Разпределяне на разходите при живеене заедно

• 18 085
  • 526
  •   1
Отговори
# 360
Достатъчни преди 50 години от времето на баба ти и достатъчни днес са твърде различни.
И аз имам романтични представи за работещ мъж, пинъп домакиня и 5 дечурлига, но в днешно време ако чакам някой да изкара достатъчно пари, че сам да ме издържа... Пълно е с бездетни ергени на 40 и кусур, дето още чакат да изкарат достатъчно, че освен за пиячка и бензин, да имат и за два памперса. Поне с това оправдание минават.

# 361
Достатъчни преди 50 години от времето на баба ти и достатъчни днес са твърде различни.
И аз имам романтични представи за работещ мъж, пинъп домакиня и 5 дечурлига, но в днешно време ако чакам някой да изкара достатъчно пари, че сам да ме издържа... Пълно е с бездетни ергени на 40 и кусур, дето още чакат да изкарат достатъчно, че освен за пиячка и бензин, да имат и за два памперса. Поне с това оправдание минават.

Всеки си знае за себе си. Аз, от както бях на 26, изкарвам достатъчно за едно домакинство. Жена и деца, обаче, не искам. Grinning

# 362
  • Пловдив
Говорех за самото напъване, не за сумата. Казах, че мъжът трябва повече да се напъва и да има желание, а не че трябва непременно да получава повече.
И понеже нямам желание за спорове повече, пиша предварително. Тук 80% мъжете им яко ги подпират, така че какво равноправие, какви 5лв. Изнасят се трактати как трябва да се гледа като на човешко същество ала бала, ама не са взели бедняци да ги гледат като същества и да им се дивят, а са взели такива, които ги издържат и плащат и режийни, и почивки, и сметки по заведения, и курсове на децата. Егати съвпадението.
Ами аз идвам от семейство в което майка ми изкарваше повече от мъжа си. Майка ми и досега изкарва повече и от моя мъж (баща ми почина).

# 363
Жена и деца, обаче, не искам. Grinning
Поне си го признаваш 😁

# 364
  • София
Ама аз за какво ги пиша тия проценти. Laughing Никъде не съм писала 100/демрк всичките.
Виждам, че и тук има успешни жени, изгледали добре децата си и то без помощ.
Евала, шапка долу, ама другите- не мерси.

# 365
Какво значи мъж  да издържа и подпира жена си? Ако не го прави, независмо, че аз работя, не ми трябва мъж. Въобще, каква е идеята на съвместния/семейния живот?

# 366
Всеки си знае за себе си. Аз, от както бях на 26, изкарвам достатъчно за едно домакинство. Жена и деца, обаче, не искам. Grinning

Тъй де, то не стига само да ги печелиш, а и да искаш да ги похарчиш за нея.

# 367

Като се излъжа, веднъж на всеки 2 години, да встъпя във връзка, харчим заедно. Аз обичам да харча и все такива жени ми се падат, които обичат. Абе, добре си живеем, ма за кратко, че бързо ми омръзва Любовта.

# 368
Значи не си намерил истинската

# 369

Като се излъжа, веднъж на всеки 2 години, да встъпя във връзка, харчим заедно. Аз обичам да харча и все такива жени ми се падат, които обичат. Абе, добре си живеем, ма за кратко, че бързо ми омръзва Любовта.
Бързо ти свършват парите и през 2 години събираш, че да имаш да похарчиш. Ей Голем мъж бе Grinning

# 370
  • София
И като си кюта, дали ще поеме той майчинството, болничните, ще води и взима детето от ясла, градина, училище, домашните, воденето на лекар, родителски срещи? Като е на сигурна държавна работа, дали, аджеба, ще му стигне реалният осигурителен доход да вземАТ двамата ипотека?
То хубаво се обяснявате, че мъжът може, ама въпросът е дали го прави. Знаете, че не го прави, така че файда да се обясняваме за равноправието.
А защо да не поеме това в червено, стига да е в разумни граници? ММ си прави тези неща в момента, в отпуск е и гледа сина ни. Така че - не, не знаем, че мъжът не правел нещо си, поне аз го не знам, снощи намерих И прясно сготвено.
Само че не е зле жената да оценява направеното, а не да писка кои чорапи е обул на детето или че яло пица вместо сготвено. С подхода "мъжете не го правят" нищо не става.

На държавна работа си осигурен на реалната си заплата, освен това банките по-лесно могат да те намерят.

# 371
Ако въпросният момък беше на място, няма нужда от вторачване в сметки и обмисляне на наеми. Някак все се нареждат нещата, а свестен човек ще намери как да допринесе в бюджета така, че да не се чувства като воденичен камък и готованец.
Ама авторката посочи вече, че приятелят й честичко "забравя" да си изтегли парички и тя редовно го финансира, а той после също така удобно "забравя" да й върне парите. И това ПРЕДИ дори да заживеят заедно и да имат някакъв изграден финансов план. С такъв всеки би се замислил и червените лампички биха присветвали с тих камбанен звън.
Аз вече виждам картината как той си носи чехличките и халата, разбира се, не плаща нищо, свързано с покрива над главата си (нито 1/2 наем, нито 1/2  ипотека, нито 1/4 ипотека) и уж ще плаща поне 1/2 от сметките, ама ех, опс, случайно забравил да плати тока пък го спират утре, а банката отваря чак в понеделник... и до 4-5 месеца авторката ще си го отглежда изцяло, а той все ще забравя да й върне парите или да ги компенсира по друг начин, защото все пак дивана, на който седи не е "негов".

Доста антипатичен ми идва този още от това как след 1 година се замислил да живеят заедно и започнал да хвърля подметки по въпроса, но с идеята как това заживяване ще стане СЛЕД като тя си вземе ключовете от новото жилище.

Дотогава трепетно, влюбено сърце издържа любимата да е далече, но като вече може да си спести един наем, изведнъж се стапя в пламъка на всички страсти като асфалта в Кувейт на 63 градуса.

//Не, сериозно. Веднъж да не е изтеглил пари и тя да услужи- ОК, разбираемо. Ама да забрави за тях да й ги върне хем уж е мъж (кавалер, тази дума умря, нали?) и самото действие да се повтори, и потрети... не.

# 372
Когато се запознах с бившия ми мъж, той нямаше почти никакви пари, тъкмо беше му пропаднал някакъв бизнес, даже съм го черпила понякога. Бяхме супер малки освен това. После имаше период от няколко години, в които той е изкарвал в пъти повече от мен и е плащал повечето неща, когато сме били заедно. Никога това не ми е било критерий за нищо. Явно времената са се доста променили. 

# 373
Когато се запознах с бившия ми мъж, той нямаше почти никакви пари, тъкмо беше му пропаднал някакъв бизнес, даже съм го черпила понякога. Бяхме супер малки освен това. После имаше период от няколко години, в които той е изкарвал в пъти повече от мен и е плащал повечето неща, когато сме били заедно. Никога това не ми е било критерий за нищо. Явно времената са се доста променили. 
Черпила - това е едно. Давала назаем, защото на секундата няма в него, а после да забрави да ги върне - съвсем друго. Няколко пъти. Да не говорим, че ако съм схванала, те са на една възраст, и двамата работят, и двамата живеят със съквартиранти - сходно състояние, а тя е натоварена и с ипотека. Май в техния случая тя е в по-неизгодното положение, не той.
И на мен не ми е било критерий колко пари изкарва човека, а как ги управлява и как се отнася с тях. Дали имаш на момента не значи нищо, но как разполагаш с финанси може да значи много нататък.

# 374
Бианка, твоят опит с бивш и настоящ не отразяват ситуативност в мисленето ти.

Общи условия

Активация на акаунт