АВГУСТинки 2019 - тема 11

• 39 636
  • 783
  •   1
Отговори
# 690
Geri , честита принцеса Wear Crown Радвам се ,че всичко е минало леко и спокойно  .
Честити да са и всички други нови бебчета,живи и здрави да са . Heart

Каката беше 4 кг,родих с епизиотомия ,имах и вътрешни ,и външни шевове, бебето в 36 седмица на последния преглед беше 2.995 кг ,ако издържи до термин сигурно пак ще е около 4 те килограма Grinning

# 691
Аз не знам защо още си вярват на меренето. Фифо го изкараха 4150 в приемния кабинет, а той се роди 3800. Момичето до мен роди 3500, като също са го мерили над 4

И аз съм в същата ситуация, 36та го измериха 3.200кг, вече съм в 38+3 дни и поисках предизвикване, имам час за понеделник. Ако стане 4 - 4.500кг до термин, нямам намерение да си го причинявам. Те ехографите невинаги са точни, но все пак..

# 692
Момичета, когато се наложи да правят епизиотомия пълна упойка ли слагат или не? Аз се навивам да раждам без упойка и се чудя, ако се наложат разрези, дали на момента реагират и слагат упойка?

# 693
tooclose,
мисля, че слагат местна упойка, освен ако може би вече не си с епидурална и няма нужда?
Иначе днес лекарката ми обясни, че по принцип спиналната е за секцио по-подходяща и по-щадяща от пълната, а епидуралната е най-вече за естествено.

# 694
Аз вече бях с епидурална, така че преди форцепса и епизотомията само ми добавиха още някакви лекарства в системата, нищо не усещах и не ме болеше, но си бях будна.

Предполагам, че мястото се обезболява с нещо набързо, преди да режат, не е нужно да е пълна упойка.

# 695
На мен ми сложиха местна,тъй като раждах без упойка.
Не се притеснявай, не усещаш болка в момента  ,нито при шиенето.
Аз почувствах най-вече облекчение от самото раждане Grinning
Наистина по-кофти е след това - клякане, кихане,сядане,но минава.Смрадликата определено много помага.

# 696
Момичета, днес 01.08 в 9:17 и 9:20 се родиха моите момчета Юли и Август 3300кг и 3150кг.
Те си дойдоха с имената!
Учудващо големи близнаци родих! Направо отгледани, както каза Професорът. Невероятно е!

Казах ви, че ме приеха на 31ви юли /вчера/ в болницата и ви казах вече какво ми правиха този ден, както и това, че имах разкритие еди пръст и падане на тапата. Днес вече имах толкова голямо разкритие, че на Юли главичката беше почти навън. Не предприеха естествено раждане, защото Август беше доста шавлив и същевременно оплетен като пашкул. Като го извадиха се наложи да го обдишват, защото дълго не изплака.

Подробностите следват:

Такааа...
Едва изкретах нощта от болки. Не съм мигнала и за секунда! Спрях да ям към 22ч.
Сутринта ме викнаха, за да ми направят клизмата. Не беше нищо гадно. Топъл леко парещ разтвор около 700мл ти вкарват в дупето с гумено маркуче с накрайник, докато ти си легнала на магарето. Тук е хубаво да се стиска колкото се може повече преди да се изходиш. Изхождането става в тоалетна близо до магарето. Тоест правиш няколко крачки преди същинския процес, така че е хубаво да съобразиш напъните си с това.

След клизмата отидох да ми поставят абокат и да ми влеят няколко банки с обезводняващ разтвор. След което направиха тест на кожата ми за антибиотик, който щяха да ми вливат след операцията.

После ме въведоха в операционната по нощница, но без бельо и ме накараха да седна и да се сгъна колкото мога повече, за да ми поставят спиналната упойка. Не боля толкова, но е неприятно чувство на тънка пареща игличка, която прониква. След нея идва ред на голямата игла, но нея вече не усещах, защото мястото беше вече добре обезболено. Тук по-пълничките като мен са леко прецакани, защото анестезиолозите тр да гадаят под мастните натрупвания къде кой прешлен е. Слава Богу моят Анестезиологът беше достатъчно опитен.

Легнах и краката започнаха да изтръпват и да се стоплят. Беше бавен процес. Бях много емоционална и умира от шубе. Не знам как ме издържаха. Анестезиологът влезе в роля на психолог. Доста му се отдаваше. Но беше приготвил и епидутална упойка в случай, че не се успокоя или започна да тормозя докторите.

Мн ми стана дълъг постът, а имам много за разказване още.  Утре ще продължа с част 3

Искам само да ви кажа нещо. Няма по-велик от този момент. Сега разбрах значението на думите "Бог е любов"...
Благодарна съм, че се докоснах до Сътворението като автора на собственото си бъдеще и това на децата ми. Heart

Последна редакция: чт, 01 авг 2019, 23:25 от Mamma Leone

# 697
Mamma Leone,
Честити рожби! 💐 Днес цял ден си мислех за вас! Да са живи и здрави момчетата и да бъдат късметлии в живота! На теб бързо възстановяване! А имената им са запомнящи се и супер оригинални!
Нощните болки от окситоцина и контракциите ли бяха? Винаги при секцио ли първо се слага окситоцин?
Очакваме продължението на разказа!

# 698
Ехаа,браво Mamma Leone , страхотни мерки и имена имат юнаците Heart Живи и здрави да са ви,
ти си майка героиня Heart

# 699
  • Благоевград
Честито! Да са ти живи и здрави мъжлетата. Не теб бързо възстановяване 😚

# 700
Mamma Leone, впечатляващи размери, като за близнаци! Да са ти живи и здрави момчетата, да растат много щастливи и успешни! А теб на ръце да те носят като пораснат Grinning

# 701
  • Plovdiv, Bulgaria
Честито на Mamma Leone и от мен! Чудни имена си имат юнаците!Живи и здрави да са и бързо възстановяване на мама!
Страхотен,емоционален и живописен разказ!

# 702
  • Варна
Честито на  новите мами Blush Нека са ви живи и здрави бебчетата Heart Heart Heart

# 703
  • София
Честито Mamma Leone, да са ти живи и зрави момчетата и много много да те радват. Браво за мерките на момчетата, евалата за такива големи близначета, а и имената им са супер. Пожелавам ти бързо възстановяване. Благодарим за подробните разкази, очакваме и продължението.

# 704
  • Пловдив
Честити бебчета на всички живи и здрави и бързо възстановяване на мамите!
Днес (вече вчера) бях на преглед 35+5 бебчо го измери 2600  но плацентата била трета степен и бебчо нещо страдал във вторник ме вика пак на доплер и ехограф изписа ми лекарства за по- добър кръвоток към бебето ,съдоразширяващи дузодрил и флебодия. Някоя от вас да е на подобна терапия  и от кога и колко е качвало бебчето от тази терапия че на моя АГ му се вижда малко моето бебче?

Общи условия

Активация на акаунт