Университети в Германия и други държави с немски език 12

• 46 554
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
Навремето нашето първо класиране в Кьолн излезе някъде към 20 юли, даже я викаха в началото на август да се запише, но понеже не и беше първото желание се наложи да ги поизлъжем че няма самолетни билети и ако може да иде да се запише в началото на септември.

# 106
Навремето нашето първо класиране в Кьолн излезе някъде към 20 юли, даже я викаха в началото на август да се запише, но понеже не и беше първото желание се наложи да ги поизлъжем че няма самолетни билети и ако може да иде да се запише в началото на септември.
mama Tin, дано и при нас дойде тогава. Пък че ще послъгваме докато чакаме първо желание, то е ясно...че и един наем може да се наложи да прежалим.

# 107
  • София
G.D,  ако е специалността е с местни квоти, малко вероятно ми се струва до 22 -ри да имате отговор, но знае ли човек. Все пак до 15-ти, тоест до днес, бяха сроковете за кандидатстване- докато обработят постъпилите кандидатури, сформират ранглиста в низходящ ред и разпратят Zulassungsbescheide, ще мине вероятно повече време от 5 работни дни. Още повече ако сте отметнали получаване на писмото за прием по пощата, а не в портала. Това са си мои размишления само, стискам палци да не съм права!

# 108
Няма квоти за тази специалност за тази академична година. Май са им малко инженерите в Германия , почти на сякъде където проверихме машиненбаум, машиненвизен, автомобилостроене в бакалавърски програми са без NC.
И сега идва най сладкото. Митко днес е получил  VPD формуляра си, и го изпрати в Мюнхен. А ТУ Кьолн са му пратили покана да се запише, до 31.07 . Не знам на какво повече да се радвам. Днес определено ми е ден!  Хайде, дано  напълним темата със споделени емоции от приети първокурсници  !!

# 109
  • София
Страхотен подарък, G.D, по един съвсем наскоро минал повод.  Wink

# 110
Айде честито!

Ние на хартия документа за прием го получихме много по късно, когато девойката беше записана вече. Бяхме им писали мейл, че на Бг пощите не може да се разчита и ни пратиха цуласунгбешайнигунга на мейла.

Ходила съм в Гумерсбах, както всички немски малки градчета - китно и спокойно, но май там са инженери и програмисти. Моята девойка когато учеше застраховане университета се казваше Университет по приложни науки и застраховането им беше в централната сграда в Кьолн. Пожелавам на младежа да си избере това което най-много би искал да учи, защото ученето си е яко натоварване и ще му трябва голяма вътрешна мотивация!

# 111
Искрено се радвам за добрите новини! Щерката си изба само Кьолн(Гумерсбах)-чиста информатика и медийна информатика.
G.D. нашите документи в униастист пристигнаха на 05.07, което ги прави с 5 дена по-назад от вашите. Да се надяваме на бърз отговор! Чакането е ужасно изнервящо. Стискам палци на всички кандидати!

Последна редакция: пн, 15 юли 2019, 17:12 от bori33

# 112
G.D. чудесни новини!!!

Дано всички да се зарадваме в скоро време с положителни отговори.
Много интересно, че днес е крайния срок за кандидатстване и вече са разпратени първите покани за прием и записване. Да видим как оттук насетне ще се развият нещата с приема за останалите. Всеки ден чакаме с нетърпение отговор. Ние изпратихме документите още на 25.06.2019 , но до ден днешен статуса е получени , но необработени. Та да видим....... Тръпнем в очакване на отговор.

# 113
  • Варна
G.D. Честито за приема! Кое му е първото желание?

# 114
Като че ли повече клони към Мюнхен, машинно инженерство. Там чисто  автомобилостроене на бакалавър няма, след втората година правят някакво профилиране, магистратура имат такава, а в Кьолн е с чисто автомобилостроене още от начало, но... Мюнхен си е Мюнхен - там е кръщелницата ми, която го чака с нетърпение, възможност за работа, пак с нейна помощ, а и градът му е познат - там учеше езика летата. Макар че това машиностроене ще му вземе акъла....ама BMW, Audi - явно ги слага пред Ford (имат завод в Кьолн,или поне така ми каза).

# 115
G.D., честито и дано да стане и в Мюнхен, за да може да избира младежът! И да, Мюнхен си е Мюнхен Simple Smile

# 116
G.D. чудесни новини!!!

Дано всички да се зарадваме в скоро време с положителни отговори.
Много интересно, че днес е крайния срок за кандидатстване и вече са разпратени първите покани за прием и записване. Да видим как оттук насетне ще се развият нещата с приема за останалите. Всеки ден чакаме с нетърпение отговор. Ние изпратихме документите още на 25.06.2019 , но до ден днешен статуса е получени , но необработени. Та да видим....... Тръпнем в очакване на отговор.

Какво е състоянието днес, при синът ми и на трите апликации е записано:  Data sent to university electronically (in case you applied for a VPD-University Preliminary Review Documentation (VPD) sent to you)
Как така , подали сте по-рано?  На адреса на ПК  или директния адрес пуснахте плика?

# 117
G.D. и днес статуса е получени, но необработени. Документите са пристигнали - има Е-майл до сина ми, че документите са получени  в уни ассист. Иначе изпратихме до адреса с номера, не на този с пощенската кутия.
Не зная как трябва да бъде и как е при другите кандидатстващи със статуса? Моля споделете знаещите - веднага ли се променя статуса или след определено време?

# 118
И при нас е като при Синята лагуна. Чакаме.

# 119
Странно.. наистина нямам никакво обяснение. Чак ме е яд. Чакам с вас и с надежда скоро всичко да свърши и да има щастливи лица.

Общи условия

Активация на акаунт