Деца от всички страни, добре сте дошли-7!

• 19 489
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
  • На остров
Аз пък с умиление си спомням как купувахме неща за училище за големият ми син в БГ. Много обичам всякакви тетрадки, химикалки, моливи несесери, блокчета и т.н.
Ступи ние ще сме в София на 15 пътуваме. Аз колкото и да съм отвикнала ще издържа на жегите, но ММ и малчо не знам, особено като гледам как го дават 34 35 гр. Апартамента където ще сме е без климатик.
Понеже ММ ще е с нас само два дена едва ли ще правим нещо специално най много да отидем до един комплекс на 20 км от София да се разходим.
Искам да попитам мамите, които летят със самолет моите ли столче за кола с вас. Аз нося и столче и количка, но явно това не е типично за БГ, още повече че столчето ще го ползвам основно в таксита в София.

# 121
Никога не съм носила столче. Само количка. Столче си купихме от Бг и го ползваме, като си ходим.

# 122
  • На остров
Да това също е вариант, ние сме в БГ рядко и няма при кого да си ходим, тоест вариант да купим и да седим там няма.
МамаНорие как се придвижвате от летището до мястото Х ?

# 123
Баща ми ни взема с кола. Като се роди малката, купихме. Случвало се и, ако татко е на работа, да хванем такси.
Винаги казвам, че съм с дете, за да дойде кола със столче. Имам горчив опит. Не ме взеха от едно летище. И с право. Просто и през ум не ми мина, че трябва да уведомявам за подобно нещо. Вече знам.

# 124
Кали, аз пия много вода и като ми се прииска, трябва да имам до мен. Затова мисля да мушна една бутилка в чантата. Иначе в болницата има машини и си пълниш вода, но няма да излизам от родилна за са си сипвам, пък и да ми в по лесно.
Утре съм решила да отида да се разходя. Не съм от тези които обичат да вървят, но ще изляза. Цял ден лежа и седя на бюрото да работя. Готвих, но не е кой знае колко движението.
Вече си ми тежи и хич не ми е до секс, та и тази опция я зарязах.

# 125
  • На остров
Брюксел почивай си Simple Smile май не те  бива много в това занимание все работиш и правиш нещо.
Маманорие браво на вас, аз в София не намерих компания за такси, която да има столчета за деца независимо дали със заявка или не.

# 126
Две в едно, аз не бих рискувала да се оставя на таксиметровите компании. Вземи и столче и количка. За едно от двете обикновено се доплаща. Зависи от клмпанията с която летите. Столчето го чвкираш с големия багаж и си го получаваш на София. В повечето таксита и колани не се ползват. Не казвам всички, но някой.
Маманорие, направо ме изумяваш с това “не ни взеха”. Това в Бг ли?
Аз като се обадя за такси и иска задължително столче получавам минута мълчание, след това едно пъшкане и накра ще видим 🤣  А Йоан не се качва в кола ако няма столче или седалка.  Прът вият път като идвахме след две годишен престой в Швеция беше най-зле. Отваря вратар на таксито, поглежда, затваря и “Няма столче. Аз немога да се возя”. 😁 Та няколко пъти отказвахме колата и си ходехме пеш.
Кала, много е тъжно. Почти всички туристически обекти тънат в разруха. А има прекрасни места който могат само в България да се видят. Далеч съм от мисълта, че в другите държави всичко е уредено и достъпни, но както казваш поне една тоалетна можеше да има. Да не говорим, че тоалетните, дори и реновирани, нямат дъска за смяна на пелени. С изключение в моловете. Но с бебе на път през колко Мол-а минава човек 🤔
Да не е само оплакване и негативизъм ще кажа, че хапнахме изключително вкусна храна (на някои места 😁)

# 127
  • На остров
Не се доплаща Ступи, навсякъде имаш право на количка плюс още нещо ( столче, сгъваемо легло ) за деца. Аз ще си взема със сигурност. Но съм впечатлена от теб и Маманорие, че сте намерили в БГ таксита със столчета, аз не успях преди две години да намеря.
Ступи препоръчай хубави места за хапване в София ако знаеш, обикновено навсякъде е едно също и доста бейсик и безвкусно. ММ още помни с ужас Албена как във всички ресторанти имаше едно и също меню.

Брюксел как си Simple Smile

# 128
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз отдавна не съм обикаляла по забележителностите, до Бачково ходим понякога.
Има едно място за пикник и наблизо водопад.
На поляната е голяма мизерия от боклуци. Въпреки табелите... Дзвер беше потресен.

Иначе две колички разбих там, едната в Стария Пловдив 🤣
Столче купих за там или се обаждам на някоя приятелка да ме вземе, те са  все с деца.
Бебешкия кош ми го счупиха в багажното на самолета.
Ако ще предавате количка или столче - стават влажни от конденза. Или ги опаковайте в найлон, или вземете нещо да не сяда детето на мокро...

Брюксел, как е хавата?
Аз вървях, чистих, в градината работих - не падна тоз корем...

Да ви покажа едно зайче 😆
Скрит текст:

[/spoiler ]

# 129
  • На остров
Ася страхотен е ! Много хубава снимка !
Винаги ги слагам в найлон като ги предавам и количка и столче.
Сега гледах прогнозата за София може да се разхлади точно около нашето идване и се надявам да си остане така и малко дъждец ако падне ще е супер.

# 130
Тук съм си още. Днес съм решила да ходя да се разходя, че и времето е прекрасно. После ще изчистя, че чистачката замина ваканция.
Утре съм на тонове. Дано да тръгне, че вече си тежи найстина. Сега ще се помъча и малко с епилатора. Търся си начини да я накарам да се раздвижи малко тази кокона.

Още сме до под кривата круша и с името. Йоан си хареса едно, но нещо най не ни пасва. Абе луда работа сме.....

В БГ когато сме си ходили си наемаме кола задължително със столче. Или взимам от приятели. Но досега не съм се вайкала с таксита и със техни седалки.

# 131
Аз пък се изненадах, че освен количка, можеш да вземеш и още нещо за детето.
Ние пътуваме с Норвиджиън и винаги сме имали право само на количка.
Мисля, че може да си доплатиш и да вземеш столче, ако искаш детето да пътува на отделна седалка.
А, иначе за количката, аз си взех предпазен калъф, който ми свърши идеална рабора. Не съм сигурна, дали щеше да оцелее без нея.
Другото, което ми направи лошо воечатление е, че норвежците два пъти вече ме карат да чекирам количката, която купих специално за пътуванията ни със самолет. Количката е 5 кг и на нея е написано easy fly. Да, колички има и по летищата, но например последния път за нас нямаше свободна.
До преди година пускаха колички по 13 кг до борда на самолета, а от скоро правят проблем за 5 кг количка, която се сгъва точно с едно натискане на копче и става, колкото една дамска чанта.
Интересно е, че в Бг нямаше проблем да ида до борда на самолета с количата, а в Норвегия Ме накараха да я предам.

# 132
  • На остров
Маманорие дали ще се предаде количката на гейта или при чекиран багаж зависи от летището не от компанията. На Арланда се предава при чекиране на специален багаж, на Скавста и Бромма може до самолета с количката.
В София може по избор. Сега последно летяхме с Норуиджън до Единбург и обратно и не сме заплащали нищо допълнително, даже ни дадоха безплатно найлон.

# 133
Честно казано не знаех от кой зависи. Подразни ме факта, че до преди година на същото летище се пускаха колички по 13 кг, до борда на самолета. Тази година пътувах веднъж сама с детето и сега последно тримата, и двата пъти ме накараха да предам количка, която тежи 5 кг.

# 134
  • На остров
Има модели колички, които дадена компания  е одобрила за ръчен багаж и такива, които не са, това варира от компания до компания. Пак на последният ни полет до Единбург имаше две колички baby zen yo yo като ръчен багаж.

Общи условия

Активация на акаунт