АВГУСТинки 2019 - тема 11

• 39 569
  • 783
  •   1
Отговори
# 120
Честно казано, не знам дали ще справят нещо на 12.7., но казаха, че няма проблем да не дойда на работа, а чак в понеделник да си донеса болничния. Но това са само 2 дни, не е голяма разлика и нашите човешки ресурси са много разбрани, пу-пу!

И моят болничен ще ми го дадат по-късно - на 15.7., макар че още на 12.7. вече няма да работя. Питах в нашите човешки ресурси и казаха, че няма проблем - само в сектор бележки док да отбележи, че издава болничен със задна дата.

А те ще ти го заведат ли още на 12.07? Или чак когато док ти го даде?

# 121
  • София
Тия болнични и мен ме объркват. От юни (стандартен болничен, от ЛКК) не ми е платен, но и не очаквам все още. Доколкото знам, в НОИ трябва да постъпи информация и от лекаря, и от работодателя, за да ги задвижат и платят. От нашето счетоводство се подават май с ведомостите за заплатите (ако нямат някакви извънредни работи с НОИ съответния месец) - което ще стане към средата на този месец. Чудех се дали и с 45-дневния процедурата ще е същата. Иначе от лекарския кабинет изрично ме извикаха на преглед на датата, от която започва да тече 45-дневния, за да го издадат тогава.

Момичета, вашите бебета наместиха ли се вече? Моята хубавица продължава да се врътка, но в крайна сметка все напречно си застава. Адски неудобно почва да ми е, все едно костите ми се къртят встрани като се опъва, да не казвам, че е и доста болезнено.

# 122
Момичета, приключихте ли с работата вече? Аз от вчера вече не ходя и не знам какво да правя. Не съм свикнала така- или работя или съм на почивка някъде. Вкъщи дълго не съм се заседявала. Уж имах планове- да чета, почивам, разхождам и чистя, а нищо не ми се прави. Освен това някои дни едва ли не се чувствам като все едно не съм бременна, а през други- всичко ме боли и нямам сила за нищо. Вчера и в неделя ме боля корема ниско долу, но днес съм добре, а и след малко отивам на консултация.

# 123
За болничните, да, гадно е, защото най-често счетоводителят ги подава в последния ден (10 число) и тепърва мисля има 10-дневен срок, което означава превод в края на месеца, а те превеждат на конкретни дати и така може доста да се забавят парите. Последният ми болничен беше до 27 юни, изплатиха ми го днес, но защото свекърва ми ми го подава веднага когато го взема и става по-бързо. Иначе май задължително трябва да са минали дните, т.е. преди 27 юни нямаше как да получа каквото и да било за юни, защото все пак болничният може да бъде прекъснат... Общо взето е тъпо, особено първите 1-2 болнични докато разбереш какво и как. Бях споделила, че от 3 януари съм в болничен, заради някакви неуредици получих първите пари на 22 март. Да, бяха повече, защото се бяха натрупали, ама на никого не му пука как оцеляваш в зимни месеци без тези пари...
Относно стоенето вкъщи - на мен много ми се услажда. Последните 3 години работих много под предтекст, че сега ми е времето да се развивам, докато нямаме деца, та понеделник-петък от 9:00 до 19:30, събота до 14:00... И явно съм бърнаутнала, та сега ми е много яко вкъщи. Мързелувам, ако съм ОК чистя и шетам, гледам сериалчета (преди 2 седмици започнах един, вече съм на 5 сезон Grinning ), пролетта излизах с приятелки, сега се кефя на климатика и така... Simple Smile Общо взето гледам да се наслаждавам на тези тихи и сравнително спокойни последни седмици/дни, да събирам сили за двете сладкишчета, на които ще съм нужна скоро. Simple Smile

# 124
И аз не мога на им хвана спатиите. Сега влизах да гледам сайта на НОИ,още на 24 са ми пуснали парите ,а болничният ми беше до 28,чак не е за вярване,че са ми ги превели преди краят на болничният.
Иначе и на мен добре ми се отразява почивката, последните години все бях на педал по 12аса на работа и от зимата ми е супер вкъщи.

# 125
Здравейте,
и аз се включвам в темата. Терминът ми е на 13 август, но бебето е доста голямо и имам повече води, та се надявам да изкарам до началото на август поне. Аз излязох в болнични от 7ми месец, тъй като имам много напрегната работа и не съжалявам, добре се получи, за да си почина преди лудницата Simple Smile  От 8ми месец съм с контракции и сега предимно лежа вкъщи. Желая на всички лека бременност (малко ни остава) и леко раждане.

# 126
Mimoza,добре дошла.
И моят термин е 13.08 и док все ме плаши,че бебчо е голям. Колко е голямо твоето бебче и док казва ли ти дали това би било проблем при раждане?

# 127
  • София
Честно да си кажа оставането вкъщи много не съм го усетила. Поработвам отдалечено, единствено много ми липсва личният контакт. Работата ми е свързана с много разговори и срещи и макар в 90% от случаите да могат да се случват онлайн или по телефона, не е като да видиш хора на живо. Иначе предимно с дъщеря ми се занимавам - тя приключи учебната година и изисква много внимание. Чистя като луда, явно тоя път "гнезденето" ме удари с пълна сила. Чета книжки, но аз и без да съм бременна го правя. За сериали дори и сега не ми остава време Rolling Eyes.

# 128
meglle94 аз също влизам в 9 месец в събота и до тогава голямо пазене! Момичета някоя от вас със стафилококи във влагалището? Изписаха ми антибиотик и едно много ама много тъпи таблетки флуомизин, което все не мога нито да поставя, нито то се разгражда. 😤🙁

# 129
  • София
Здравейте, момичета! Сега се връщам от преглед при АГ - от днес съм в 35 седмица, от другата започвам прегледи и тонове на всеки 7 дни. Бебето е вече 2,800 кг , АГ каза, че раждането ще е още през юли, към 38 седмица може би. Вече се вълнувам, но имаме още работа с моя приятел - не сме купили никакви консумативи за бебето, нито съм си приготвила чантата за болницата. А и още не сме свършили с основното почистване на апартамента. А да не споменавам, че още не съм проучила възможностите за педиатър.

# 130
Mimoza,добре дошла.
И моят термин е 13.08 и док все ме плаши,че бебчо е голям. Колко е голямо твоето бебче и док казва ли ти дали това би било проблем при раждане?

Вчера на прегледа излезе 3.1кг,по принцип знам, че винаги има разлика и не се доверявам напълно на това, преди 2 седм. беше 2.2 кг, странно ми се видя да е пораснал толкова. Проблемът е, че имам и повече води, което създава напрежение в матката, и заради това е възможно да родя по-рано според лекаря ми. Засега каза, че не може да прецени дали ще се наложи секцио, каза, че на по-късен етап ще се види. Аз искам нормално, но както се получи, важното е да е добре детето.Дано се роди в 9ти месец. Успех и на теб!

# 131
meglle94 аз също влизам в 9 месец в събота и до тогава голямо пазене! Момичета някоя от вас със стафилококи във влагалището? Изписаха ми антибиотик и едно много ама много тъпи таблетки флуомизин, което все не мога нито да поставя, нито то се разгражда. 😤🙁

Можеш ли малко да ги намокриш, преди да ги поставиш? На мен ми помагаше. Отделно е хубаво да си наистина легнала и отпусната. С Утрогестана не съм имала проблеми, защото е гладък и лесно влиза, но след първата микробиология ми изписаха някакви, които бяха точно като хапчета и едва ги поставях и имах доста неприятно чувство след това, все едно сода шупва. Постарах се възможно по-надълбоко да ги поставям и стиснах зъби...

# 132
Mimoza,добре дошла.

Вчера на прегледа излезе 3.1кг,по принцип знам, че винаги има разлика и не се доверявам напълно на това, преди 2 седм. беше 2.2 кг, странно ми се видя да е пораснал толкова. Проблемът е, че имам и повече води, което създава напрежение в матката, и заради това е възможно да родя по-рано според лекаря ми. Засега каза, че не може да прецени дали ще се наложи секцио, каза, че на по-късен етап ще се види. Аз искам нормално, но както се получи, важното е да е добре детето.Дано се роди в 9ти месец. Успех и на теб!
Според мен не може да наддаде 900 гр за толкова кратко време,ако е вярно измерването излиза ,че ще качи още  2 кг за един месец до термин  Rolling Eyes
Иначе и нашият беб беше 2.200 преди 2 седмици, сега чакам пред кабинета и ще видим какво ще каже док този път.

# 133
Уф, връщам се и аз сега от акушерката, тук още мерят с метъра, като в Средновековието, та по техните скали бебето излиза голямо за седмицата си..пращат ме на допълнителен скан. Хем се радвам че пак ще го видя, хем се надявам да не е гестационен диабет, а повече води примерно...То аз не спирам със сладкото и сладоледа, но май ще трябва. Стреснах се нещо...Sad
Надежда, Мимоза, аз съм ден преди вас, 12.08, ще сравнявам размери и кг другата седмица, да видим как се движат децата.

# 134
Уф, връщам се и аз сега от акушерката, тук още мерят с метъра, като в Средновековието, та по техните скали бебето излиза голямо за седмицата си..пращат ме на допълнителен скан. Хем се радвам че пак ще го видя, хем се надявам да не е гестационен диабет, а повече води примерно...То аз не спирам със сладкото и сладоледа, но май ще трябва. Стреснах се нещо...Sad
Надежда, Мимоза, аз съм ден преди вас, 12.08, ще сравнявам размери и кг другата седмица, да видим как се движат децата.
За гестационен диабет се правят по-рано изследванията, аз правех в 33 и 28 гс, ендокриноложката каза, че тогава се проявява, може би е малко късно сега. На мен тя ми обясни, че вече плацентата старее след 33 гс и май сега вече не може да се види с точност. За голямото бебе - споко, на мен малкия ми върви все с 2 седмици минимум напред от 2 месеца насам, а категорично отхвърлихме диабета, таткото е бил 4 + кг, така че може би просто ген. Не се притеснявай излишно, 1 сладолед няма да навреди, но все пак може да намалиш сладко и тестено, за да не качиш много. А дори и да имаш - пак това ще те посъветват, няма страшно. Какво те посъветваха, ще правиш ли изследване с глюкоза, то се прави за гест. диабет. Имам координати на добър ендокринолог, ако имаш нужда пиши на лично да ти пратя.

Общи условия

Активация на акаунт