Юли - време за море...и за бебета, по две./10.07-16.07/

• 8 960
  • 300
  •   1
Отговори
# 195
Такааа, за сравнително краткия си период тук, съпроводен с много четене и ровене стигнах до заключението че:
Не се определя овулация само по един признак.
Опитвайте се да засичате по няколко поне,например добра комбинация е тест+температура.Всякаква болка и неразположение може да е подвеждаща, както и ЦС.При мен например тя се появява и в нефертилни дни понякога.Ако и те присъстват в потвърдените дни от теста и после температурата-ок.Така малко по малко ще се научите да разгадавате симптомите по-категорично.Това е за тези, които наистина искат да знаят.Иначе останалото оглеждане се превръща във вглеждане във всяка болчица и всяко помръдване на червата в корема.А това е подвеждащо.
Фрея-пиеш си го и почиваш. Hug

# 196
Мия, само едно ще ти кажа-аз до преди два цикъла бях като часовник-нито стрес, нито глад, нито път са променяли цикъла ми.Е, за всичко си има първи път, така че, ако досега си била с цикъл 33 дена не е гаранция че така ще си винаги Wink
А нали знаеш кой най-точно ще ти каже дали е имало овулация и какво се случва, особено при такива странни графики, като твоята-проследяването на фоликулчетата на УЗИ.
Пенелопче, ти какво сега, искаш да ме откажеш от форума ли  Mr. Green Значи викаш, от стреса тука взел, че се удължил пустия му цикъл Mr. Green Grinning Hug Щото аз откакто влизам тука така стана. Ще взема да не влизам повече, ей Naughty Ще видите тогава Mr. Green
Сега сериозно малко /чакай, че не мога да спра да се хиля Laughing/. Аз не омаловажавам изследванията и прегледите в никакъв случай! Но смятам, че графиката ми този месец не е много актуална, та мисля да поизчакам до следващия цикъл преди да се притеснявам излишно Simple Smile Ще направя БТ още един цикъл и тогава, ако има проблем, непременно ще отида, разбира се Hug - и на това УЗИ, също - така ти следят кога точно ти се пука доминантното фоликулче, нали Embarassed

# 197
Точно това ти следят с УЗИ-дали нараства, дали се е спукало, лигавицата...Ама чакай-какъв ти стрес от форума бе пиле? LaughingНедей така!Пък аз ти казах, че и при стрес ми е бил точен цикъла, ей така уж от нищото се измести-чисто съвпадение с момента, когато реших да меря за успокоение, то пък ме побърка CrazyНо се понаучих да разгадавам някои сигнали, тестовете за мен са неотменим помощник.Смятам от следващият цикъл да карам само на тях. HugТе ми дават предимство-да знам предварително,че овулацията предстои. Party

# 198
  • София/Варна
аз зачезнах за 2 седмици от форумите, че четенето на лоши новини ме вкара в някакви кошмарни истерии ... но с радост виждам, че за това време тук се е изсипал дъжд от положителни тестове Simple Smile
Честито на всички бъдещи мами, пожелавам ви повечко спокойствие, да бягате от жегата и да се радвате на всеки ден от бременността.   bouquet
Меги, не се тревожи, че нищо не се вижда на прегледа - коремния ехограф не дава детайлност при прегледа. При мен дори и с вагинален имаше съмнения в началото, защото лекаря не отчете, че овулацията ми беше на 17 ден

# 199
Точно това ти следят с УЗИ-дали нараства, дали се е спукало, лигавицата...Ама чакай-какъв ти стрес от форума бе пиле? LaughingНедей така!Пък аз ти казах, че и при стрес ми е бил точен цикъла, ей така уж от нищото се измести-чисто съвпадение с момента, когато реших да меря за успокоение, то пък ме побърка CrazyНо се понаучих да разгадавам някои сигнали, тестовете за мен са неотменим помощник.Смятам от следващият цикъл да карам само на тях. HugТе ми дават предимство-да знам предварително,че овулацията предстои. Party
Ама, Пенелопче, то пусто и при мен така стана - точно като се успокоих и ми се удължи цикъла newsm78 Това е то! Simple Smile Ама нали с Лали днес пак кръстосахме шпаги и то ще вземе да ми дойде Laughing
А иначе, май и аз ще почна с тестове newsm78 ама не съм ползвала досега newsm78
Като ги почна, веднага ще се консултирам с теб Hug Ама аз като чета - на някои жени светли ивици им излизали, на други тъмни #Crazy newsm78 Объркана работа newsm78

# 200
Ами-шпагите са много ползотворни, а след време ако се върнеш назад ще оцениш  отново Лали и ще я видиш в една много по-различна светлина-гаранция! WinkВсе пак ти самата си наведена на мисълта,че овулация може и да е нямало и не приемаш графиката за достоверна много-ти си знаеш по какви причини.
Когато установиш защо така се случи с този цикъл ще решиш и за тестовете.Тогава те съветвам-прочети нещичко преди да започнеш-как действат тези тестове, кога се започват, как да интерпретираш резултатите.Предварително, за да не се луташ.Започваш да правиш и ще коментираме, спокойно.Хайде, успех! Hug

# 201
Момичета бях се замислила ако и този месец бебчо не стане / дано да няма Praynig/  да започна и аз температури да меря и т.н.  НО сега като гледам какви са одисеи аз няма да се оправя никога с тези неща само ще ме  #Crazy така че продължавам си по моя план luvbed

# 202
Фрея, а радвам се, че кървенето е изчезнало. Сега до следващия преглед си почивай. Ако нямаш оплаквания, няма смисъл да пиеш но-шпа.
Freia, продължавай си но-шпато, то предпазва от нови контракции на матката, които могат да предизвикат ново кървене. Следвай схемата, която ти е дал лекарят, и няма да сбъркаш  Peace
А тук ще си позволя да изкоментирам, че при Фрея изобщо не се знае от какво е това кървене. Все още е в много ранен етап на бремнността, за да говорим, че е от контракции, довели до отлепяния и т.н. В първия триместър от бременността за тези ситуации се предписва ПРОГЕСТЕРОН. Но-шпа то е против болки и за успокоение на гладката мускулатура.
Фрея, за последен път давам предложение да коментираш с доктора си прием на утрогестан. Ти си прецени.

# 203
Пенелопче, още веднъж благодаря от сърце за подкрепата Hug Естествено, че ще разуча и ще прочета, какво ми е работа Wink А аз Лали и сега си я оценявам, ама според мен й трябва повечко топлинка и чувства Wink
Хелена Пеева /надявам се, че го изписвам правилно Embarassed/, я не си терзай главичката като мен, а продължавай с най - добрия метод за забременяване Hug, чувала съм - давал най - добрите резултати Wink Laughing Това ме изкефи hahaha

# 204
Миа, много дълго се блещих над графиката ти и няма да се изненадам ако е бил ановулаторен цикъл. Нали знаеш, че в годината може да има един такъв. Ако не е, единствена причина за закъснение  е късна овулация на 31 ден.

Лошото на закъснялата овулация е, че се отделя яйцеклетка, която обикновено не  е годна за оплождане.

Хубавото при теб е, че ти не си мерила цял месец и имаш още един - два месеца да се ориентираш в графиката си. Ако бързаш можеш да отидеш този месец на фоликулометрия.
Стискам ти палци да си силна и да имаш търпение.

И моля, не се заяждайте с Лали. Всички сме притеснени поради някакви причини, но нали трябва да се подкрепяме. Понякога мненията на съфорумки не ни харесват, но не всичко ,което се случва с нас винаги върви по вода. Някои говорят кратко и директно, други по-обстоятелствено и мило, но в този форум никой не мисли зло, на другите, нали така Laughing

Последна редакция: чт, 13 юли 2006, 13:03 от Дара

# 205
  • Far away from here...
Така,така Laughing
Мен пък сега сигурно ще ме застреляте,ама...не разбрах от кога започва да се мери БТ-от първия ден на цикъла или от първия ден,когато свърши М EmbarassedМноого сложни ми звучат тези методи Sick

# 206
Виктория, започваш да мериш, когато на теб ти е добре. Някои момичета мерят от първия ден на М., други започват да мерят, когато им свърши. Аз съм от втория тип. Просто за мен съм си решила, че така искам да си я меря Wink

# 207
  • Far away from here...
А-а-а,разбрах EmbarassedАз си мислех,че има точно определен момент на започване Laughing
Май първо ще пробвам ей така,без да меря каквото и да е,пък ако уцеля,уцеля LaughingДа видим дали ще стане... Thinking
Много благодаря за отговора  bouquet

# 208
  • София
Здравейте, момичета!

От известно време ви чета, но все не смеех да пиша, защото се притеснявам, че като кажем - хайде, почваме да работим за бебе и от пренавиване няма да мога да забременея. Така бях с Жожо - забременях през единствения месец (сседем месеца бяхме пробвали преди това), когато ми казаха че нямам овулация този месец и не мога да забременея.
Спряхме да се пазим този месец и аз се включвам в отбора   bouquet! Вчера обаче ходих на гинеколог и тя ми откри раничка на шийката на матката. Препоръча ми да я обработим с лазар преди да забременея. Дали има мами минали през това?!?

На всички момичета - успешна седмица пълна с положителни тестове!

# 209
  • Стара Загора
Здравейте, бъдещи и настоящи бременлийки!! Отдавна не съм писала тук. Колко 4ерти4ки са се навъдили. Тези за които четях преди два месеца ги няма. Браво, браво добре работите   bouquet  bouquet
 Аз гледам да не мисля за това и затова  не 4етях форума, простете ми  Embarassed
 и с опитите съм тук-там та няма на какво много да се надявам, но ми се иска де....
 Хайде двойка чертички за всички - че лято е все пак!

Общи условия

Активация на акаунт