Отговори
# 300
Ами как четете вие силовият метод работи? Авторката признава само неща, които явно ѝ изнасят. Не знам колко е грозно предположението, но описаното дотук поведение на авторката е 10 пъти по-грозно.
Е, ти смяташ , че и майката ли е набила Joy
Силов значи - ултиматуми, заплахи, дори манипулативните техниики по сплашване- "Ако не го вземеш, няма да го чуеш". Е, според теб, тази майка , заслужава ли да и се моли някой и да я убеждава, че детето страда.

# 301
Ами как четете вие силовият метод работи? Авторката признава само неща, които явно ѝ изнасят. Не знам колко е грозно предположението, но описаното дотук поведение на авторката е 10 пъти по-грозно.
Е, ти смяташ , че и майката ли е набила Joy
Силов значи - ултиматуми, заплахи, дори манипулативните техниики по сплашване- "Ако не го вземеш, няма да го чуеш". Е, според теб, тази майка , заслужава ли да и се моли някой и да я убеждава, че детето страда.
Извиняеай, но не знам какво разбираш под силов, но това определено не са ултиматум и манипулация. Но нека авторката да отговори с да или не конкретно удряла ли е това дете, а не с витиевати фрази, но тя май не обича да говори за неща, които не ѝ изнасят. Би бил интересен отговорът ѝ.

# 302
Спомням си авторката от други теми, и друг път е писала за същия случай. Всеки път й отговарят горе-долу същото - ако детето е заплаха за нея и бащата, е необходима професионална помощ, и че няма как да повлияе на бабата и на майката да правят това, което тя иска.

# 303
Ще ти отговори, че не го е удряла. Защо реши, че това е разковничето ?
anie11,
Не е.
Сатанизирахте тази жена, без никой да се постави в нейното положение, само и само да я изръфате.
Защо.
Тя не е очаквала такава ситуация, взела си е мъж с дете, което е било при бабата с опция да ходи при майка си.
Кой е излъганият тук
Че и кой е единственият действащ?
Какво да направи тази жена, озовала се в ситуацията- да зареже мъж, финанси, бизнес, да остане без деца, само защото 9 годишното се е озовало безпризорно НЕ ПО НЕЙНА ВИНА, но паднало на нейна отговорност.
Не го разбирам, честно.

# 304
Под пастрок авторката визира приятеля на майката, стига сте търсили под вола теле.
Иначе аз от мой личен опит с предишен брак, и от подобен опит на мои приятелки, не съм видяла начин да накараме бащите на децата ни да се поинтересуват от тях, така че смело и категорично продължавам да твърдя, че, не, няма начин да накараш някой, който не иска да е родител, да стане.
Ти собствения си съпруг, дето ти е в къщата и в леглото, не си успяла да накараш да стане родител, мислиш, че ще успееш с жена на хиляди километри от вас, с която нямаш връзка. Е как да стане.
.
Точно!
Калпавия баща (по нейни думи), дето е с него по 24/7/365, не може да "превъзпита" и да го "направи" баща, не знам как си въобразява, че може да повлияе на майката в това отношение.

# 305
Авторке, успяла ли си да повлияеш на твоя мъж и баща на това дете да си промени поведението, отношението и да е ангажиран с него? Не си. Защо смяташ, че ти е във възможностите да го сториш и с друг, че и чужд  на тебе човек?
Какви очаквания имаш?
Щом си пуснала това дете в живота си, можеш да мислиш как ти да си му от полза. Ако това е целта де - добруването му. Това е човешкия ангажимент. Не как да повлияеш някому... Нереалистично е.

# 306
На мен лично поведението на родния баща и родната майка са ми в пъти по - грозни! Особено на майката - не можела да се грижи за сина си, дори когато е видно, че той страда, не можела или не искала да плаща издръжка, не можела дори да го вземе за лятната ваканция, да общува с него, да попрочетат книжки, да види как се е справял през учебната година... И да поговори строго с него, че такива са обстоятелствата в момента, че ще живее със семейството на бащата и е длъжен да се отнася с уважение към жената, която го обгрижва целогодишно! Но не! Избрала е да живее в чужбина без никакви ангажименти към детето си, обвързвайки се с някакъв съмнителен тип.
И защо, anie11, "поведение на авторката е 10 пъти по-грозно"? Тя на практика единствено се грижи за момчето, понасяйки негативите от поведението на родителите. И да, абсолютно неприемливо е да му се позволява да удря или рита както учители, така и близки. Оправдаването на тези му грозни постъпки му прави лоша услуга в дългосрочен план!

# 307
И пак не отговори на въпроса удряла ли си детето. И отново както във всеки твой пост имаме ,,горката аз,,
Да, наистина прекалява. Отношението й е .. как да кажа.. нямам думи.
Да, категорична съм, дете се бие, когато е бито вкъщи. Това не е мое лично мнение, информирайте се, дами, всички психолози и социални работници в тези случаи търсят насилника в семейството. Ох, не ми се отпочва, честно.

# 308
Хайде за секунда да се съсредоточим върху ситуацията, не търсете под вола теле, кой кого дали бил еди какво си и прочее. По същество:

Ако се запъна, че не желая да отглеждам повече детето заради неговото поведение и отношение към мен, което е мое пълно право, защото не съм биологочния родител и никой няма право да ми вменява това задължение само защото съм с баща му, ще последват два реалистични варианта, при което детето така или иначе пак ще отиде при майката.

Вариант 1: Аз/бащата/двамата заедно принуждаваме майката да изпълни дълга си и поетия към детето ангажимент да го вземе, заради неизпълнението на което патим всички.

Вариант 2: Майката/бащата отказват, бащата и детето излизат от дома ни. С половината си заплата мъжът ми изплаща кредит от 40 хиляди, натрупани по време на първото му семейство, с другата половина не може да го изхранва сам. Квартира, разходи по нея, храна и прочее за него и детето, трябва да търси пак допълнителна работа, от която в този край на страната няма да вземе кой знае какво. Докато бачка детето ще стои само, основната му работа е на смени, включително и нощни, а трябва и домакинството да поеме, готвене, пране и т.н. Колко да изкара на инат? Месец, два? После? Детето при бабата плюс издръжка, бабата няма да се оправи сама, не може да го контролира, и след някой и друг месец на майката ще й се наложи да почне да го гледа - или при себе си в чужбина, или да се прибере.

Въпросът е да не се стига до това, защото ще ми замине и семейството, и бизнеса заради чужда безотговорност. При постигане на по-голяма ангажираност на майката всичко гореописано може да се избегне, детето да вижда повече и двамата си родители и прочее. Аз не съм им подлога, дошла съм тук от майната си, гледам чуждо дете, инвестирала съм. Като не могат да се справят със собствената си плът и кръв, ще си носят последствията. Аз каквото съм се оправяла до сега, с цената на здраве и много нерви, оправяла съм се. С мои проблеми не съм натоварила никой и мисля, че достатъчно търпение и компромиси се направиха. Детето се влошава, това се отразява на живота в къщи, няма как родителите да продължават да се правят на щрауси повече на цената на моето здраве.

# 309
Защо искате да прилагате силови методи върху майката, за да бъдат направени тези уговорки, а не ги приложите върху мъжа си, не е ли по-лесно.
Ох, като чух силови методи, нещо ми заседна на гърлото. И работят, при това, хахаха, затова пуска тема тук, да се похвали с работещите Силови методи. Бррр.
Детето се влошава, да, ама живее с тебе, като гледам нервите ти в какво състояние са и как рипаш .. не знам, не знам. Ти определено не се Подобряваш, че да се Подобри и то. С тази злоба към майката, във форум за майки, не знам какво очакваш.

# 310
Няма как да накараш майката да прави каквото искаш ти. Не разбирам колко още пъти трябва да ги го напишат.
Ако искаш след 3-4 месеца пак пусни тема, отговорите ще са същите.

# 311
Силовият метод работел?!?! Жено, как те допуснаха теб да работиш с деца?! Или викаш те даскалките от кол и въже ги събират така и така? Работодателите ти знаеха ли за тези твои ,,възпитателни,, методи? Имаш късмет, че не си попаднала на някой разгневен родител, да ти приложи собствените възгледи на твоята глава, или да те влачи по съдилища. То наскоро имаше един подобен случай само че на акушерка, прилагала твоите възпитателни методи на бебе - ми така де от малко да си знае мястото. Потреср!
Където има дим, има и огън. Подозрения други имах до скоро, оказаха се верни. Сега подозирам авторката в едни не хубави неща, само че няма как да разберем дали са така. Сега ще започне да отрича, ах, колко ми е позната тази техника. И ще заключат темата. Мдам. Измък.

# 312
Ще повторя въпросите си. Описвате фамилията в др.теми като проблемна.
Магии , омраза , пожелания за смъртта Ви. Отделно проблеми в отношение, възпитание , ценностна система и др.
Вие афиширате приоритетите си - добър статус , бизнес , образование и т.н.
Наистина ли,  наивно се надявате да въведете ред и превъзпитате тези хора и да предложите подобни абсурдни взаимоотношения и среда на бъдещето си дете ? Надявам св на отговор ...
Не вярвам дори тя да страда от подобни илюзии. Просто си е дала сметка, че възрастта ѝ доста е мапреднала и се е метнала на единствения мъж, който ѝ е бил навит, без да мисли за последиците.

# 313
Авторке, успяла ли си да повлияеш на твоя мъж и баща на това дете да си промени поведението, отношението и да е ангажиран с него? Не си. Защо смяташ, че ти е във възможностите да го сториш и с друг, че и чужд  на тебе човек?
Какви очаквания имаш?
Щом си пуснала това дете в живота си, можеш да мислиш как ти да си му от полза. Ако това е целта де - добруването му. Това е човешкия ангажимент. Не как да повлияеш някому... Нереалистично е.
Е как бе, да не се кара с миУто, да се кара с онази, лошата майка на детето!!! Ти пък! Милото - златен, той.
Много особено усещане ми оставя тази тема. Отровно.

Уиш, категорично. Ама проблемът с нервите е сериозен вече. След като тук демонстрира такова отношение, представям си в реала какво е. Подскача като разсърдена госпожица, защото триста човека й казахме, че насила не можеш да принудиш някого да СИ гледа детето. Живели сме го, една част от списващите, този филм, не става бе, казах й го най-човешки- когато самата майка реши, тогава ще потърси контакт. А тя, не и не и не, не иска съвети за сполотяване на семейството й - което е тя, онзи льольо и детето, в насока да насвие на льольо сърмите и да си хваща синчето при съответните органи и да си оправя създадените бакии, ами иска да шкартира детето. Класика, хора, класика.

# 314
  • Бургас
Въх ще припадна. Сега авторката стана дърта и хванала последния влак!

Авторке, ти плащаш кредити и имаш по - добри доходи. Инвестираш време, чувства, себе си. Получаваш срещу тях - нищо и оправяш кашата на едни хора. Не знам що за мазохистична либов е това, но си хващай пътя.
Не си длъжна да търсиш на това дете майка, след като същата не ще да му е майка. Не си длъжна и мъжа си да отглеждаш.

Направила си повече от необходимото, за да се получат нещата. Очевидно е, че не работи. Не си губи времето нито тук, нито в това семейство. Никой няма да ти върне попиляните емоции и средства.

Допълвам се: Когато майката решила да потърси контакт???? Да не я припирали???
Всяко същество от женски пол изоставило детето си, поради каквато и да е причина, освен крайна немотия или тежка болест няма правото да бъде наричано майка.

Общи условия

Активация на акаунт