За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 78

• 27 236
  • 764
  •   1
Отговори
# 570
Аз имам едно малко ножче, мой верен другар Wink него си го вземам навсякъде Wink

# 571
  • Варна
И мен ме е страх да давам храна от заведения, особено край морето, случвало ми се е често в миналото да хващаме ужасни вируси така.
Но днес какво видях, така ми стана мъчно за детенцето. Много сладко бебе момиченце, беше на около 5-6 месеца, не повече, виждам го как потреперва от нетърпение, маха с ръчички и гледа в устата майка си/баба си, не мога да кажа каква му беше тази жена, цялото му личице омазано в нещо бяло, приличащо ми на сладолед. Поглеждам жената: ближе си някакъв сладолед във фунийка с шоколад по фунийката даже. И какво да видя, облиза отново сладоледа отгоре, позабърса детето и даде и то да ближе от сладоледа. Излишно е да споменавам, че тези сладоледи са пълни с какви ли не консерванти, боклуци, палмови мазнини и т.н. За възрастта на детето е направо скандално. Още съм бясна, искрено се надявам да е била бабата, а не майката на детето, беше много грозна гледка.

# 572
Миналата година на второто море носех замразени манджи в бурканчета и всеки ден вадех по едно. Последните 2 седмици преди морето отделях от това, което готвех за нея. Тази година май пак така ще направя, защото и аз не вярвам да яде гръцка кухня.

# 573
  • София
Я да кажете мнение и вие,малката е на 1,9г.и си затваря очите и почва да ходи и да опипва и се кефи.Като сляпо дете.

# 574
Всяко с номера си. Joy Измислила е с какво да те впечатли.

# 575
  • София
И аз така смятам,но голям дявол излезе.
Попи как е кракът ти?

# 576
  • Германия
Не знам, аз никога не съм носила храна с нас за детето, тя или сучеше или ядеше от нашата храна - хотели, ресторанти, където ще да е. До сега не сме имали проблеми, не знам на какво се дължи, но аз и не очаквам като отида някъде и хапна нещо да прихвана веднага разстройство или каквото ще да е 🤷🏻♀

# 577
За първи път ходихме на море в Турция когато беше на 11 м. и давах от детския бюфет, плодове, риба (на обяд искаше само и единствено това). После бяхме на Дюни и там давах доста хотелска храна. Сега се върнахме от Гърция и там се отяде на дзадзики, мусака и други вкусотии. Нищо му нямаше, че и за срам всеки път се излагах с пробиотиците. НО никога до сега е нямал проблем в храносмилането (и колики нямаше), а аз съм повръщала 4 пъти през живота си и то не от ядене.

# 578
  • София
То и на нас нищо никога не ни е сасвало просто сме чалнати на тема хранене навън и приготвено от друг.Grinning

# 579
Човек трябва да е предпазлив що се отнася до хранене на толкова малки деца по време на почивка.
Аз на късмет, че нищо няма да му стане не разчитам.

Тази година имаше смъртен случай на бебе на една годинка, след ваканцийка на море.

Сестра ми миналата година след почивка в Гърция имаше 10 дни възпаление на червата, направо се беше стопила от повръщане и разстройство.

# 580
Ние вчера се върнахме от Гърция. Там яде основно попара сутрин, пюрета готови и вечер от нашата храна. Два-три пъти яде от нещата в заведения, не е имало проблем, но пък и те си бяха пълни ресторанти, в които допускам, че поне не е имало застоели продукти. Но не ѝ се ядеше много, сякаш нямаше апетит.

Да кажа за пътуването със самолет. На година и два месеца е щерката. На отиване беше пълен цирк... орева света на летището в София, защото не ѝ позволих да рови в едно кошче за боклук и оттам като се почна, продължи и в самолета да се сърди и да не иска нищо. Добре, че хората около нас бяха разбрани и се закачаха с нея, за да се разсейва малко. Връщането беше супер. Яде бисквити, разглежда списание...

П.П. Не ми се иска да бъда като онези хора, които отиват в чужбина за малко и после започват да търсят недостатъци на България, обаче разликата е огромна... Аз го осъзнавам сигурно твърде късно, но...
На летището в Атина ни посрещнаха едва ли не с почести, защото сме с малко дете и не сме чакали дори и секунда за проверки и багажи. Една жена от персонала ни взе в момента, в който стъпахме на земята и ни прекарваше навсякъде с предимство. Тук не ми се коментира какво беше на нашето...
В заведенията, на плажа, по улиците - всички хора се усмихваха като ни видят с бебе, поздравяваха ни, говореха си нещо на техния език Satisfied

# 581
  • София
Радвали са се на микро Simple Smile

# 582
Аз пък имам толкова кошмарно прибиране с бебе от атинското летище, че не искам да си спомням. Това, че бях с бебе, хич не попречи на идиотките на чекин да не си свършат работата като хората, заради което колегите им на гейта ме държаха като престъпник с бебето на ръце половин час. Да видите как се храни бебе с попара пред гейта, ама отделена от пасажерите, пред смаяните им погледи. На нашето летище почаках на паспортния контрол, но на чекин си свършиха работата.

# 583
Моя син е доста общителен в момента и разходките са ни едно постоянно поздравяване и казване на "Тао" ( чао).  Хората и тук като видят малко дете се радват. Дори се изненадвам колко са общителни , защото у аз виждах само начумерени навъсени хора. Но откакто се разхождам с него и той съзнателно си поздравява и се закача с хората си промених мнението.
Не съм пътувала в чужбина с него и не знам какво е в Гърция и Турция, но и тук се намират положителни хора.

# 584
  • Варна
О, разказите за пътувания са ми много интересни и полезни, супер е, че споделяте.
Относно вървенето със затворени очи: сигурно е видяла нещо и се е впечатлила, имитира. От един месец се опитвам да разбера защо детето си сбръчква носа все едно му е неприятно, взема уж нещо от врата си и го хвърля настрани, даже реших, че го боли гърло, но дълго продължава, започна да го прави и на моя врат, явно нещо имитира. Явно зъбите го дразнят, често стои като хамстер, с издути бузи, започнах да давам пак Дентокинд и спря уж. Постоянно имитира жестове, мимики, а днес видя катеричка, казва и кате, докато заспи сочеше с възклицания и ококорени очи постоянно тавана и казваше: "Иии, кате, кате!". Simple Smile Изглеждаше все едно я вижда сега. Simple Smile Едва го убедих, че вече спи катеричката, да заспива и той. От няколко дни сочи и един тъмен ъгъл, казвайки "Га-га", така казва на гарваните, втрещява ме. Впечатляват се явно.
И той постоянно маха на всички, поздравява, за щастие наистина срещаме много позитивни хора, реагират с усмивка, възрастните хора най-много се радват, та и като започнат да си споделят мъката, той стои при тях и ги гали, вече не мога да бъда същият темерут, дълги разговори ми се налага да провеждам. Simple Smile  За Гърция(конкретно Тасос), основно българи срещахме. Simple Smile Той обича да ръкопляска след края на някоя песен, приключва да свири музикантът от едно заведение, той с усмивка се затича към него и пляскаше, хората започнаха да се смеят, един човек от персонала  си вдигна ръката за поздрав и казва "Give me five!", аз съответно му го казвам на български и се чува: "О, ти си наше момче!". Simple Smile Но Атина е достатъчно далеч да се почувства разликата, жалко, че е имало и неприятни случки там.

Общи условия

Активация на акаунт