За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 78

• 27 205
  • 764
  •   1
Отговори
# 645
  • Германия
Мда, ако детето ти е кротко е еднакво лесно.

Който познава детето ми ще ти каже че е всичко друго, но не и кротко 😂

Но е вече на 2г5м и е доста по-разбрана от преди, което прави нещата по-лесни. Понякога я увещавам половин час да я преобуя, но като я сложа един път на повивалника и мирува(в повечето случаи 😉).

# 646
Моята е на 2, и тя се бунтува като й слагам памперс, но я хващам да не мърда и готово. Ако още сега не мога да се оправя с нея, после не знам.

# 647
Аз за това слагам памперс вече само като спи и излизаме.

# 648
Моята е малка на 11 месеца, нищо не разбира от стой, ела.
Няма как да я хващам да не мърда, просто защото пак ще си мърда и ще ме рита през ръцете, трябва да я вържа евентуално, което не е опция.

Никак не спи, няма как тогава да я
преобуя, а и аз й сменям гащите на 3 часа приблизително.

Затова и започнах  да я слагам на гърне вече, поне за  голямата работа и имаме тук там попадения, защото я върши по график.

Последна редакция: нд, 04 авг 2019, 12:21 от Mn.nikol

# 649
Благодаря за отговорите, купих си Лецитин, незнам защо но ми е студено.Сложих си и зелеви листа, дано ми поомине понеже ще се пръсна.

# 650
  • Германия
Mn.nikol, всеки си знае детето и си решава за себе си. И ние минахме през такъв период, че смяната на памперса изискваше и ММ да ми помага. Но и това мина.

Сега аз и друг път съм го казвала, но аз преобувам сутрин, обед и вечер + още веднъж ако се е изакала. Така процедирам от както беше на 3-4 месеца. Но пак с уговорката, че дъщеря ми често ака през ден и не се подсича. 🤷🏻♀

Тук логиката ми е, че щом памперсите държат сухо 12 часа, значи спокойно мога да го сменям на толкова. Иначе защо ще ми го рекламират така? 😉 и като добавиш буйно бебе, което не иска да му сменяш памперса - идеалното извинение да не сменяш на 3 часа 😉

# 651
12 часа абсурд,никога не съм го държала повече от 4-5.В тази жега,тази гняс залепена и запарваща го.Аз съм доволна от английските гащички на LA,имат и ластик отзад.Събува ги понякога, но поне вече седи мирен като ги слагам.Сложа ли обаче памперс веднага  го отлепя и е много горд че е успял,та вече близо месец два е само с гащи.

# 652
При нея след 3 часа виждам, че гащите   са много напоени, няма как да я държа така.
Тя също не се подсича, но на 3 часа сменям памперса и почиствам областта под пелената.

Преди, когато поставянето на обикновена пелена беше възможно бях много доволна от английските Mamia, защото са 100% памук, без гелове, аромати и прочие, супер мекички и не пропускаха, а са някакви смешни пари.
Гащите им обаче не ми допаднаха и минах на Pampers гащи.

# 653
Като се напълни памперса, става много тежък и си представям колко неудобно им става на бебетата да стоят така. А, пък, когато вече стоят и във вертикално положение, памперсите се свличат много, като натежат. Затова аз сменям, когато се напълни, без да спазвам определен интервал между смяната. Като цяло, памперсите създават дискомфорт на бебетата, особено в жегата,  и смятам, че е най-добре бебето отрано да се слага на гърне. Каката, откакто започнах да я слагам на гърнето, акаше само там и си спестих наакани миришещи памперси, защото като проядат обща храна, знаете, че миризмата вече не е на бебешко ако и количеството става все повече. Grinning Малкия планирам да го слагам на гърне по-отрано, още когато започне да седи сам без опора.

# 654
Здравейте искам да попитам някой знае ли колко вода и семе копър се слага за отвара при колики и по колко се дава на бебето.. моето е на 8 дни вземаме абоколикен, но сякаш не помага..та се чудя за тази отвара

# 655
Аз давах чая на Хип с копър и май имаше ефект. Или тези отвари, капки и всичко останало, вкл. и чая са само за наша заблуда.

# 656
Снежи, на 200 мл вода, една чаена лъжичка копър. Така го правеше моята свекърва.
Здравейте искам да попитам някой знае ли колко вода и семе копър се слага за отвара при колики и по колко се дава на бебето.. моето е на 8 дни вземаме абоколикен, но сякаш не помага..та се чудя за тази отвара

# 657
И аз в началото на 200мл вода слагах по една чаена лъжичка копър,но после си купих чайчето на ХИП беше по-удобно за мен. За успокояване на колики има и други методи говорени в темите на бг мама много от тях ми помогнаха на мен в този период, а капките от които съм доволна бяха Лефакс,но това е индивидуално за всяко бебенце Simple Smile

# 658
  • София
Благодаря за отговорите, купих си Лецитин, незнам защо но ми е студено.Сложих си и зелеви листа, дано ми поомине понеже ще се пръсна.
Тресе ви.
Видях че сте писали в Кърмене. Намерете консултация и с консултант по кърмене.

# 659
Тресе ви.
Видях че сте писали в Кърмене. Намерете консултация и с консултант по кърмене.
Да, чух се с консултант и решихме да я спрем, започна много да ме болят и двете и поддържам 39.9 температура, треса се цялата.

Общи условия

Активация на акаунт