За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 78

• 27 210
  • 764
  •   1
Отговори
# 660
Благодаря за отговорите, купих си Лецитин, незнам защо но ми е студено.Сложих си и зелеви листа, дано ми поомине понеже ще се пръсна.
Тресе ви.
Видях че сте писали в Кърмене. Намерете консултация и с консултант по кърмене.
Да, чух се с консултант и решихме да я спрем, започна много да ме болят и двете и поддържам 39.9 температура, треса се цялата.
А как ще я спрете?

# 661
С хапчета (Достинекс) за спиране на кърмата. Пих ги когато родих първият път  изпих 4 хапчета, пристягах се и спря за 1..2 седмици нямах нищо.

# 662
  • София
Според мен е добре да направите и консултация с мамолог.

# 663
Според мен е добре да направите и консултация с мамолог.
Ще отида тази седмица.

# 664
Когато направих мастит се оправих с АБ, съвместим с кърменето и с мазилото Рефригеранс. Последното се купува и ветеринарна аптека, но е много ефикасно и доста жени го ползват при такива истории.

Не ми е хрумвало да си спирам кърмата обаче. Отидете на лекар, защото вече положението е сериозно и спирането на кърмата не съм сигурна, че ще спаси положението.

# 665
Здравейте!
След 3 дни температура до 39, вчера се изпъпчи на съвсем ситни пъпчици по гърдите и корема първо, после тръгнаха по вратлето и под очите. Днес се събуди на червени петна под очите и главата.
На обяд сме на лекар. Дали това е Розеола? Какъв е вашия опит? На 10месеца е.

# 666
  • София
Здравейте!
След 3 дни температура до 39, вчера се изпъпчи на съвсем ситни пъпчици по гърдите и корема първо, после тръгнаха по вратлето и под очите. Днес се събуди на червени петна под очите и главата.
Може да е реакция на организма от високата температура.Но само педиатъра ще постави точната диагноза.
Аз не съм толкова смела като Вас.Не мога да гледам детето как се мъчи с темперятура, треска и бълнуване. Тази събота детето ми от раз вдигна висока температура- 38,5-39.Веднага дадох парацетамол, охлаждах.След като премина критичния момент посетихме дежурен кабинет, където ми казаха да дам супозитории за деца /свещичка/, много течности и охраждане.Като настъпи пак критичният момент следвах препоръките на лекаря.Подейства.И не повтори, всичко се размина в рамките наденя.Днес обаче сме преглед при педиатъра.

Последна редакция: пн, 05 авг 2019, 11:48 от B.U 2

# 667
За розеолата - три дена температура между 38-38.5 при щерката и после температура нямаше и се появи обрив, който седя 3 дена,на четвъртия вече избледняваше. Само апетитът на детето беше намален.

# 668
Здравейте!
За мен това е розеола. По време на високата темоература са заразни. Вече не е и обривът не се третира, за 2-3 дни избледнява и той. Вижте все пак какво ще каже и медицинското лице.
Наталия, стискам палци да се оправиш по-бързо.

# 669
  • Германия
E, BU2, кой говори тук за бълнуване, трески, критични моменти... при температура 38,5-39!? Малко пресилено ги описваш нещата. Че и да се мъчат децата и ние да седим и да ги гледаме безучастно?!

# 670
39 не е никак ниска температура.

# 671
Мойто при 38.5 скача и дивее, а не бълнува. Joy Давам нещо, като премине 38.5 и наближи 39. С гнойна ангина ще дам и на по-малко, докато подейства АБ. Ама мойте деца, да чукам на дърво, не са склонни на гърчове, че да изпадам в паника от t. Дребната от снощи държи малко под 38. Като изключим, че реве по 30 мин. след всяка процедура на носа (спрей, бърсане, помпа), през останалото време кара баланс байк из къщи.

# 672
То никой не е казал, че 39 е ниска, ама при вирусно заболяване може да изкара 2-3 дена така, чак пък такава драма. Не е необходимо друсане с половината аптекарски асортимент.

# 673
При 39 температура трябва веднага да се търси причината не да чакаме 3 дни и тогава да търсим лекар ми е мисълта.
Особено при 10 месечно бебе.

# 674
В спешното на Пирогов при 39,4°С ми казаха че след един ден поддържане на такава температура нищо не могат да кажат, най-вероятно е стомашен вирус и тепърва ще се появяват нови симптоми. Розеола беше. Снимах обрива, пратих го на майка ми, която е лекар и тя попитала педиатърката в тяхната поликлиника. Потвърдила.
Та и в спешното им трябват симптоми, не са математици Wink И аз не давам нищо под 38 - 38,5°С (преценявам на момента според общото състояние на детето).

Общи условия

Активация на акаунт