100%, все пак чистачката би взела 100% от стойността на услугата. Не знам защо се заблудих, че само 50% са под въпрос.

Последна редакция: сб, 29 юни 2019, 17:06 от ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

# 297
  • Варна
Bratan, не си попадал на Евин плаж. Шокинга е убийствен там , травмите са трайни . JoyJoySunglasses
Всяка тема забива в песимистични развръзки.

# 298
Някои  коват стабилност в брака чрез деца, други - чрез имоти. Мен, като почнаха да ме плашат с развод,  щото не се подчинявам, много бързо се разведох, какви половини имоти, ох, ужас!

# 299
Доскоро и аз бях твърдо за това, че щом двама души са заедно и са семейство, няма какво да се брои кой, какво и колко е дал. Напоследък обаче се нагледах на толкова грозни картинки и как хора, влагали себе си и парите си без колебание в друг човек, връзката си или чуждия имот, с мисълта, че е в името на общото благо, накрая се оказаха с пръст в уста, грубо казано, та започвам да разбирам и подкрепям привържениците на "любовта си е любов, ама сиренето е с пари"... Затова вече мисля, че щом жената осигурява дома, редно е мъжът да поеме поне режийните изцяло. Той пак няма да участва равнопоставено, ако тя изплаща кредит, но все пак няма и да лежи съвсем на нейн гръб.  
Съветът да се обсъди финансовата страна на съжителството е разумен. Не е нужно да се иска наем, сключва договор или поставят ултиматуми, но да се сондират нагласите на половинката и изяснят очакванията е задължително.

Общи условия

Активация на акаунт