С какво ви дразнят свекървите? – 111

• 32 096
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Мен друго ме дразни- неспособността на някои да издържат на неодобрение. Или трябва да ги харесваш и възхваляваш, или трябва да си мълчиш.
Ами, не става- "какво ще кажат хората" не бива да те вълнува, щом си уверен в себе си, но каквото и както да правиш, все за някого няма да е ок. и трябва да си готов да понесеш и насмешката, и охулването дори.

# 511
  • Русе
Най-добре е да се живее максимално далеч от тъщи/свекърви (при възможност), ако може в различни градове. Дори всичко да е идеално в началото и да има разбирателство след време недоразуменията и конфликтите зачестяват. Впрочем същото горе долу се получава и ако децата живеят до прекалено голяма възраст с родителите си...

# 512
Най-добре е да се живее максимално далеч от тъщи/свекърви (при възможност), ако може в различни градове. Дори всичко да е идеално в началото и да има разбирателство след време недоразуменията и конфликтите зачестяват. Впрочем същото горе долу се получава и ако децата живеят до прекалено голяма възраст с родителите си...
Правилно, Калояне, дано не живееш с родителите си...

# 513
  • Русе
За щастие не, от 20годишен. Наясно съм че стандарта на живот в България е такъв, че много хора не могат да си го позволят, но от биологична гледна точка е редно децата да се отделят самостоятелно от родителите малко след навършване на пълнолетие.

# 514
  • Варна
Боряна, права сте ако не стои добре и естетически облеклото. В случая прабаба критикува дъщеря си като ученичка. Grinning Стандартен бял, ленен панталон, отива и . Снощи водих мамето на театър. Придърпа ми леко малката, черна, рокля. Последва критика, за цените на билетите и репликата " -  Винаги си оставаш дете за мен. " Камен Донев се раздаде , но не бях пълноценен  зрител.   Явно и на 60 г. ще съм в същата позиция.

Последна редакция: нд, 07 юли 2019, 21:00 от Viviana91

# 515
Аз не знам случая.Просто  наблюдавам живота и давам друга гледна точка.Защото често , и аз , гледаме една  и не виждаме другите.Да мрънкаш убива настроение и  всичко.Особено за пари ,колкото струва ,толкова.Да бе споменавала преди да я поканиш на театър.И смятам за най-доброто си постижение да пусна децат си  сами в света. Отдавна беше.При нас те ме коригират и  ми мрънкат.Закриха клон на банка , сега банкоматът все не работи и споря ,че има връзка с липсата на банка, също магазин не работи терминала, за мен  е свързано. Знам , че едни    дето работят с пари  внасят вечер в банката , знам е двете познати ми каси  ползват различен доставчик на интернет , не е този дето аз сега ползвам, кабели някакви останали от едно време.Спорят с мен че въздушен ,че няма общо , че не разбирам.Добре.Не съм сигурна обаче те дали разбират всичко. Това са парични потоци и трябва да са на специален режим. Пък ако аз не разбирам , то  става    да не ползваш нищо.Всеки може да влезе.Писна ми от разни мейли дет ми актуализират сметки в банки дет нямам сметка.Не знам как е ,пример давам за спорове.Те са големите сега , аз малката , ама знае ли човек колко да се доверява на младите.Ни есме си консерви, но нека е с мярка.

# 516
  • Варна
Боряна мъдро си постъпила с децата си. Моята майка е прекалено любвеобилна и това не е плюс за нея.  Мрънкането се появи отскоро . Явно се е заразила от стила на комшийките. Деликатно и отнемам самотата, защото е финна душица и депресията я гони. Свекито е друг тип, прагматична и калена. Не се натоварва излишно емоционално . С нея ще ходим на концерт. Тя е купонджийка, наваксва от труден, семеен живот. Никога няма да забравя изненаданата физиономия на любимия , когато се прибраха в 5ч. сабален със свеки за алиби. GrinningJoy

Последна редакция: нд, 07 юли 2019, 21:05 от Viviana91

# 517
Хайде и аз да се включа за моята свекърва. Тя по default си ме дразни от както съм и снаха, че и преди това. Някак си ми е изкуствено добра, не може винаги да си хепи. Но откакто се родиха децата...... Първо синът ми се роди, аз виждам, че прилича на баща си, та той му е одрал кожата, за което се радвам, все пак му е баща. Обаче да ми го повтаря на всяко виждане по 17493929172 пъти, ами не. Сега се роди малката, същата работа 😂. Вече започнах да иронизирам. Аз само ги нося и ги раждам, като крава за разплод, иначе нищичко не са взели от мен. 😂 Като оставим това на страна беше започнала да си позволява да се обръща с "мамо" към сина ми. Например: "Ела мамо да те цункам, че много съм се затъжила." Тъкмо бях забременяла и бях парцал и доста често се виждаха с детето и изглежда ме е усетила, че не съм ок и взе да се изживява като майка. Откачих, казах на мъжа ми да я предупреди, че ако още веднъж я чуя да се обръща така към детето, няма да го види скоро и ще има панаири. Та така със свекито. Може и аз да съм във филма, ама ме дразнят тия неща.

# 518
Някак си ми е изкуствено добра, не може винаги да си хепи. .
JoyТова е с цел да ти приспи вниманието. Много подло от нейна страна. Как може да се държи добре, вместо да ти се облещи като караконджул, както си му е редът?

Сега, сериозно. Цитираното е култово и много показателно за капацитета на някои хора.

# 519
Някак си ми е изкуствено добра, не може винаги да си хепи. .
JoyТова е с цел да ти приспи вниманието. Много подло от нейна страна. Как може да се държи добре, вместо да ти се облещи като караконджул, както си му е редът?

Сега, сериозно. Цитираното е култово и много показателно за капацитета на някои хора.
Смях не смях, аз не вярвам на вечно усмихнати и мили хора. Не сериозно е 😂. Аз по принцип съм много първична и в радост и не в толкова. И все някога трябва да си в лошо настроение, дори за малко.

# 520
Е, аз вярвам в добрите обноски.

# 521
  • Варна

B3njamin, търпението е полезно качество. Когато почнат белите и издънките,  напомняй на свеки чие копие са . Sunglasses

Последна редакция: нд, 07 юли 2019, 22:25 от Viviana91

# 522
... той му е одрал кожата, за което се радвам, все пак му е баща. Обаче да ми го повтаря на всяко виждане по 17493929172 пъти, ами не. Сега се роди малката, същата работа 😂. Вече започнах да иронизирам. Аз само ги нося и ги раждам, като крава за разплод, иначе нищичко не са взели от мен. 😂
Класика в жанра Simple Smile
Помня на едно роднинско събиране, сред общия хор по темата, само едно гласчи се провря, че и на Птица са й такива очите, боята и овалът на лицето... Както сигурно се досещате - на една друга снаха в родата Joy

# 523
На мен това "мамо" от чужди хора изобщо не ми прави впечатление. Казват го машинално и моите приятелки към детето ми, и аз към техните. След време сигурно ще мина на "лельо", ама сега съм твърде изморена и недоспала.

# 524
Мамина рожба сладка ,не сте ли чували, от баби до непознати.Много внимавах да не го кага ,научена от тук с взет изпит , но ми е идвало на езика,мамин той ,мамина тя...знам на кого съм майка, дори на снахата не съм и  не исках да ми казва.Който няма проблеми си създава.

Общи условия

Активация на акаунт