Юли - време за море...и за бебета, по две./10.07-16.07/

• 8 955
  • 300
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, момичета  bouquet
Лек и успешен ден ви желая Hug
На Леа и Дара специални целувки Heart Eyes
Да ви споделя и мойте сутрешни "подвизи" /току-що докладвах на Дарчето на лични, понеже вчера "едвам" ме нави да си направя тестче с първата сутрешна урина/ - та, на въпроса: БТ 36,5, отрицателен тест Sad
Очаквам лелката, ама не идва.... Tired - за протокола: ден 41 от моя прословут цикъл Close
И такива ти ми работи....
На всички приятен ден и много, много добри новини и днес  bouquet Hug

# 181
С тези темрператури ми се струва, че овулация няма.

# 182
Лали, благодаря ти много за мнението. Много се колебая дали да ти отговоря в темата или на лични, ама днес нещо ми е криво и ще взема тука да поспоря Mr. Green
Не претендирам да съм специалист, ама си имам двуфазност на БТ. Както можеш и сама да видиш, има разлика между температурите от първата и от втората част на цикъла ми. Май това е основното. А понеже съм си мерила БТ и преди, знам, че винаги ми пада в деня на датата на лелката. А и останалите момичета от форума, които имат много повече опит от мен /и по този повод - специални поздрави на Дара  bouquet/ съвсем ясно ми определиха овуто. Както и да е... Не ми се спори днес, защото ставам злобна като чакам лелката Mr. Green А, Лали, ако си лекар, особено гинеколог, ще ми бъде приятно да ми анализираш графиката, съвсем искренно ти казвам Wink А ако не си, ще ти кажа, че бебетата не са наука, поне според мен, а се правят от любов. Така е било откакто свят светува, когато не е имало открита нито БТ, нито тестове за овулация, нито модерни уреди и тестове за бременност. А, Лали, също стават и чудеса, особено когато им помогнеш малко Wink Последните ми думи са във връзка със спора ни вчера по повод темичката на Леа. Желая ти повече любов и чувства и по - малко математика  bouquet

# 183
  • София
Миа, чак сега погледнах графиката ти, признавам Embarassed Тъй като аз самата спрях да меря БТ и започнах да не обръщам внимание и на БТ на другите. Според мен този месец си имала по-късна овулация и затова чакаш толкова дълго. Не знам обичайната дължина на лутеалната ти фаза, но мисля, че ако не си бременна, до 4 дни ще ти дойде.
А относно чудесата - ами да, те непрекъснато се случват. Няма да забравя риалити шоуто от АГ "Шейново" и следният случай. Едно от момичетата от 3 г. правеше опити за забременяване, беше минало през какво ли не, вкл. и лапароскопия. Не си спомням каква беше диагнозата й, но вече си подготвяла документите за инвитро, когато "чудото" станало. Разбира се, има още много такива случки. И съвсем не значи да се уповаваме само на това и да чакаме със скръстени ръце. Но понякога и това помага - за момент да оставиш всичко и да се отдадеш само на чувствата и любовта си.
Всъщност универсална рецепта за бебе няма. Затова всяко зачеване си е едно чудо. И дано всяка от нас изпита щастието от това чудо - независимо как Grinning

# 184
Здравейте и от мен! Колко много положителни тестчета има тази седмица! Честито на всички бременлийки! Много радост и щастие!

Дано другата седмица има още повече такива новини!

Миа, и моята БТ днес спадна на 36,5  Sad   и аз съм в очакване на М.

# 185
Мия, ти двуфазност имаш, но нямаш стабилност във втората половина! Което означава, че няма качествена яйцеклетка, може и нещо да се отделило, но едва ли.
Може би нямаш достатъчно прогестерон. Достатъчното количество прогестерон стабилизира температурата през втората половина.
1. Приключвам темата, няма да споря, ти си знаеш. Тялото си е твое. Проблемът - също.
2. Аз по принцип много-много не вярвам на температурния метод.
3. Съдейки по графиката, имаш някакъв проблем, най-малкото дължината е смущаваща. Според мен хормонален.
4. Ако нямаш овулация, трудно ще стане само с любов.

Последна редакция: чт, 13 юли 2006, 10:34 от Lali

# 186
Здравейте и от мен! Колко много положителни тестчета има тази седмица! Честито на всички бременлийки! Много радост и щастие!

Дано другата седмица има още повече такива новини!

Миа, и моята БТ днес спадна на 36,5  Sad   и аз съм в очакване на М.

Хей, sunlight , здрасти Hug
Не се натъжавай заради лелката Mr. Green - тя не го заслужава Naughty Пък и ще имаме много време през най - хубавия летен месец - август Hug На морето нали знаеш как хубаво се бебеправи Embarassed Blush Heart Eyes
Прегръщам те и ще си чакаме заедно Hug

Леа, здравей и на теб Hug Естествено, че стават чудеса Heart Eyes Наистина, нищо няма да ни дойде на тепсия, но и ние не седим със скръстени ръце, а правим всичко възможно да се случват чудесата Wink Така че, оптимизъм, постоянство и най - вече любов ни е нужна Hug  bouquet

# 187
Миа, аз не съм капацитет по графиките, но и според мен/ мисля,че и преди ти го казах/ ако е имало овулация, то тя е около 31 ден./ едва тогава високата температура се задържа такава, а не скача нагоре-надолу/Ако погледнем така нещата, то до цикъл ти остават още няколко дена-2-4, зависи колко ти е дълга при теб ЛФ.Тоест днес ти е 11 ден например от овулацията и е рано за тест така или иначе...Но пак казвам-аз не съм толкова обиграна в разгадаването на температурите.Понякога няма и логика в тях-тялото се влияе от много неща.

# 188
  • на пистата
пенелопа казаха ми да пия антибиотика 7 дни,нали ако стане нещо няма да има проблем,защото май няколко дни ми остават до овулация,ама нали в началото плода е защитен newsm78

# 189
Пий си го спокойно  Hug

# 190
Момичета, благодаря на всички за компетентните отговори  bouquet На Лали също Wink
Вижте, истината е, че този цикъл започнах да си меря късно БТ и не мисля, че е някъкъв съществен показател - поне не по начина, по който съм си следила БТ този месец. Сега ще си я меря от първия ден, в който ми дойде до края и се надявам този път картината да е по - ясна Simple Smile
Пенелопче, благодаря и на теб Hug Но по принцип на мен цикъла ми е по - къс - през месец ми идва на 33-я ден и през месец - на 36-я. Засичам го от 2002 година и просто рядко има изключения - в смисъл, веднъж съм имала 2 къси цикъла един след друг и два пъти - два дълги един след друг, но дължината не се е променяла. Нещата малко се промениха след спонтанния аборт - но само за двата следващи месеци след него - но тогава не знаех кога ми идва - идваше си когато си иска #Crazy. Искам да кажа, че според мен овулацията ми е на 24-25 ден. Така си мисля newsm78 - и заради цервикалната слуз.
А с Лали мога да се съглася за прогестерона напълно - в смисъл, че ми е нисък. Защото при другите ми цикли преди да ми дойде лелката 10 дена ме болят адски гърдите - нали това е от прогестерона. А този цикъл - никаква болка newsm78 Смятам, че този цикъл ми е по - различен и дори си мисля, че е бил без овулация, наистина newsm78 Нали тогава се променя дължината на цикъла също newsm78 Ще чакам да ми свърши /ако ми дойде Crazy/ и отивам право на лекар Simple Smile
Благодаря още венъж Hug

# 191
Мия, само едно ще ти кажа-аз до преди два цикъла бях като часовник-нито стрес, нито глад, нито път са променяли цикъла ми.Е, за всичко си има първи път, така че, ако досега си била с цикъл 33 дена не е гаранция че така ще си винаги Wink
А нали знаеш кой най-точно ще ти каже дали е имало овулация и какво се случва, особено при такива странни графики, като твоята-проследяването на фоликулчетата на УЗИ.

# 192
  • на пистата
момичета искам и друго да питам,може ли по напрежението на гърдите да се разбере,че има овулация,седмица две преди да ми дойде винаги усещам такова напрежение,но от два месеца го няма това напрежение и си мисля,че може да не съм имала овулация.извинявайте за глупавия въпрос ама като не разбирам какво да правя newsm78

# 193
  • plovdiv
Здравейте момичета,
при мен кървенето спря вчера.Сега не знам дали да пия но-шпа,т.като нищо не ме боли.За фолиевата разбрах,4е трябва да я пия.Посъветвайте ме какво да правя?Сутринта изпих една таблетка но-шпа.

# 194
  • Варна
Freia, продължавай си но-шпато, то предпазва от нови контракции на матката, които могат да предизвикат ново кървене. Следвай схемата, която ти е дал лекарят, и няма да сбъркаш  Peace

Общи условия

Активация на акаунт