За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 78

• 27 183
  • 764
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте, в яслите имат ли изисквания към децата при прием? Имам предвид да може да ходи, ядене, памперс и т.н.

Аз бях питала преди същия въпрос.
За себе си съм си поставила за цел да ползва гърне и да се храни самостоятелно.Единствено ме приеснява заспиването без биберон и без обиколник, защото заспива като го е прегърнал. И ме е страх, че ще пада от леглото, защото спи още в кошара. Абе, ще има нагаждане.

# 706
Mitrushana,
Скрит текст:
За алерголог съм чувала отзиви за Димитров в Токуда. За офтамолог - препоръчвам клиника Ресбиомед, работят със здравна каса. Не съм я водила щерката още, но мъжа ми и аз ходим при Капурдова, не знам дали поема и деца, виждам, че имат в екипа и детски офтамолог. Може да разпитате по тел или онлайн, отзивчиви са, апаратурата е супер.

# 707
Пийк, твоето момче е по-голямо, моето е на 1.2г. и съм принудена да го пусна. Ще ме анатемосате, но даже и гърне не съм купила още, защото си знам стоката, изчаквам още малко или направо ще го пробвам със седалка. И мен ме притеснява спането, както и още хиляди и хиляди неща, ясно ви е. Това всичкото, ако го приемат де, щото много ме съмнява.

# 708
Зависи от яслата. При нас бяха споменали, че са имали непроходили, което явно е голяма рядкост. На една приятелка го бяха върнали на памперс, понеже им било по-удобно...

Ще му се наложи да тръгне да 1.3 г. и си двам сметка, че е бая бебешор, но определено сестрите ме успокойха. А и в крайна сметка толкова деца са им минали през ръцете, че едва ли моето ще ги изненада. Като цяло съм решила да се притеснявам от 16.09 или ако се наложи. Сега само ми е ужасно, ужасно мъчно...

# 709
Много е мъничко, да. След година и половина рязко стават големи Simple Smile

# 710
  • Плевен
По принцип всяка ясла си измисля правила. В тази на дъщеря ми не можеше да си носи нищо от вкъщи, не можеше с биберон, трябваше да започне от раз да ходи за целия ден ( не даваха половин ден ). За нея беше голям стрес, защото тя си имаше едно одеялце без, което не спи, биба също търсеше от време на време.

# 711
Ние също ( най-вече аз де 😂 ) мислим да тръгваме на ясла на 1.2 г. , а на никъде не сме с режима още , сега сме на 11м. Най ме притеснява дали ще проходи дотогава и как ще е с храненето, защото е много злояд и още си търси млякото. Почти нищо не яде за обяд, пие малко мляко преди да заспи, а ми е ясно, че там няма кой да се занимава да му прави.
И имам едно питане към вас-общо взето същото като преди половин година:) темата е нощното хранене-вместо да махане хранения, ние прибавяме Sad по едно време се будеше само веснъж, сега пак по 3 пъти точно на 3 часа. Не пие много мляко-по 120-150 гр, но сече не издържам на безсъние и малко се отчаях. Ако не му дадем, съвсем се разбужда и почва да си реве, понякога цоква съвсем малко и заспива. Успокойте ме, че няма да е вечно това Simple Smile има ли и други такива бебета на тази възраст?

# 712
Щом не яде много твърда храна през деня е нормално да наваксва с мляко през нощта. Не го ограничавайте и му давайте мляко колкото иска. Вероятно го мъчат и зъби.
Естествено, че няма да е така вечно. Но трябва да се водим по децата и нуждите им, а не по някакви измислени схеми за махане на млечни хранения.
А за неспането, мисля,че е ясно, че с бебе няма как да се очаква зяла нощ сън😉

# 713
Има и друго такова бебе Polikseni.
Моята дъщеря не е спирала с нощното мляко буди се по 1 път или по 2 пъти откакто се е родила, всяка нощ. Също е на 11 месеца.
През деня яде стабилно количество твърда храна, не е злояда,  не е от това гаранция.
За 1 месец изникнаха 5 зъба и мисля, че се успокоява с мляко през нощта.

Последна редакция: вт, 06 авг 2019, 17:54 от Mn.nikol

# 714
И аз споделям мнението, че трябва да се водим по децата и че се успокояват с млякото.
Дъщеря ми е на 1 г и 7 м и от 2м отказа нощното хранене. От 1 седмица насам е меко казано кисела. Започна да се буди нощем, чака мляко. И си го изпива детето.
Вчера успях да видя положението в устата. Еми. Изненада. Нови 2 зъба растат.

# 715
  • София
Да ,дъщерята  до 1,5 се будеше.
Синът почти до 2г.

# 716
И моят си се буди. На 1.1 г. е и мисля да давам, докато си иска. Преди висеше на гърда по цяла нощ, което беше някакъв ужас, но от 1-2 месеца давам АМ и се буди само по веднъж (към 02 или 05). Слагам си млякото в шишето, като мрънне наливам вода, давам и продължаваме да спим. Рай.

# 717
Благодаря, не сме съвсем изключение значи. Но няколко човека вече ми казват, че не било нормално това, дават различни съвети  и цъкат съжалително Simple Smile а детето явно си има нужда и това е , може би по-скоро се успокоява заради зъбките. Пробвала съм да го оставя с надежда, че ще си заспи сам, но накрая става, че и двамата не спим, че и се раздразва повече.
Още нещо-не пием нито грам вода , ако не е мляко, не признава нищо.с водата си прави гъргара, забавлява се , изобшо не я привма насериозно. пробвала съм различни чаши, сламки, сега просто разреждам млякото-друго вече не се сещам .

# 718
Давай вода с обикновена чаша. Може такава от сироп например или някаква малка пластмасова. Ще пропие,но трябва да свикнеш с оливането. Може да пробваш и от детските шишета за минерална вода на девин. Като проходят, сами проявяват желание да пият вода и залагането на пълни чаши из стаята, е успешна стратегия за научаване. Няма непропил човек.
Не бих разреждала мляко, има си все пак пропорции, които се спазват при направата.

# 719
Поликсени и моето момче до година и 4-5 месеца изобщо не пиеше вода но вече от два - три месеца пие. Явно за момента няма нужда.

Общи условия

Активация на акаунт