Разпределяне на разходите при живеене заедно

• 18 098
  • 526
  •   1
Отговори
# 315
Птица, една година са заедно, а момичето купува сама имот. На нейно място най-малкото не бих канила някого да живеем заедно. Нека момчето си е под наем, а тя в нейното жилище. Пък, ако той почне да се тревожи за финансите й и да й помага с някой друг лев, вече става друга бира. Засега виждам само да скатава. И съветите да поговорят и да се изяснят са ми малко... хем излишни, хем са изпуснали момента. Има неща, които или ги вършиш, или не - не сядаш на съвещание да ги обсъждаш.

# 316
Така е, ако не иска сексът да е плата за безплатното жилище, ще поеме режийните Stuck Out Tongue Winking Eye

Аз пък мисля, че след една година заедно (доколкото разбрах - гаджета, като всяко си живее нейде си) е повече от нормално да преминат към следващия етап, т.е. да заживеят заедно. И не вярвам предложението му за събиране да е продиктувано от покупката на апартамента. Или поне не ми се иска да е така. Затова и мисля, че точно сега е моментът да се обговорят финансовите подробности около това събиране. Тъкмо тя ще се ориентира какво може да очаква от него и ще реши бъдещето на връзката. Защото ако е хитрец и използвач, по-добре е навреме да го усети и да си търси друг. Доколкото може разбира се всичко да се предвиди и уточни предварително.

Последна редакция: сб, 29 юни 2019, 19:37 от птица

# 317
Съдейки по странните възприятия на жени за мъжката инициатива въобще в отношенията, ми се струва, че и за съжителство, и за брак - все жената ръчка, в немалко случаи.

# 318
Интересна тема, интересни разсъждения.

Ами ако младежът си купи кола на лизинг, какво трябва да се случи?
- тя трябва ли да плаща половината вноска?
- или тя трябва да плаща всички разходи - гориво, винетки, застраховки?
- или пък да ѝ взима по левче на км?

"Здравото семейство се гради на точни сметки" - Конфуции

Последна редакция: нд, 30 юни 2019, 15:52 от R-dna

# 319
Ами ако я кара и ползва наравно с него - да, ще плаща бензина. За застраховките и винетката надали, както и младежът от обсъждания случай вероятно няма да плаща данъците на апартамента на момичето.

# 320
Иха, ще може да заработва като копърка.

# 321
Ако развозвам приятелка ежедневно по нейни маршрути  и го играя ролята на шофьор с кола,е точно пари за лизинга едва ли ще искам,но бензин,винетки,ремонти и т.н.да
Ако пътуваме ежедневно в една и съща посока,примерно на работа,ще съм ОК ако дава по някой лев за бензина.За друго не,не го намирам за логично.

# 322
  • София /Абсурдистан
За нещо като брак ли говорим, или за бизнес партньорство?

# 323
  • Агент под прикритие
Интересна тема, интересни разсъждения.

Ами ако младежът си купи кола на лизинг, какво трябва да се случи?
- тя трябва ли да плаща половината вноска?
- или тя трябва да плаща всички разходи - гориво, винетки, застраховки?

"Здравото семейство се гради на точно сметки" - Конфуции
Аз бих започнал с нещо много по-просто: ако младежа си купи жилище с ипотека? Тогава кой на кого какво трябва да плаща и защо? JoyJoyJoy
Ама я чакай, ей сега всички ще скочат, че той бил мъж и трябва по презюмция да прави точно това... Sunglasses

# 324
Може да иска да си я отглежда, но тя би могла да се включва в общите разходи също, без да чака подкана. И без дележи по равно, че много селско 😀

# 325
Някои  коват стабилност в брака чрез деца, други - чрез имоти. Мен, като почнаха да ме плашат с развод,  щото не се подчинявам, много бързо се разведох, какви половини имоти, ох, ужас!

Не съм искала и не искам никакви имоти - искам спокойствие. И когато не намерих нормален човешки начин да го постигна, го направих по алтернативен. Важното е че действа. Няма шанс да се оставя някой да ме шантажира без да си плати. За всеки човек си има подход - явно това беше за моя.
 А да си зарязвам семейството заради поправими неща и да си причинявам тройно повече главоболия в резултат, понеже съм предпочела уж за по-лесно да избягам от проблема вместо да го реша, и то назидателно,  е глупост и резултатът от нея се чете във всяка втора тема тук.

# 326
Хахаха.
А иначе е нормално жената да се натресена мъж, изплащащ ипотека и лизинг, който е задължен да я храни и облича, щот е мъж.
А ако може и козметичните и процедури да покрива, още по-добре.

Малей, добре, че нямам такива проблеми.
Сакън, ше зема се мина.
Де'а знам.
Втори баща не ми трябва.

# 327
Това къде го прочете, или си го измисли?

# 328
Няма страшно, българските мъже си заслужават страданията с поведението си. Въобще не ги съжалявайте, сами са се докарали до това положение. Ще плащат като попове каквото е нужно, няма къде да ходят 😃

# 329
Виж по - горе примера на една българка, което знае как да накара мъж си да плати, борейки се за човешко отношение, вместо тя сама да прекрати цирка с принципно нездравото си семейство. Ей тоз мъж си заслужава и страданията, и всичкото, до което сам, и с помощ се е докарал.

Общи условия

Активация на акаунт