АВГУСТинки 2019 - тема 11

• 39 687
  • 783
  •   1
Отговори
# 270
Днес отново краката са ми тройни,докторката каза да изследвам белтък в урината,общ белтък и албумин с кръв!Имали някой с толкова подути крака и от какво излезе?Капак на всичко днес излезе последната микробиология и Ентерококи и сега на антибиотик,аман вече!Един път не излязоха хубави тези изследвания!

# 271
Аз малко хич не съм съгласна с това лягаш и хоп имаш бебе. Доста по-страшно ми изглежда на мен с дни да ходиш прегърбен ,да не можеш да вършиш елементарни дейности,защото както и да си мислим че е по-лесният начин,  това  си е коремна операция.  Аз до преди дни вярвах,че ще мога да родя нормално  защото секциото ме ужасява,но след престоя в болницата ми беше обяснено, че вече става опасно с това кръвно и ще трябва да се съглася с пустата операция.
Никак не искам да задавам допълнително, но по същата логика може да се каже за нормалното раждане -отиваш,напъваш 5 пъти и хоп имаш бебе. Смятам,че на всички ще ни е достатъчно трудно и без да си мерим коя как е родила и коя е по-измъчена,важното е всички да сме живи и здрави с едни прекрасни бебчовци на финала

# 272
На мен също ми се подуват и крака и ръце, и лицето особено, но не чак тройно, то си е нормално, може би просто е в повече при теб. Освен топене в хладка вода по няколко пъти на ден и държане на високо, не знам какво би могло да помогне. Дано изследванията да са в норми, то като сме бременни все нещо има, аз вече свикнах и не се натоварвам. Всичко ще е ок, бъди спокойна и предприемай нужните мерки, ако се наложи.
Относно естественото раждане - на курсовете в МД за бременни акушерката го каза много добре "естественото е трудно преди раждане, а секцио - след". Иска ми се да съм естествено и аз, с упойка, но моят бебок върви големичък и не се знае още. Мен пък ме е страх от рязане на  корема и дано не се наложи. В крайна сметка е важно детето и майката да са добре Simple Smile

# 273
  • София
Никоя жена не е станала повече или по-малко майка според начина на раждане, стига с това мерене. Важното е децата и майките да са здрави и спокойни. Всичко останало е излишна суета 😉
При последните изследвания общ белтък и албумин са в нормите, но на долна граница и в жегите пак ми се подуват краката и ръцете.

# 274
  • Варна
Tete87, и моите крака са така, даже четворни Cry , ако цял ден лежа, нямам проблем - спадат, но това никак не ме устройва... изследавания специално за подуването не са ми пускали, иначе по принцип изследванията ми  до сега са били отлични... Една мед. сестра ми каза , че бебето вече притиска доста някои органи и е нормално към края да е така (аз съм 36+4 г.с.), единствения лек за сега е вдигане на краката ....

# 275
  • София
Така - оказва се, че съм се сдобила и с ентерококи. Някой лекувал ли е такива гадове и опасни ли са - най-вече могат ли да предизвикат спукване на мехура и разни други страхотии? Колко време отнема да се изчистят - щото време вече не остана до края.

Спорът кое е по-добре - вагинално раждане или секцио е много безсмислен, лично мнение. Никой не знае как ще протече и какво ще е възстановяването от едното или другото. Първият път адски ме беше страх, исках секцио при относително показание за такова. Ами не ме питаха какво искам и пробваха да ми предизвикат вагинално раждане, не стана. Оказа се, че дъщеря ми е била много зле и ако не е било секциото щеше или да умре, или да е с увреждания. Не се мъчих изобщо - нито от окситоцина (не ми подейства и контракции нямах ни една), нито от операцията. Сега съм с дълъг списък с показания за секцио - включително напречно бебе с оплетена пъпна връв, усложнение от предходно секцио и т.н. Честно казано, единственото, което ме интересува в момента, е да сме добре накрая и двете с бебето. Ако нещо съм научила от майчинството с голямата ми дъщеря, то е, че раждането е само началото и както най-трудното, така и най-хубавото предстои след това.

# 276
Кики, не знам защо подскачаш, факт е, че едно е да се мъчиш в болки 12ч, друго е да заспиш и да се събудиш с бебе на ръце. Ако ми кажеш, че всичките 65% от раждащи секцио в Бг имат някакви медицински основания, няма да ти повярвам. Поне сред моите приятелки и познати избора беше базиран на “страх ме е от естествено”. Както и да е, целта ми беше да разбера колко момичета от темата ще се пробват естествено, не да противопоставям двата варианта.
Може да се мъчат 12 часа, но след това са адекватни. Аз имам едно секцио вече и след него не знаех къде се намирам, не 12 часа, а цял месец имах ужасни болки. Страшното започва след упойката. Само който е раждал по двата начина може да коментира къде се е мъчил повече...

# 277
Кики, не знам защо подскачаш, факт е, че едно е да се мъчиш в болки 12ч, друго е да заспиш и да се събудиш с бебе на ръце. Ако ми кажеш, че всичките 65% от раждащи секцио в Бг имат някакви медицински основания, няма да ти повярвам. Поне сред моите приятелки и познати избора беше базиран на “страх ме е от естествено”. Както и да е, целта ми беше да разбера колко момичета от темата ще се пробват естествено, не да противопоставям двата варианта.
Може да се мъчат 12 часа, но след това са адекватни. Аз имам едно секцио вече и след него не знаех къде се намирам, не 12 часа, а цял месец имах ужасни болки. Страшното започва след упойката. Само който е раждал по двата начина може да коментира къде се е мъчил повече...
Не съм много съгласна. Аз след първото естествено раждане 3 месеца не можах да си седна на дупето, а с второто след 2 часа бях ок. Така че зависи как ти е било раждането. Здраве да е! Не го коментирайте. Важно е здрави мами и бебчета.

# 278
Ерос, казах че няма повече да коментирам, но понеже ме цитира, ще уточня само че никак не бях адекватна след естествено раждане, и аз като Пролетно ухание 3 месеца не можех да си седна на за*ника нито да си обслужвам детето...заради отворена епизотомия. Не разбрах защо и как се извъртя в спор За и Против въпросът ми, абсолютно не това ми беше идеята. Както и да е. Аз ще се включа отново тук като се роди бебчето, успех на всички 🤞🏻

# 279
Веги, ти щом смяташ естественото за такава “мъка” , защо не избереш секциото. Свободен човек си, имаш право на избор?
Странни са ми разсъжденията ти. Ако нещо ми е крайно ужасяващо и го смятам за мъчение, еми естествено ще избера другото.

# 280
Защото не знам как ще протече второто, може да е абсолютно различно от първото. Защото смятам, че тялото ми може да се справи, защото нямам медицински причини, да не опитам. Затова.

# 281
Аз лично ще се мъча секцио. Нямам никакъв друг избор с двете бебета, едно от които е с дупето надолу. Цяла бременност се молех да имам шанс за естествено. Ще раждам при Професор с 50г стаж в областта, който беше категоричен, че рискът при естествено раждане е твърде висок в моя случай.
Супер много ме е страх от секциото. Мисле, че това е месарска работа и мъките след това са в пъти повече от тези на нормалното раждане. Заредила съм се с обезболяващи и сили. Не ми се мисли, но се надявам малките сладурчета да намалят страданията ми.

# 282
Моля те сподели какви обезболяващи си взела, че обичам да съм подготвена предварително и не искам да чакам да ми дават от болницата

# 283
И аз се интересувам, тъй като предния път ми сложиха една инжекция аналгин и с това се изчерпаха болкоуспокояващите Sad а пък си имаше нужда...

Моля те сподели какви обезболяващи си взела, че обичам да съм подготвена предварително и не искам да чакам да ми дават от болницата

# 284

Взела съм си
1. Ампули Течен Аналгин
2. Свещички за дупето Профенид /много ги хвалят/
3. Парацетамол

Изобщо не мисля да се оставям без обезболяващи. Дори няма да казвам на сестрите, че ги имам.

Общи условия

Активация на акаунт