Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Колко време ще отнеме, за да се актуализира статусът на обработените документи след пристигането им в университета?
Какви възможности за настаняване има в Берлин, след като синът ми промени специалността си?
Какво да очаквам след плащане към униасист, ако не получим потвърждение за получената сума?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Колко време ще отнеме, за да се актуализира статусът на обработените документи след пристигането им в университета?
Статусът на обработка на документите в университета може да бъде актуализиран в рамките на няколко дни след тяхното получаване. Важно е да изпратите и отпечатан документ за платена такса към униасист, както и придружително писмо, което изброява всички приложени документи в папката за кандидатстване.
-
Какви възможности за настаняване има в Берлин, след като синът ми промени специалността си?
-
Какво да очаквам след плащане към униасист, ако не получим потвърждение за получената сума?
-
Какво да очаквам след изпращане на документите до униасист и хохшулстарт?
-
Какви са разликите между Hochschulstart и DoSV?
Другият пък беше интернационален студент, който не беше на мнението, че трябва да се плаща. Та така си поех сама задължението, но не съм давала номера ми на никого. На края се оказа по-добрият вариант.
Все пак в събота или неделя се събират със съучениците, които са наблизо - или в Бон, или в Аахен. Обясни ми, че учели с още 3 приятели заедно - българчета, като така се мотивирали да не се мотаят. Общо взето общува основно с българи, но на самите лекции каза, че са германци и си говорели с този, до когото е седнала. Но общо взето до там.