Юбилейна гореща НЕМСКА тема- 200 !!!

• 26 313
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
На този ден няма занимални, училище, магазини и т.н.

Поради тази причина шофирането беше песен. 😂
Иначе разбирам какво имаш предвид. Аз много мразя тукашните недели и официални празници и с голямо удоволствие бих работила, само че това беше изключение, което все пак се заплаща по съответния начин.

# 646
  • Немция
Чек, честита работа! Да си я работиш в кеф! Simple Smile

Jomista, забелязвам разлика и в гимназиите- някои дават повече газ и сякаш изискванията са завишени в сравнение с други. Нали заради това някои родители покрай нас избраха определени гимназии за децата, в които имало по-малко стрес, уж. В крайна сметка зависи на какви учители ще се попадне, някои са цербери по характер.

# 647
Аз пък не съм "работна Мара" и би ми било неприятно да ходя на работа на официален празник, защото някой друг не го признава и ако не отида прави лошо впечатление във фирмата. На този ден няма занимални, училище, магазини и т.н. Хората, които работят в непрекъснат производствен процес, заведения, полиция, магазини на гарите  и т.н. си знаят от самото начало  че работят и по празници и недели. За тях има други норми.
Не е до това кой какво впечатление ще създаде, мисля че вече съм го създала. Друго - нямам малки деца, единият завърши Уни, другият е все още студент, и трето - много обичам да почивам  когато другите са на работа, така по-лесно си върша нещата.
Въпрос на личен избор:wink:

# 648
Аз отдавна съм забелязала разлика в нивото в гимназиите.  Не само между Г8 и Г9, което е логично , но и между две Г8 например, огромна разлика в преподаване и оценяване. Разлика в частни и държавни гимназии има също. 

В инвестирането в Klassenarbeitstrainer не виждам нищо излишно - по основните предмети само и непременно издание към учебника, по който се преподава.

# 649
  • Немция
Мьос, разлика в полза на частните гимназии ли?

# 650
Плюсовете на частните гимназии - по-малки класове, борят се за всеки ученик,  повече шансове за оправяне на издънки, по-лежерно оценяват, повече упражняват и научават в час, преподават 100% от материала, имат адекватна помощ за домашни и при подготовката за тестове и класни, съответно по-малко работа в къщи.
В по-трудните държавни Г8 гимназии тия неща обикновено ги няма.

Моите трима гимназисти са в Г8, държавна.

Последна редакция: пт, 04 окт 2019, 13:07 от Mößbauer-Effekt

# 651
При нас всички гимназии се върнаха на Г9, така че поне избора Г8 или Г9 отпадна. Иначе и аз смятам синът да го запишем в по-лесна гимназия, която не е тази на сестра му. (Децата също предпочитат да не са в едно училище, особено дъщеря ни😉). Засега пари за частна нямаме.

# 652
При нас Г9 са повечето частни,  държавните са масово Г8.
Нашата гимназия е от трудните. В 5 клас влизат випуск от 120 -122 деца. Абитур полагат около 60 .  Повтарят, отпадат, постоянно има движение. Оцелелите след 10 клас често се местят в Г9 или професионални гимназии.

# 653
  • Немция
В НРВ върнаха Г9, няма вече Г8. Мисля, че е по-добрия вариант, по-малко стрес за учениците.

Ние имаме една частна гимназия в съседен град и за нашия син това не беше вариант, че е много пътуването всеки ден. Затова и от цени не съм се интересувала, тъй като не сме имали намерение да кандидатстваме за там.

# 654
И от прехвалената гимназия на дъщеря ми отпадат доста. Особено по-горните класове. Някои родители на деца от гимназията споделят, че децата им учели всеки ден до 20 ч., други деца учели до тъмно, особено по английски. Иначе доста ниски оценки получват децата в класа на дъщеря ми. Единиците са рядкост.
Но към момента не ми се вижда никак трудно, нищо особено като ниво. Очаквах много повече. Но най-вече ни плашат с горните класове, да видим дали ще могат да впечатлят с нещо. Но засега най-вече математиката е куца, дръглива и саката. Аз като се сетя с какви сборници сме борили математиката.

# 655
Ех, каква мъка им е тук този английски и то за да го научат накрая като индийски третокласник в добрия вариант. 😂

# 656
  • The QC to be!!!
Ех, каква мъка им е тук този английски и то за да го научат накрая като индийски третокласник в добрия вариант. 😂
И не разбирам защо!? Та това е най-лесния език и ако човек знае немски като матерен, защо им е толкова трудно да научат един английски?!

В Белгия (и Холандия разбира се), дътч телевизиите правят много добре - всички предавания на английски не се дублират. Валонските канали обаче, както и френските и немските - всичко дублират!

# 657
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
незнам дали е до език или ги тримват да са прекалено логични и не могат интуитивно да учат.
иначе и аз се дразня на дублираните филми.

ние имахме в унито испански - много зле бяха всички, зор голям и беше то едно потене, едно заекване.  Shocked
на мен ми беше много лесен  Rolling Eyes

виж китайския не ми беше толкова лесен, там трябва да се учат йероглифите  Mr. Green
иначе от към граматика - песен. няма времена, няма спрежения, абе нищо няма.

# 658
Според мен немците просто могат са си позволят да не знаят чужди езици. Имат индустрия, техническа и научна литература на немски, софтуер на немски. За какво им е чужд език? Да на някои трябва, ама не на всички. Холандия и България са малки държави, колкото 1 немска провинция, а дори и по-малки спрямо някои провинции.  Естествено да трябват чужди езици. Съответно учим ги. И в двете държави основния бизнес е туризъм и транспорт, пак трябват чужди езици.

# 659
Норвегия е огромна, Швеция също не е малка, но всички техни жители, както и датчаните говорят английски от много добър до нерядко не по-зле от нейтив. Холандците също, във Франция вече масово говорят английски и то не само в Париж. На германците им трябват чужди езици и още как, само че не могат да ги учат.

Deni-meni, между холандската и българската икономика няма никакви прилики. Холандия е вторият по големина износител на храни в света и първи на зеленчуци. Много силно развити са и други индустрии, като туризмът е само една от тях.

Последна редакция: сб, 05 окт 2019, 19:00 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт