Университети в Германия и други държави с немски език 12

• 46 589
  • 745
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Преводът е постъпил при тях най-рано вчера (вторник). Днес (сряда) най- вероятно ще ви актуализират статуса. Дайте им малко време, все пак работното им време едва сега започва. Wink

# 301
  • София
След заверката на дипломата в немското посолство бях забравила нелюбезната германка, която ми направи невероятен скандал пред дъщеря ми, но като видях, че и тук има още двама "пострадали" като мен искам да кажа, че подготвям СПЕЦИАЛЕН ПОДАРЪК от 2 МАШИНКИ ЗА ТЕЛБОД и ТЕЛЧЕТА със специално писмо за ПОСОЛСТВОТО Wink

# 302
  • София
Така е, аз затова няколко пъти писах тук да се носи този пуст телбод 🤗

# 303
  • София
Е, моите като го носеха телбод, какво Simple Smile Дамата пак не е била на кеф. Колежката й на следващия ден е била обаче супер мила и усмихната.

# 304
Пешеходка,  bebenka,
Може ли да споделите каква беше таксата в банката при плащане на 1вия семестър? Плащането от Ваша сметка ли беше или от сметка на детето Ви?

# 305
След заверката на дипломата в немското посолство бях забравила нелюбезната германка, която ми направи невероятен скандал пред дъщеря ми, но като видях, че и тук има още двама "пострадали" като мен искам да кажа, че подготвям СПЕЦИАЛЕН ПОДАРЪК от 2 МАШИНКИ ЗА ТЕЛБОД и ТЕЛЧЕТА със специално писмо за ПОСОЛСТВОТО Wink

Едва ли ще има ефект от "натриването на носа", освен да ожесточи въпросната чиновничка, а и според мен такива "сблъсъци"  на децата тепърва им предстоят Bowtie

# 306
  • София
Пешеходка,  bebenka,
Може ли да споделите каква беше таксата в банката при плащане на 1вия семестър? Плащането от Ваша сметка ли беше или от сметка на детето Ви?

При девойка 1 сумата е 174,90 евро, ще я плати сестра й от немска сметка. Намерете някой с такава да я плати, тогава таксата ще е  минимална.

Последна редакция: ср, 07 авг 2019, 12:07 от пенсионирана русалка

# 307
Пешеходка,  bebenka,

Семестъра е 158,30 евро. Платихме от сметка на приятел в Германия.

# 308
Roh Alby, синът ми плати 129.40 евро за семестъра и 15 евро такса от своята сметка в ПИБ. Той работи и там му превеждат заплатата.
За Уни асист аз платих от моя сметка в ОББ и нямаше проблем.

# 309
Благодаря на всички! Получихме потвърждение от ТУМ за превода и сме записани. Явно сме доста нетърпеливи.

# 310
  • Варна
Отново ви препоръчвам да използвате paysera или transferwise, за да спестите банковите такси за превода. 15 евро такса за стотина евро превод е направо обир. Тези такси, които споменавате, са без семестриалния билет, нали?

По темата с телбода:

# 311
  • София
Отговарям за себе си, 174,90 е баш Semesterticket-ът за Манхайм, ама още не съм стигнала до това да видя дали и съответно  в какъв диаметър (както и в кой времеви пояс) покрива придвижването с градски транспорт и регионални влакове. За голямата  - много орязан е самият Basisticket от 120 евро, покрива транспорт само в града и то в супер неудобни часове, затова се купува и   Zusatzticket от около 210 евро, та сметката става към 300 и нещо, но за сметка на това се покриват доста големи разстояния из Mittelfranken по всяко едно време.

Припомни ми да погледна после какво покрива тази сума от 174,90 в Манхайм, мерси.

И забравих, имаме си ние вече билети за  Франкфурт Simple Smile

Последна редакция: ср, 07 авг 2019, 19:22 от пенсионирана русалка

# 312
SweatTriumph
Отново ви препоръчвам да използвате paysera или transferwise, за да спестите банковите такси за превода. 15 евро такса за стотина евро превод е направо обир. Тези такси, които споменавате, са без семестриалния билет, нали?

По темата с телбода:

Ясмина, аз и много други бихме били много благодарно да разясниш как става превода през paysera! Ако е възможно разбира се .
Русалке, честито Ви билет! И аз сега оглеждам билети. Моето чаве иска да лети на 29.09 или на 30.09 .
Аз пък да се похваля с квартира и  с чудене как да преведа капаро:confounded:

Последна редакция: ср, 07 авг 2019, 20:13 от pe6exodka

# 313
Отговарям за себе си, 174,90 е баш Semesterticket-ът за Манхайм, ама още не съм стигнала до това да видя дали и съответно  в какъв диаметър (както и в кой времеви пояс) покрива придвижването с градски транспорт и регионални влакове. За голямата  - много орязан е самият Basisticket от 120 евро, покрива транспорт само в града и то в супер неудобни часове, затова се купува и   Zusatzticket от около 210 евро, та сметката става към 300 и нещо, но за сметка на това се покриват доста големи разстояния из Mittelfranken по всяко едно време.

Припомни ми да погледна после какво покрива тази сума от 174,90 в Манхайм, мерси.

И забравих, имаме си ние вече билети за  Франкфурт Simple Smile

Русалке, какъв семестъртикет ще купувате. Няма ли я вече промоцията, че семестъртикетът на първокурсниците се покрива от града? До скоро, първият семестъртикет беше безплатен - взимането/регистрацията ставаше в Bürgeramt K7.

Инче тикетът на Манхайм всяка година скача с по 5 евро, пълен ужас. Ако няма промени, покрива на запад отсечката до Keiserslautern или Landstuhl (Rheinland-Pfalz), на юг не стига даже и Stuttgart, и на север не покрива целия път до Франкфурт. Знам само, че обаче прокрива(ше) отсечката Mannheim-Würzburg.

# 314
  • София
Грант, тъкмо щях да ти пиша с това питане Flushed Отдавна го бях видяла това, има си я още опцията, обаче  това, което ме смути е, че в бешайда си пише навреме да се преведат тези 175 евро, а бешайдът е все пак личен и е за човек в първи семестър,  който видно  за първи път ще се регистрира в Манхайм...
Може би утре е време за нов мейл Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт