Отговори
# 60
  • София
За мен отдаването на дете в тази ситуация е изключително за сметка на авторката. Тя е все още в детеродна възраст, сдобила се е с дете с проблеми, което има двама живи родители, които нехаят за него.
Може да съм егоист, но за мен посвещаването на чуждо дете, което тепърва ще навлиза в пубертета с допълнителни проблеми и родители, които не са ангажирани, е грешна стъпка. Тя ще избута най-тежката част, с детето ще си правят живота взаимно гаден, после бащата ще се фръцне, че му е писнала да дудня и тя няма да усети как най-хубавите й години са се изнизали покрай чуждите проблеми.
В този казус не виждам любов, а само интереси, но чужди.

# 61
Ооо, да. Със сигурност, ще е най-добре да ги освободи от присъствието си. Е, още по-добре щеше да е, ако в самото начало беше помислила дали  е по силите ѝ това, с което се нагърбва, ама нейсе, берекет версин.

# 62
Не мисля, че на авторката ще ѝ се получи
сближаването с детето, защото то няма толкова нужда от забавления, игри и прочие, колкото от любов (ама не престорена, защото това децата интуитивно го усещат); това обаче липсва тук, а е най-важното и същественото. И аз недоумявам как се е захванала с човек в подобна ситуация, след като знае, че няма гръб да я издържи. И също се чудя какво си мисли, че ще стане, ако и тя му роди дете на този? - че той изведнъж ще се превърне от безхаберник към едното си дете, в отговорен, отдаден и любящ родител за другото? Доообре.
Кристина 1980, твоето дете се е променило към по-добро, защото (предполагам) е имало безрезервна родителска обич и отдаденост, а тук такива крещящо липсват, не може да сравняваш двете неща. А ако детето ти си има и двама любящи родители, то двете неща пък стават хептен несравними. Аз лично не съм оптимист в случая, ама хич

# 63
  • Terra incognita
Бе, всичко тотално рухна, в момента, в който прочетох, че детето злобее и прави интриги. Това един интелигентен и читав човек никога не би си го помислил, камо ли да го напише.
Не знам какви съвети за отдаденост й давате, като от нея лъха само ненавист. Тя не го иска, то усеща това и действа интуитивно срещу нея.Единственото, на което се надява е майката да си го вземе, та да й падне товара, с който доброволно се е нагърбила, разбрала, че не й е по силити и енергията и после детето било виновно, че  поведението му е резултат от един куп родителски грешки и безотговорности.

# 64
  • Бургас
детето е много проблемно, и на психолог ходи и т.н.
Доколкото разбирам, не се касае за дете с диагноза, а за поведенчески проблеми. Няма проблемни деца, има проблемни родители и отношения. Децата са огледало на родителите си, най-крехката брънка в системата, която се къса първа при проблем. А вие трябва да ходите на психолог, наравно с детето.  Дружно  - цялото семейство. На майката не може да вмените задължения, но ако поне  се разберете за думите, които да подбира  пред детето и спирането на празните обещания, няма да е зле.

# 65
Единственото, на което се надява е майката да си го вземе, та да й падне товара, с който доброволно се е нагърбила, разбрала, че не й е по силити и енергията и после детето било виновно, че  поведението му е резултат от един куп родителски грешки и безотговорности.

Много, много точно казано.

# 66
Стига де, спрете се малко. Авторката написа, че две години е била плътно до детето и то даже е показало подобрение в училище. Явно обаче продължава да я отхвърля. Ми насила не става
Хм, хм, авторката има доста специфичен ник и аз помня писанията ѝ отпреди 1-2 години. Наричаше семейството на мъжа си "резерват", а детето (тогава 7-8-годишно) беше обвинявано, че заедно със свекървата ѝ правело магии да умре и ѝ слагало разни неща (пак магии) в яденето. Та, явно ни се разминават представите с авторката за грижа и отдаденост на детето. Сори, това не е хамстер, да го нахраниш и всичко да му е ок.

Горкото дете. Много ми стана мъчно за него. Как може да има такива хора 🤐

# 67
  • Варна
Вие всички дружно съжалявате детето и най-вероятно то Е за съжаление, но аз пък ще си позволя да изкажа супер еретичното мнение, че понякога (рядко, но се случва) наистина има лоши деца. И всички усилия на родители и обкръжение са глас в пустиня. Не ми дреме дали в случая е точно така, не съм аз в тази ситуация.

Това е моето мнение, никого не задължавам с него.

# 68
  • София
Само че, когато на детето му е било обръщано внимание (според авторката), не е било лошо.
Но не пречи още някой да го оплюе, де.

# 69
  • Варна
Миленка, аз разбрах, че пак е било лошо, просто нейните усилия са постигнали подобрение в работата му в училище. Атмосферата у дома все си е била зле.

Както казах, никого не задължавам с това мнение. Както и никого не оплювам. Не съм написала, че детето е такова, а че има такива деца.

# 70
https://bg-mam.ma/p/1080729/38930696

Като видна клюкарка, открих този пост в друга тема и го нося тук, защото считам, че онези проблеми са една стъпка напред, пред проблемите в тази тема. Там предстои вече и раждане на общо дете.
Та така.
Чета от вчера темата и се чудя защо толкова се напада авторката. Тя , събирайки се с този човек, е била в етап- дете при баба, мама в чужбина, тати - от време на време. Самата тя е проявила инициатива да вземат детето и да го гледат временно в семейна среда. Ами не се справя, но е опитала. Не опитала, а дала всичко от себе си като за човек, който изобщо не е имал представа от отговорностите, с които се захваща. Има си проблемни деца, да. С кофти характер, бунтари, опозиционери, нихилисти. Какво да направи тя ? Защо я обвинявате, че няма подход. Ами няма. Не всички са психолози и педагози по душа, то към своите е трудно, пък към чуждите- да не говорим.
Авторке, постави на майката ултиматум някак си. Ситуацията  наистина е извън контрол. Тези безхаберни родители ще съсипят детето. Психолог не  е решение. Да си идва онази кукувица / като птицата , не  е обидно Blush / в България, събирате семеен съвет в присъствие на детето и се разбирате  всички заедно кое и как.
На мен лично ми е много жал и за теб и за детето.
Намерили двамата егоиста и използвачи една отговорна жена, която да поеме тяхната роля и функция. Все едно водопроводчик електрика да оправя. Еми не става.
Аз не бих издържала такова нещо. Имаше съвети  и тя да ходи на психолог, а защо ? Тя къде е в картинката?
ПП Други постове на авторката в други теми не съм чела и нямам негативни впечатления . В тази тема бунтът и е съвсем оправдан.

# 71
  • Terra incognita
Хай, когато имаме налице един тон неблагоприятни фактори, избягала майка, той и бащата е избягал, само тялом присъства, неблагоприятна семейна среда, липсва на обич, смея да твърдя жизненоважен фактор за едно дете, тогава едва ли става дума за лошо родено такова.

# 72
  • Варна
Може, Вики, даже най-вероятно е така. Но както казах, на мен не ми пука как е точно, не съм се накиснала аз вътре в бъркотията.

tays, съгласна с теб.

# 73
Вие всички дружно съжалявате детето и най-вероятно то Е за съжаление, но аз пък ще си позволя да изкажа супер еретичното мнение, че понякога (рядко, но се случва) наистина има лоши деца. И всички усилия на родители и обкръжение са глас в пустиня. Не ми дреме дали в случая е точно така, не съм аз в тази ситуация.

Това е моето мнение, никого не задължавам с него.

Така е, има лоши деца по рождение. Има деца психопати, които от съвсем малки извършват престъпления, убийства, мъчат животни. Чела съм за такива случаи. Но не мисля, че това дете е такова. Просто го подхвърлят, като ненужна вещ. Това дете от години не е усетило и капчица любов. Заобиколено е от егоисти, на които то е в тежест. Децата ги усещат тези неща. Е няма как да се очаква от това дете да е мило и добро и любовно настроено към всички, като то не знае какво е това любов.

# 74
Ама защо така избирателно четете? Детето категорично отхвърля грижата и любовта на втората жена на баща си. Търпение, търпение, но когато се чувстваш изгубен във вихъра от отрицание, лоши чувства и върл инат, няма как да си обнадежден.
Абсолютно не го вярвам това. Така й е удобно да каже. То и моето дете категорично отхвърля моята любов, когато ми е сърдито, ама ... не се фръцкам, разбираш ли...

Миленка, аз разбрах, че пак е било лошо, просто нейните усилия са постигнали подобрение в работата му в училище. Атмосферата у дома все си е била зле.

Както казах, никого не задължавам с това мнение. Както и никого не оплювам. Не съм написала, че детето е такова, а че има такива деца.
Няма, има необгрижени деца, които от безсилие започват да привличат внимание с бели. Не съм съгласна тук, има малко по-тегави характери, да, но не и причина да не го искаш в крайна сметка.
Атмосферата е била зле, защото ТЯ не иска детето и нагнетява. Защото бащата не си върши работата. Атмосферата вкъщи е зле заради двамата родители, заради никакви деца не е това.
Пак мое мнение, пак никого не задължавам. Мир.
*Аз съм от типа, който никога не търси проблема в детето. Не се сещам за случай на хармонично семейство и всичко ОК и проблемно дете. Няма и как да е така. За психопатите и семейната среда вече има доста новости. Има психопати, да, но не е само по рождение това, доказано е вече.
Чак да ми е жал за авторката, за детето ми е жал, тя - днес я има, утре я няма, ама татито друга ще довлачи да му гледа детето! Кой знае преди нея колко е изредил.

Последна редакция: чт, 27 юни 2019, 09:07 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт