Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 19

• 29 777
  • 758
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Супата ври при около 100° Целзий. Яйцето се готви при около 70-80°. Когато супата се застройва, тя най-често ври, така че яйцето далеч не е сурово. Застройвам супите на малката.

Като малка, когато отидехме на село баща ми ми правеше суров (днешен) жълтък, разбит със захар. Беше страшно вкусно! Но не бих го направила на децата си, нито бих го яла и аз сега.

# 586

И бисер от баба ми: "Той затова не расте." (Отказа да яде вечеря, което предвид факта, че не е спал от 12 на обяд и му избиват зъби е нормално)

# 587
Цитат
Все още не съм и давала кисело мляко, но смятам да дам съвсем скоро и затова попитах. Удивяват ме новите тенденции, киселото мляко да се дава на или след годинката.

Много се издразних тук, ми аз например не виждам какво полезно ще му даде на моето дете киселото мляко и не бързам да го давам.
Но да слага хората така под общ знаменател, новите тенденции, пък чак се удивява....
Уф Angry

# 588
Майка на бебе на няма и 6 месеца относно киселото мляко заяви: "Той вече е голям и го почвам с кисело мляко. В. я хранят с него още от 3 месеца."

Днес ми заяви и че направила бананова каша на Слънчо. Като попитах не се ли притеснява от сухото мляко и захарта заяви: "Ама не пише да има захар. А знаеш ли колко е вкусна. Опитах я. Супер е."
Естествено проверих и ето съдържанието:

# 589
Ама я виж колко витамини има!
Днес в парка едно бременно момиче си говореше с приятелката си, че ще купи 4-5 шишета, че не се знае ще има ли кърма, няма ли да има. Още отсега мога да кажа, че няма да е от "късметлийките".

# 590
Една колежка днес: Кърми го, ако можеш, много е хубаво! Докато имаш кърми!
Казвам ѝ, че кърмя, подкрепям кърменето и каката съм я кърмила година и половина. А тя така се ококори срещу мен и рече : ооо, браво, браво. И аз много исках да ги кърмя моите, ама нямах кърма. Много исках иначе.

# 591
А как ви звучи 2 заместени хранения на 4,5м?
Аз бях Flushed

# 592
Днес в парка едно бременно момиче си говореше с приятелката си, че ще купи 4-5 шишета, че не се знае ще има ли кърма, няма ли да има. Още отсега мога да кажа, че няма да е от "късметлийките".
Не е задължително.

Това ми напомни за мен в началото на бременността, така че направо ще се самоцитирам, защото си бях баш за тази тема.
Покрай масовата заблуда, че да кърмиш е въпрос на късмет и аз в началото се запасих с бая шишета, че и кутия АМ за всеки случай, ако нещо стане и ми спре кърмата. Grinning Даже по едно време си мислех, че трябва задължително да давам и АМ, за да е свикнало детето и да не е драма, ако ми спре кърмата....... Joy
После вече след като четох доста и ходих и на някоя лекция ми просветнаха доста неща. И въпреки ужасът, през който преминахме след раждането на детето, направих всичко възможно да кърмя.

# 593
Не е задължително.

Това ми напомни за мен в началото на бременността, така че направо ще се самоцитирам, защото си бях баш за тази тема.
Покрай масовата заблуда, че да кърмиш е въпрос на късмет и аз в началото се запасих с бая шишета, че и кутия АМ за всеки случай, ако нещо стане и ми спре кърмата. Grinning Даже по едно време си мислех, че трябва задължително да давам и АМ, за да е свикнало детето и да не е драма, ако ми спре кърмата....... Joy
После вече след като четох доста и ходих и на някоя лекция ми просветнаха доста неща. И въпреки ужасът, през който преминахме след раждането на детето, направих всичко възможно да кърмя.

И аз мисля, че не е задължително. Преди да родя и аз не бях се интересувала, бях купила шишета. Лелята на ММ ми каза да не бързам с шишетата, защото може да кърмя дълго време, но аз си виках не се знае дали ще имам кърма. И то, защото слушах познати, приятелки, майки как кърмили 2 седмици, 40 дена, 1 месец, защото видиш ли нямали повече кърма жените. И след като ми донесоха детето от незнание какво да го правя, го сложих да суче и така вече 6 месеца това е едно от най-любимите ми неща и шишетата така си седят. ☺

# 594
  • Плевен
Не е задължително.

О,колко познато.И аз бях същата,само с тази разлика,че изобщо не мислех как ще храня детето.Като се роди(беше 12 на обяд),вечерта ми го донесоха вече при мен.Аз се наядох и си легнах,ма че той не е ял,изобщо не ми хрумва.Ми така де,свикнала съм да мисля само за себе си,отде да знам,че и той гладен?Цяла нощ го носих и се чудих що реве това дете  hahaha.Но не се сещам,че не е ял.Ужас бях.Обаче после се оправих и ми дойде т.нар.майчино чуство.Обаче нямах никакви шишета,понеже нали изобщо не мислех с какво ще храня детето.И когато отказа да суче от мен,се видях в чудо с какво да му дам изцедената коластра.Измислих го обаче-с контейнера на помпата,направо му изливах в устата по капчици.И така тръгна кърменето.Първо цедене(първите 1-2 дена),после вече кърмене от гърда.Но пък от бременността си бях запазила телефоните на консултанти от града и си бях свила листчето в несесера с гримовете.По някое време вместо към АМ посегнах към "запаса" -листчето с номерата за помощ от консултант.А сега я ме виж,стаж от 4 години кърмене,но с едно дете.Без дохранване обаче.Горда съм,че изобщо никога не съм купувала кутия АМ "за всеки случай".Нито веднъж не съм правила доза АМ ,за да го нахраня моя син.Но пък в началото си мислех."дано да имам кърма поне до 6 месец"(знаех че тогава се захранва бебето).И всеки следващ месец броях"остават още 5 месеца,още 4 месеца,още 3 месеца......" И забравих...."Събудих" се към втората година на детето....още кърмеща!По N пъти на ден даже!И ми стана супер смешно,как се молех да имам поне до 6 месец кърма  hahaha

# 595
И аз бях така, защото масово се казва как може да нямаш кърма и може да не ти излезе късмета. Бях купила няколко шишета и майка ми казваше "Ама защо бързаш, те може изобщо да не ти трябват". Аз й казвах нищо е така за всеки случай, че не се знае какво може да стане. После първите дни в болницата като малката не искаше да засуче и свекито как ме плашеше, че ще трябва или да цедя или да давам АМ (ама по-добре да не цедя, че е хамалогия 🙄) си казвах, ето виждаш ли, че ще ми трябват сега. Добре, че бяха момичетата във форума, които ми помогнаха и успях да кърмя успешно година и половина без да ползвам нито едно шише Hug

# 596
И аз имам три шишета от преди да родя Blush просто има някаква масова заблуда за това как "работи" кърменето и много бременни се подвеждат от приятелки, майки, лели... Аз самата се образовах чак в първата седмица след раждането Flushed Сега, въпреки че съм обяснявала многократно на всички близки жени, все още чувам реплики колко се радвали, че имам "толкова много и такава хранителна кърма". А като кажа, че планирам да кърмя поне до годинката, се започват едни съмнения дали случайно няма да ми спре кърмата или пък направо да ме убеждават, че след еди кой си месец вече не била полезна Scream

# 597
Аз бях твърдо решена да НЕ купувам шишета, но като родих недоносено бързо се сдобих с три помпи и 4-5 шишета. Просто нямаше как

# 598
На мен понеже не ми се получи ексклузивното кърмене с първото дете, и то от глупост, да слушам майка ми, че щом е гладно през два часа, значи не му стига и започнах да дохранвам,бяхме на смесено до 7 м.,накрая остана само на АМ. Та сега с второто се бях запасила с комплекта на Авент от шишета за новородено, обаче пък кърменето ми потръгна още от родилнито, защото бях подготвена и знаех какво да правя този път. И ето седят си така новички шишетата, малкия и вода не желаеше да пие от тях, а сега вече е с преходна чаша. Та от този сет ползвам само четката, даже и залъгалката не пожела Joy

# 599
Момичета и аз съм от гордо кърмещите късметлийки още от родилното , и това вече 4 месеца.Наистина е най - страхотното чувство на света.Четях през цялата си бременност тази тема както и тази за кърменето , и друга литература и прочие.Твърдо бях решила ,че ще кърмя и то без срок , макар една позната да ме убеждаваше да си купя АМ както и ,че месец два и мога да спра да кърмя.Но...исках да кажа ,че с очите си видях жена която нямаше и капка кърма.Момичето беше с мен в една стая , ТЯ роди естествено аз секцио,  това го пиша във връзка с тезата ,че родилите естествено имат кърма а тези секцио не, аз имах Много кърма , а тя нямаше и капка.Много тежко беше за нея понеже И АМ не даваха на бебето,  за да можело да и тръгне кърмата и прочие. Та , значи лежахме с нея 5 дни ,нас ни изписаха , 10 днислед това като отидох да ми махат конците , я засякох в болницата тъкмо изписваха и тях.Ами тя все още нямаше кърма. Не знам за след това.

Общи условия

Активация на акаунт