За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 78

• 27 231
  • 764
  •   1
Отговори
# 585
Сигурно всеки има различен опит и преживявания, аз споделих в нашия случай как беше. Не знам какво е станало, wild poppy, при вас и защо са ви задържали. Съжалявам за неприятното преживяване. Ние се чекирахме предварително точно с цел да избегнем едно чакане. Факт е, че в София бяха изключително нелюбезни всички работещи на летището, което не го очаквах, ако трябва да съм честна.

# 586
Нямаше как да чекирам бебето по-рано, защото системата им се беше бъгнала и нейната бордова карта не излизаше за нито един от двата полета. Затова ми дадоха от компанията безплатен чек-ин. На нашето летище всичко беше точно. Но в Атина - да, ама не. Първо се опитаха по византийски да ме прекарат да плащам за чекин, след това не издадоха бордна карта на отделното място, което имах за бебето (трима човека твърдяха, че нямало такова). И на гейта стана - “дръжте престъпника”. Накрая тичаха да ми го принтират, ама егати разправията стана.

# 587
Ние тази година сме се ориентирали към Гърция, защото нашето черноморие гъмжи от разни стомашно-чревни вируси. Проблемът е не толкова в храната, колкото в замърсените води. Аз, например, съм податлива към такива вируси и стомашни неразположения. Веднъж, по време на почивка на нашето черноморие, даже стигнах до болница на системи за да ми овладеят повръщането. Впоследствие се окава, че водата на плажа е замърсена с Ешерихия коли. Затова ме е страх да водим децата тук на море и тази година ще ги водим на спокоен гръцки плаж, без хотели и мръсотия наоколо. С храната засега ни е лесно-дъщеря ми яде обща храна, а малкия е само на кърма. Grinning По-скоро сложното е да им приготвя багажа и да взема всичко, което може да се наложи да ползваме. Все пак, отиваме в чужда държава и е хубаво да сме добре запасени. Rolling Eyes

# 588
Възможно ли е от 2ри месец да започнат да го дразнят зъбките, момичета? Постоянно си лапа ръката и започва много да се лигави и да си пипа лицето. Четох, че от 3-5 месец започват да дават признаци, ама моят е вече с размери на 4 месечно Grinning

# 589
  • Варна
Възможно е да са зъбки.
По повод багажа и морето с деца няколко снимки, на които попаднах тези дни, едната е на Татко Калоян, ако го четете, качвам я, защото е публична:
Скрит текст:

# 590
Лапането на ръцете при толкова малко бебе е съвсем естествено нещо, тъкмо ги е открило и ги разучава, не е непременно свързано със зъбите.

# 591
  • София
Как пък няма да мъкна такъв катун до плажа.
Миналата година мм имаше работа в Бургас,ние в Св.Влас го чакахме,не сме стъпили на плсж,в хотела на басейна само.

# 592
  • Германия
Като отворихте дума за багажа за бебето/детето да споделя нашия опит от предпоследната ни почивка октомври месец. Бяхме в Италия, не на море, дъщеря ми тогава беше на 1г7м. Взехме ѝ 2 любими книжки и няколко стикита, с които много обичаше да си играе. Оказа се, че сме взели твърде малко от нещата ѝ, а освен това я налегна носталгия още първия ден и само питаше кога ще се ходим и че иска вкъщи. Бяхме само 4 дни там, а и тя беше болна и кисела така или иначе... та искам да кажа да си имате едно наум, че на малките човечете може да им залипсва познатото и да искат да си ходят вкъщи. Може би щеше да е по-добре ако бях ѝ взела повече играчки, но не съобразих тогава. За лятната почивка сигурно пак ще помъкнем 2 сака с играчки и книги, за всеки случай 🙈

# 593
О  ние мъкнем. И дрехи и играчки.
Колата ни е миниван,  на самия плаж сме (0м) Никакъв проблем не ни е многото багаж :=)

# 594
Няма как да се заглеждат по забележителности децата. Тази година ходихме на Корфу за втори път и определено с деца не беше толкова романтичен, интересен и вълнуващ. Но пък малкият проходи там, беше по цял ден навън, преоткри морето, забавлява се в градината и много се забавлява. На плажа в повече носихме една торба с играчки. Бяхме с други деца, върнахме я пълна, но половината боклуци май не са наши.

Не сме посещавали кой знае колко страни, но в Турция най-много му се радваха. В хотел с поне 80% деца, от персонала го закачаха страшно много. Няколко вечери подред една холандка пълзя с него из ресторанта и се гонеха. В Гърция...все тая им беше. Ходихме в една тавена, където специално му правеха дзадзики и телешко със зеленчуци. Тук също го закачат бабите (дамите). Но и той все още много се закача и раздава усмивки.

# 595
Здравейте мами,искам да попитам имам близнаци и сега ще пътуваме за Италия.Как пътувахте и имаше ли проблем на летището? Децата са на 4 месеца.

# 596
Аз писах на предната страница по този въпрос, само че моята е на година и 2 месеца. Не мога да кажа за Италия, пътувахме до Гърция, но каквото те интересува, мога да споделя. Ако искаш пиши и на лично, за да не повтарям пак тук.

# 597
Здравейте!
Бебе на 10 месеца с температура от четвъртък вечерта. В петък е прегледа от педиатър и е взета кръв.
Варира между 37 и 38.8. Тази сутрин в рамките на 30 мин се вдигна от 37.8 до 39.
Докторът каза, че е вирус и минава за 3-4 дни.
Кога е пикът на това чудо? Тъкмо реша, че отшумява и той вдига повече.. 😢

# 598
Нашият син това го изкара за един ден. Изкара ми акъла!

# 599
Малко преди да направи 11 месеца, дъщеря ми вдигна 39,4°С. И в Пирогов също ми обясняваха, че най-вероятно е стомашен вирус. След два дена се появиха пъпчици. Оказа се розеола - бебешка шарка. Висока температура 2-3 дни и после обрив толкова, който не се третира с нищо. Не предизвиква сърбеж или друг дискомфорт. Та изчакай наистина. Само смъквай температурата и ако не я овладяваш - спешен център. Ако я пиддържа повече от 2-3 дни - пак бих отишла в спешен център. Каквото и да се окаже - бързо оздравяване и спокойно Hug

Общи условия

Активация на акаунт