За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 78

• 27 209
  • 764
  •   1
Отговори
# 630
На нас ни изписват винаги парацетамол. Аз вярвам на нашата лекарка, предвид факта, че тук никой не би поставил репутацията си на карта. Или ние сме имали досега някакъв брутален късмет. Но в спешно отделение не се ходи за социални контакти. Но може би аз така също съм гледана, не са ме водили на лекар за най-малката Т и най-малкото неразположение. Ако детето е видимо много зле, е повече ясно. Само ако се огледаш в чакалната на наша болница, половината са отишли за абсолютно тривиални неща, които дори не са спешни (баща ми го правеше това, последния път директно го изгониха, ама той сам си беше виновен).

# 631
Ами те лекарите са лекари да различават сериозните от тривиалните неща.

Такива случаи предполагам са рядкост, но ги има и там.
Преди време имаше и смъртен случай, беше свързан и с протести срещу немските лекари, няколко дни ги отразяваха в БГ.

И в личен аспект имаме сходен опит, без фатален край.

Последна редакция: сб, 03 авг 2019, 23:17 от Mn.nikol

# 632
До момента, всички памперс- гащички , които съм вземала на детето са се сваляли много лесно с късане отстрани. Не мисля, че ще е проблем

# 633
Здравейте,
Тъй като храня с изцедена кърма, моля ви споделете колко трябва да давам за бебе на 12 дена? А на 1 месец? Досега давах по 100 мл 8 пъти. Но тя започва да реве след 2-ри час за кърма. За 7 дена беше наддала 500 гр. а и се изхожда рядко (по 1 път на ден).

# 634
Здравейте, момичета искам да питам понеже кърмя на някоя случвало ли се е цяла нощ ме болят гърдите особено едната, тресе ме, имам 38 температура, главата ме боли. Ходих до спешната, но ми казаха че не съм била спешна и да се прибирам. Пих парацетамол. Какво да вземам? Дали са ми се запушили каналчета та.

# 635
Здравейте, момичета искам да питам понеже кърмя на някоя случвало ли се е цяла нощ ме болят гърдите особено едната, тресе ме, имам 38 температура, главата ме боли. Ходих до спешната, но ми казаха че не съм била спешна и да се прибирам. Пих парацетамол. Какво да вземам? Дали са ми се запушили каналчета та.
Не те ли прегледаха? Иначе опитай с горещ компрес( примерно хавлиена кърпа) и масаж на гърдата отгоре на долу, и после с помпата.

# 636
До сега съм му слагала само Памперс, тъй като от другите марки не бях доволна. Бях чела, че всички харесват Памперс до трети размер, а от четворката вече не е така.  Не бях пробвала Молфикс. Похвалиха ми ги и реших да купя четвърти размер. Харесват ми, а и детето се чувства добре с тях. Може би следващият пакет ще са точно гащичките. Продавачките в магазина ми казаха, че било по-трудно свалянето им, тъй като трябва да се скъсат или срежат. Колко да е трудно...ще я видим тази работа:) Благодаря ви за отговорите. Приятна вечер:)
Пак заповядай, права е продавачката, трябва по-силно да ги дръпнеш, отколкото тези на Памперс, не е такъв проблем

# 637
Нормално е кърмено бебе да не изкарва 3 часа между храненията. И на по-малко от два часа се случва да огладнеят.

Наталия, вероятно имаш запушване. Ако опипаш гърдата би трябвало да усетиш къде е. Важно е да реагираш бързо преди да го обърнеш в мастит. За масажи под душа вече са ти казали. Най-доброто средство е често сучене на бебето от тази гърда. Затопляй гърдата с компрес преди кърмене (например с разрязан памперс на две и гореща вода), предлагай първо нея на всяко кърмене и след кърмене можеш да слагаш студено зелено листо (без да покрива ареолата). Отделно можеш да си вземеш добавка лецитин и да пиеш двойна доза. Ако бебето не се справя да изсуква всичко, ползвай помпа, в тази гърда не трябва да има напрежение.

# 638
Имам много скромен едномесечен опит с кърменето, но имах две- три малки запушени каналчета като топченца и ги оправих за ден с малка бутилка от минерална вода. Налях гореща вода и държах бутилката, разбира се толкова гореща, колкото да се търпи. Слагах и детето с уговорки за засуче.

# 639
  • Германия
Памперс гащички ползвам и аз, както и обикновени памперси - редувам ги 😉 еднакво лесни/трудни са ми за слагане и сваляне.

# 640
Nataliq777, привет Simple Smile
Ето тема за кърменето:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1132762.new#new
Радвам се искрено, че пак те чета из темите Hug

# 641
Мда, ако детето ти е кротко е еднакво лесно.

Моето няма шанс да му сложа обикновена пелена, защото я гоня из цялата стая и ако случайно успея да я накарам да стои мирна да я сложа, веднага след мен разлепя лепенките и си маха пелената.

С гащите ми е в пъти по-лесно, но пак пада гонитба.

Сега поръчах Huggies Elite Soft  Pants да ги пробвам.

# 642
  • София
Nataliq777, отидете на лекар.
Направих мастит. Температура нямах, само ме болеше зверски. И си казвах "ще го преживея". На втората седмица не издържах и стигнах до лекар, рязаха ме.

# 643
И Лецитин. Аз бях направила запушвания, три нощи вдигах 38. Топли компреси, помпа, кърмене и Лецитин. Дано се оправиш скоро.

# 644
Първо благодаря за отговорите, ще потърся препоръчаната педиатърка. Има завишени нива на левкоцити, пита ме дали е боледувала, отговорих че изкара розеола и последва втрещен поглед. Нямало такова нещо Розеола, рубеола се казвало, но съм сигурна че не беше рубеола. Настоява за антибиотично лечение, но това ме притесни, защото според мен тя е здрава. Все пак не съм завършила медицина и бих искала второ мнение най-малко да разбера защо е необходимо антибиотично лечение.

Бягай далеч от тази педиатърка, която мисли, че Розела и Рубеола е едно и също нещо. За съжаление в България много от педиатрите са на критично ниско ниво, не се информират за новостите, не четат, а боравят с наученото от преди години. Чувам за все повече абсурдни неща, казани от педиатри, което не говори никак добре за нивото на този вид специалисти в България.

Общи условия

Активация на акаунт