Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Колко време ще отнеме, за да се актуализира статусът на обработените документи след пристигането им в университета?
Какви възможности за настаняване има в Берлин, след като синът ми промени специалността си?
Какво да очаквам след плащане към униасист, ако не получим потвърждение за получената сума?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Колко време ще отнеме, за да се актуализира статусът на обработените документи след пристигането им в университета?
Статусът на обработка на документите в университета може да бъде актуализиран в рамките на няколко дни след тяхното получаване. Важно е да изпратите и отпечатан документ за платена такса към униасист, както и придружително писмо, което изброява всички приложени документи в папката за кандидатстване.
-
Какви възможности за настаняване има в Берлин, след като синът ми промени специалността си?
-
Какво да очаквам след плащане към униасист, ако не получим потвърждение за получената сума?
-
Какво да очаквам след изпращане на документите до униасист и хохшулстарт?
-
Какви са разликите между Hochschulstart и DoSV?
. Аз нямах претенции да знае адреса, не е и длъжна, просто предполагах, че е така, понеже преди броени дни колегата й на другия компютър извади адреса моментално от базата с данни, не сме му го давали ние (разполагахме само с другия, за който той каза, че не приемат).Учтиво ни го даде, проверихме, че е даден на страницата на hochschulstart като алтернативен и готово.
), ами и искаше да направи компилация от два адреса. Но най-много се издразних реално на опита й да ме убеди, че пратката безпроблемно ще стигне с всичките тези драсканици и корекции. Може би да, може би не.. За какво ми е да рискувам, при положение че може да положи малко усилия да попълни нова бланка. Така и не склони (хартията ли й броят се чудя), а не исках да губя деня, затова приех "услугата й" да го напише четливо повторно отдолу - без многото грешки. Колегата й миналата седмица ги принтираше за всеки отделен адрес, даваше ги за сверка и като имаше неточност, поправяше и отпечатваше наново - тоест всичко беше вярно и прегледно преди пускането. Ама всичко си зависи от човека..