Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 19

• 29 781
  • 758
  •   1
Отговори
# 570
Ех видях я и аз тази хубостница, която вярва сляпо на педиатъра си, защото разбираш ли той от 20 години само с това се занимава.... Те и знанията му за захранване са от тогава и не са мръднали... Sad
Сокче вика, много щадящо за стомахчето... Е няма какво!!!

# 571
Има и още...
"Според нашата педиатърка трябва да имат между 3 и 8 изхождания, до обяд трябва да акат 2 пъти."

"Ползвам Пуфис сенситив, доволна съм през деня, но вечер... много вода пият и много пишкат."

"Педиатърката ми каза да го слагам суров в пюрето ако съм сигурна в произхода." (за жълтък става въпрос)

# 572
Тази педиатърка, а и майката, дали ще тръгнат да ядат суров жълтък 🤔

# 573
Това със суровия жълтък е било практика преди 50 години. Свекърва ми ми е разказвала, че нейната баба я е карала всеки ден да пие по един суров жълтък,че била много "слаба".

# 574
  • някъде в орбита...
От къде изровихте това чудо?? Open Mouth

# 575
Ох бе, много ми стана жал за бебето.

# 576
Темата за захранването и отчетната.

Лимонче, близнаци са.

Последна редакция: пн, 07 окт 2019, 06:49 от Didi i Mitko

# 577
Ужас! Горките бебенца, до колкото разбрах шантавата им майка и вегани ги прави. Интересно ми е на веган бебетата позволено ли им е да сучат или карат само на  коноп 🤔

# 578
Прабаба ми е била слугинче в къщата на професори богаташи някъде далечната 1920г. Та от нея съм запомнила много истории, включително как гувернантката на децата им (не знам колко точно големи трябва да са били) сутрин рано ги будела да им даде чаша топло прясно мляко със захар и разбит суров жълтък, а после като станели по-късно, си закусвали. Тая рецепта със суровия жълтък още тогава ме беше отвратила, но явно си има дълги традиции.

# 579
Ами то и в днешно време съществуват доста рецепти за ястия консумирани със сурови жълтъци или цели сурови яйца - паста “ Карбонара“, мусове, семифреди, тирамису, майонеза...

# 580
Може... Но на бебе е меко казано опасно да даваш сурови яйца.

# 581
Аз бебе да яде тирамису не съм виждала, за щастие.

# 582
То и в застройката за супа яйцето е сурово, това не означава, че трябва да слагаме застройка на супа, която ще я яде и бебето.

П.п. Пресен бисер от баща ми. Детето е настинало и му звъня да идем да я заведем на лекар. Отиваме тя изписа рецепта с някакви неща и му казвам да минем през някоя аптека да ги купя. Той: "Ама ти не я учи така на лекарства, дай й малко сок от компот да видиш как ще се оправи", аз: "Е, какво лечебно свойство има водата със захар, та ще се излекува от компот?!", мълчание... По принцип и аз съм против да се дават антибиотици, но, когато вече 6ти ден не минава вируса, ща не ща ще давам лекарства. То нито една крайност не е хубаво.

# 583
По-нагоре имаше коментар дали майката би яла суров жълтък и затова изброих рецептите, в които се съдържа. Относно това, че е опасно, води се че яйцето е съвсем стерилно стига черупката да не е счупена и другото важно условие е яйцето да е с ясен произход и съвсем прясно. Мен също ме е страх да давам сурови яйца и не съм го правила.

# 584
По-нагоре имаше коментар дали майката би яла суров жълтък и затова изброих рецептите, в които се съдържа. Относно това, че е опасно, води се че яйцето е съвсем стерилно стига черупката да не е счупена и другото важно условие е яйцето да е с ясен произход и съвсем прясно. Мен също ме е страх да давам сурови яйца и не съм го правила.

Да, но в такива рецепти вкуса на яйцето едва ли се забелязва, докато на 100гр пюре да сложиш суров жълтък сигурно вкуса е на помия.

Общи условия

Активация на акаунт