Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 19

• 29 785
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
  • Плевен
Я вижте,вижте каква тема има пусната "Здравейте, нова съм тук бебето ми е на 3 месеца, и огладнява бързо. Яде фризолак и фризовом. Като беше на 2 месеца плачеше непрекъснато, че е гладна на 2 час и рязко си вдихна количеството мляко пие 180мл 5 пъти. Четох, че това е максимума който трябва да приема, за сега успявам да задържа тези количества, но отново почва да реве на 3 час аз и давам на 4 защото инъче и се събира много на често и ще мине границата. Дали да започна да я захранвам за да запази по дълго тези количества мляко? Педиатърката казва да си и давам колкото иска, но как да и да и дам колкото иска... Ще и се разшири стомахчето.."

# 556
  • София
Наскоро една жена питаше във фб как да избие на детето вредния навик да се буди през нощта. Отказвало вода и биберон, но тя е сигурна, че не е гладно. Също така е сигурна, че ако вземе детето при себе си, то няма да има такъв проблем. Но това ще бъде "поредният лош навик, който трябва да избивам". Иначе е фенка на Тиесто и не е тръгнала да избива вредния му навик да будува и скречира по цяла нощ.

# 557
Ужас!!! Да идват вече Стратегията и тез' лоши норвежци, че не се издържа! 😎

# 558
  • някъде в орбита...
Още като нямах деца тази логика ми беше непонятна. И за определянето на кога и колко да яде, и за спането.

# 559
Идвам аз с поредният бисер от майка ми. Добре, че не ѝ се впрягам, само ме разсмива. Дала съм аз на малката да си хапне и тя омете всичко. Майка ми наблюдава и се включва " Ми как няма да яде детето, то така си е гладно с твоята кърма. Дърто дете,  ще суче!" 🤣🤣🤣 За пръв път чувам за "дърти" деца, направо пред пенсия.Само да вметна, че дъртото дете още няма 9 месеца.

# 560
Тази поне няма да си остави детето гладно.

[/quote] Мами отново помагайте ходих на хиляда доктора детето ми е 2 Месеца не си изпива млякото по книга знам че поне 100 мл трябва да приема а тя яде с много усилия 60 мл и плаче толкова много че чак остава без въздух! Много е страшно.... [/quote]

# 561
Добре, де, тия хиляда доктори не са ли й обяснили...

Цитат
Както по рано бях споменала захраних със зеленчуци и въведох повечето от тях. Може да се каже ,че заместих обедно хранене ,не търси мляко след него. Количеството ,което яде на обяд е едно малко бурканче от 125 гр. Споделих ,че страшно много газове има и си мисля ,че го боли корема доста,понеже действията да същите като при коликите. Реших да спра със захранването и вече втори ден си е само на мляко,но положението е същото. Няма подобрения. Нощем също много често взе да се буди и да реве. А бе имаме си колики. Вторник става на 5 м. и сме при педито. Ще говоря и с него. Днес купих една млечна каша оризова с банани ,не съм давала . Не знам дали да давам вообще. Страшно много се обърках и не знам какво да правя. На някой ако се е случвало,ако може да ме посъветва ,ще съм много благодарна.

Масово чета захранват на 4 месеца и в моята отчетна същото гледам... кому е нужно... дори и на АМ може да се изчака още малко.

И още, една приятелка ме пита за малкия, дали се буди през нощта и обяснявам, че често си цока. Реакцията беше - "Ето, те нахитряват, знаят, че ще им се даде да цокат и свикват да си търсят."
Ех, тия малки хитреци! 😂
Пита ме кога ще захранвам и по този повод ми вика - "Ти ще го захраниш, пък ако ти е хранителна кърмата и наддава може и да си суче."
Много си я харесвам, умна е, ама не го очаквах това от нея. 😂

# 562
  • София
Тези, които захранват на 4м, най-често дават по схемата с лъжичка днес, две утре и т.н. Тази тук е успяла за под месец да въведе всички зеленчуци на 4-месечно. Как да не го боли коремът...

Защо ми се струва, че да се водиш от организма и биологията на детето в момента е ексцентрично? 😒 Всичко трябва да правят наопаки и противоестествено, за да се чувстват пълноценни! Ако не му натъпчеш поне три буркана мляно и не минеш поне половин километър, държейки го под мишниците да го караш да ходи с грешни опорни точки, все едно не си била майка!

# 563
По този повод, да следваш естественото развитие и желания на детето, като споделих, че обмислям да захранвам по ЗВБ, същата приятелка каза, че това й било хипарско, искала пода да й е чист, а детето да не се учи да си играе с храната.
Според мен всяка майка иска най-доброто за детето си, но грешките идват от незнание, второ от глупост, трето от некадърни педиатри.

# 564
# 565
Дочувам дядо по улицата, бутащ количка с внучето, говори по телефона: "Абе вместо кроасани по-добре вземи някакви обикновени бисквити да се надробят в млякото" 😲

# 566
Мега неграмотно написана "статия". А за тъпотиите в текста - 😖

# 567
Бебета са най-хитрите същества на планетата. Joy

# 568
Бебета са най-хитрите същества на планетата. Joy
Абсолютни лисици 😃

# 569

Общи условия

Активация на акаунт