Деца от всички страни, добре сте дошли-7!

• 19 482
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
  • Rennes, France
Чета, ама буквално ме мързи да пиша...срам...

Калалили, по вода да ви върви новата учебна година. СТранно за мен също е август да се почва  у-ще, но пък то си е до адаптация.
Брюкселче, почивка и добър апетит! Хапвай си, щом ти се яде.
Две в едно...съжалявам... но както каза Калалили, дано ви се получи естествено и ви изненада приятно!
Аз се завърнах от БГ в неделя. Работим по малко в къщата, и почиваме на макс. Буквално, се размазваме. Децата са ОК, баба и дядо ги глезят. Та така...
Пропускам много, но мозъка ми е на режим - книги, филмчета и т.н.
До скоро дами!

Последна редакция: ср, 31 юли 2019, 22:32 от cutty

# 106
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ние бяхме на почивка една седмица, там се поразхлади и беше супер. Почивка не беше точно, по-скоро екшън, но аз успях половин книга да прочета.

Две в едно, една силна прегръдка от мен.

Брюксел, не остана! Стискам палци всичко да мине бързо и лесно. Ето, гледай мен.
Възстанових се много по бързо от първото раждане!

Калалили, аз от три месеца съм без кола 🤐
За пазаруването не се дразня, ама до градината не мога да ходя с А., че нямам ремарке за колелото...
Още десет дена и при нас започва училището.

# 107
  • USA
Тръгнаха благодаря!
Големи вълнения голямо чудо.Учителката на Андрей е млада с 5г. опит в училището. Много мило ми стана като тази сутрин рано получих съобщение от старата му учителка за успешна година и за край пише,че е ок да следваме автобуса.Текнаха ми сълзите все едно ми е първо. Вчера им сътворих една торта за да им е сладка годината. Алексей беше много притеснен,но вчера ходихме на среща с учителите преди започването и да си видят новите стаи и класове,та и той се успокои и усмихна като видя познатите лица.Неговата учителка пък е съвсем млада и току що излязла от университета. Прибраха се усмихнати.В автобуса седяха заедно.Лекси като добър батко много присърце е взел задачата да помага на Андрей и даже да го кара до стаята му.Нашите училища са големи и като лабиринт,а на Андрей стаята е най-далечната от автобусите. Аз карам един онлайн курс ,а утре съм на трениг. Анджи също ще ходи на прискул,но само до обяд.Баба ще я гледа докато се връщам,но аз не работя всеки ден. Имах малко разправии с педиатрите ни,че някой не си е свършил работата и още не са ми трансферирали на децата ваксините,а подписах документи още преди 1 година.Та така трябва да скърцаш със зъби лично за да се размърдат.
Ася ,ужасно е без кола и с малки деца,но при нас е напълно невъзможно да се отиде никъде без кола.Успяла си да прочетеш цяла половин книга! Браво!
Брюксел поглези се! Аз залагам на 4 август за РД на малката. Хубава дата е!

# 108
Ася, значи си намерила малко време и за теб, въпреки всичко. Как е А.? А как е Т? Промени ли се след появата на А?

Къти, добре си се завърнала и ти. Почивай си. Нали и М е в отпуск, и той се занимава с разни задачки по къщата да ги отмята. Само градината не спори. Отново тръгна млечка...направо луднахме....Поне смокинята се хвана много добре и дори виждам няколко смокини (които няма да станат за ядене, но радват окото).

Кали, ще го изкараш курса. Браво на Лекси. А любимецът ми Андрей изглежда толкова пораснал....
И на мен ми се иска да е на 4-ти, че нали Йоан ми е на 4-ти...
В момента съм на тонове...сърцето е ок, никакви контракции не се регистрират. Така се е загнездила хубавко....
Снощи не спря да хълцука...почти не мигнах цяла нощ и след малко като се прибера, ще си полегна малко.

# 109
Брюксел и А. беше така - хълцаща и на топло... предизвикването не си е работа. При мен мина ок, но бях с часове вързана за следене на тоновете.

Т. отзад в колата дава информация дали спи или не, опитва се да я успокоява ( не му е присърце де). Иначе понякога я пипа за ръката или корема, той мрънка и все пита защо сме искали още едно дете.
Тя обаче като го види и грейва, започва да гука чак и той омеква.

Времето за мен беше, докато мъжете се спускаха с коустър, а ние ги чакаме. Ако А. спеше, то четях книга.
Но имаше много увеселителни паркове, та доста екстремно беше.
Поне беше хладно.
Сега пак се върнахме на жега...

Къти, при вас жега ли е?

# 110
Две в едно, много съжалявам! Прегръщам те!

Ние сме в София от две седмици. Нямам много време за писане, ще се включа по-късно с впечатления.

Брюксел, кога ти е терминът?

# 111
Yakamoz, на 5-ти август ми е термина.

# 112
Bruxelles, малко остана. Почивай си и всичко да мине бързо и лека.
Къти, май на никой не му е до писане 😂
Ася, А повръща ли още? При Емма рефлексът много се засили след като коликите намаляха. Особено сега повръща непрекъснато.
Кала, успех на учениците.
Ние още сме в Бг. Другият петък се прибираме в Швеция. Всички вече нямат търпение. След това имаме една седмица последна от ваканцията и всеки тръгва по задачи.

# 113
  • На остров
Ступи вие в София ли сте ? Споделяй как изкарвате и какво правите .
Якамоз чакам да споделяш впечатления Simple Smile .
ММ от сега се ужасява как ще издържи на жегата, въпреки че той ще е само 3 дена с нас, после се прибира да работи а ние ще останем още седмица.

Брюксел стискам ти палци всичко да мине леко и според очакванията ти !

На всички пожелавам приятни лятни дни за тях ще се сещаме като дойде зимата.

# 114
Ступи, връща много.
Незнам как наддава, но и с Дзвер беше така. Колики и двамата нямаха.

Днес ходих да купувам нещата за училище, не мога да се оправя кои тетрадки да купя. Такива линии, онакива, свят ми се зави. Трябва да ида в специализиран магазин да питам. Бибит я няма да помага...

# 115
  • USA
Ася аз тетрадките ги оправих ама виж размера на моливите за Андрей съм объркала,лепилата също броя на маркери(като нямаше от 8 цвята му взех от 10) ама какво от това.Той в къщи ползва такива ,така че драма няма. На описанието на етикета на самата тетрадка не пише ли с какви редове са?
Аз малко разпуснах днес само с Анджи на басейн.То било толкова лесно с едно Simple Smile
Ступи,приятен остатък от ваканцията! Мисли позитивно.С усмивка ще се сещаш за неудобствата. Виж ме мен миналото лято мрънках за това и онова,но сега на всички ви завиждам за ходенето в БГ и не ми е за морето или слънцето,а за близките и дългите дни на въздух.
Якамоз,приятно и на вас!
Къти,пропуснах те. Хубаво да разпуснете без децата!

# 116
В училището на Йоан не купуваме нищо. Всичко се приготвя от тях. Събират мисля по 30 евро но всички деца са с еднакви неща и те ги надписват и стоят в клас - тетрадки, моливи, химикали, лепила... Така няма драми и няма объркване.
Доволна съм от това.

Снощи беше едно ходене до тоалетна, направо ми се зави свят...От 0,00 до 4 часа сутринта станах 6 пъти и всеки път все едно съм стискала цяла нощ...Имам чувството че по малко се смъква това бебе, ама ....Не ми се ще да предизвикваме.. Дърпа ми долу, като че яйчниците ме болят и те...ама то това е. Няма контракция, няма дявол.

Вече стегнах целия куфар - останаха само зарядно, електронния четец, лекарствата ми и вода да си взема.. Записах всичко на една бележка че да не забравим нещо.
Току що поръчах на свеки да ми донесе смрадлика  в случай че трябва да промивам рани. Имам чувството, че беба хич няма да е малка па да видим.

# 117
Две в едно, за мисъл си е. Ние сме отвикнали от толкова високи температури и ние доста тегаво. Във Враца сме и то високо в Балкана и пак ни е много топло. Добре , че имаме железен климатик. Охлажда цялата къща. Вечер става мааалко по-поносимо. Но от 20 на 34 градуса си е голям скок в темепратурата. Другата седмица го дават още по-топло. Вие кога идвате?

Ходихме на Панорамат в Плевен. Йоан му е много и тересно. Разпитва постоянно за когато в България е имало война 🤣 Мислехме да посетим и други места. Много ми се ходи на Крушунските водопади и Деветашката пещера, но за съжаление ще е след няколко години. Туристическите обекти в Бг не са пригодени за майки с деца 😞 В Панирамата има асансьор, но не се ползва. Наложи се да носим Емма на ръце. Ако знаех поне раницата щях да взема. Но на дълга разходка с раницата в тази жега не става.

Като ви чета разбирам каква грижа ми е отпаднала с училището. Аз не купувам нищо. Ама като казвам нищо, буквално нищо. За нито един от учениците. Та училището Хич не го мисля. 😝

# 118
  • Rennes, France
При нас има списък на необходимите неща. На Луи нещата са почти готови, от миналата години ще си ги ползва. За Емма ще купувам. Но нещата са толкова семпли, че няма накъде да се объркам.
Ася, при нас не са жеги, само този уикенд е малко около 29/30градуса. Но се понася. Другата седмица го дават леки превалявания...
Много ми се ходи и на мен по български забележителности, но пусти пътище, все ме спират. Ще изчакам още година-две и ще се впуснем. Ступи, с бебе на ръце, не е било лесно...
Калалили, лесно е с едно дете, а?
Брюкселче, стискам палци...да пишеш

До скоро, оставям ви, малко да поработя, че днес много спах...

# 119
  • USA
Ние също имаме опция да ги поръчаме чрез училището пособията и да ги чакат там,но определено има голяма разлика в цената,а сега като ги умножа по 2,пък след 2г. и по 3 не е за подценяване. Не ми костваше много.Аз пазарувам още на свършване на училище заедно с децата.За накрая оставям ако нещо сме пропуснали или не е имало в наличност.
Брюксел вода ли носиш? Пробвай да се разхождаш повече ,да качваш стълби,пък да тръгне разкритие и момата да слиза.
Ступи в бг нищо не е пригодено за колички. Момчетата бяха на 18м и на 3,5г. когато бяхме в БГ с двойната количка.За щастие тя беше с големи моторни гуми и драма с разбитите улици не сме имали,но ако за едно е лесна за друго беше трудно.Тя беше с размер на стандартна инвалидна количка и тук минава през всички врати свободно,но в БГ не можех да вляза никъде с нея ако бях сама с децата.Нито в магазин,аптека,нито пък мога да ги оставя сами на вън. Между другото и в Лондон имахме проблем с количката при това с единична.То си е стар град и няма на всякъде асансьори ,та от летището до метрото по доста стълби я носихме. За Крушунските водопади ходихме с Алексей когато бях бременна с Андрей,ами нямаше тоалетна никъде наоколо. Имаше една оградена дупка в земята,без врата....Може и да има подобрение след толкова години,но бях адски разочарована от повечето забележителности в северна България. Неподдържани ,разрушени ,трудно достъпни.

Общи условия

Активация на акаунт