Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 19

• 29 484
  • 758
  •   1
Отговори
# 60
Да, да. Съгласна съм напълно. Затова и оставих целия цитат. И ако се чудите що мисли, че не й хранителна кърмата, има продължение
Цитат
Ами докато бях в болницата като родих имаше още едно момиче в стаята и тя беше родила току що и тя се изцъркваше в шишето което и остане след кърменето на детето и нейната беше много гъста а моята е много водна все едно вода

Вие изцърквате ли се, момичета 😂

И малко кърмачески хумор

При мене положението е първа и четвърта картинка 😆

# 61
Хаха, при мен е втора трета и четвърта картинка. А за крачето сме още по напреднали от картинките - слага палеца на крака да го гризне и смукне докато цицка. Понякога има едновременно зърно и краче в устата. Ама аз защото я научих да не ме гризе мен и тя сега търси заместители 😜.

# 62
  • някъде в орбита...
Изцъркваше? Flushed JoyJoyJoy

Иначе позициите къртят, и наистина никой не ти ги казва предварително Grin

# 63
Хахаха, моята всичките ги прави, а и още много други. Joy

# 64
О, да си захапва крака докато суче беше любим номер. Сега предпочита да ме щипе.
Скрит текст:

Приемам съвети за справяне с това.

Нямам абсурдна реплика. Но днес водих баба на очен лекар с бебчо в раницата. Всички чакащи много му се радваха. Медицинската сестра също много му се радва... и го пипа... по ръцете, по краката... А приема направления, пари за потр. такса и какво ли не. Едва дочаках да си влезе пак в кабинета да го кърма с мокри кърпи, някой знае ли подходящ дезинфектант?
 А една напълно, ама съвсем непозната, жена реши да пита дали суче или е на "другото" мляко. Разбирам, че хората искат да завържат разговор просто, а за едно бебе няма какво толкова да се говори, обаче... абе не го разбирам всъщност. За седем месеца имам два (ДВА!!!) разговора за бебето, в които не се е споменавало с какво и кога се храни. И двата с кърмили майки.

# 65
  • София
На мен ми е супер интересно пък колко често ядат кърмените бебета и сигурно също ми е от първите въпроси какво яде детето, нищо че ми е второ кърмено. Това и захранването са ми любимите теми.
Иначе ходи ли, скача ли, всички в един момент го правят и ми е досадно да ме питат очаквателно "а сяда ли вече" и ако кажа "не" да ме изгледат мълчаливо със съжалително-изпитателен поглед. Добре че малката бърза, че на майка й й е къс фитилът.
Онзи ден в Пирогов една баба разправяше как имала близнаци и ги бъркала. Все си мислела, че им има нещо, защото едното все било гладно, а другото все не искало да яде, а тя просто пробвала да кърми два пъти едното (явно не е кърмила едновременно).

# 66

Ето и цялата статия ...
Modjoto, бесове ме ловят вече като ме питат кърмя ли, ще захранвам ли, как да захранвам и т.н. Вече ще почна да ги разпитвам и аз с какво се хранят самите те , по колко и защо не ядат друго 😃

# 67
След консултация. Педиатърката каза да започвам с плодови пюрета за следобедна закуска, да ги правя с кърма; и зеленчуковите така каза да правя (със сол, захар и краве масло също, но това е друг въпрос) и След две-три седмици да почвам попара за закуска. Аз кимам и се усмихвам, и си действам по ЗВБ. Като излязохме от кабинета, обяснявам на мъжа, че не трябва да се бърза със заместване на млечни хранения и той[/: Е тя и докторката явно така мисли, нали каза да слагаш кърма в пюретата JoyJoyJoy Много ми е неориентиран в тая сфера милия, от март месец го чакам да прочете една статия за ЗВБ, но поне не спори.

# 68
Видяхте ли го това https://m.bg-mamma.com/?topic=1128571

Ще прощавате, че ме мързи да го пусна като цитат.

Избива ме на агресия от такива педиатри, хора!

# 69
Тъкмо и аз я видях тази тема. Cry

# 70
Ох, едва се сдържам да не отговоря, откакто я видях тази тема. Но знам, че ще е безсмислено. На вас налага ли ви се често да си повтаряте "Това не е моето бебе. Това не е моето бебе! Да си го гледат, както са преценили!" На мен постоянно. Главно за возенето без столче и носенето в кенгуру, но и за храненето се случва. За да не е съвсем офф топик - обяснявах на приятелка за ЗВБ, как се храни малкия сам и т.н. (докато тя хранеше с лъжичка нейното почти двегодишно) и тя каза, че не би го оставила да яде сам още,  защото щял да изяде прекалено много. Thinking

# 71
За някои неща няма как да премълча, въпреки че не е моето дете. Защото реално засяга и него. Такава лекция по вайбър наскоро дръпнах на една новородила за ваксините (на мъжа ѝ му промивали мозъка и се колебаели), та тя същата  разправяше как "мама няма кърма". Там вече не разпитвах много.

# 72
Малко офф, но и аз гледам да си мълча освен ако това, което правят не е потенциално опасно за живота на бебето - досега ми се е случвало да споря с отказваше ваксини и с една майка, която си беше извела детето на мл40 дни в 2 на обяд (над 30 градуса), завито с одеяло и с всички вдигнати неща по количката + пелена "да му пази от слънце". 

По темата - вчера точно обяснявах на едно иначе добронамерена майка,  чието дете наддава бавно, че няма как кърмата й да е "нехранителна", защото не яде месо.

# 73
Аз гледам да си мълча също и що се отнася до кърмене/АМ/захранване що годе вече се сдържам да не се намесвам. Но миналата седмица видях момиченце на 11месеца, което държаха под мишниците, за да ходи, но стъпваше на пръсти. Веднага изстрелях: "Пуснете я да стъпи на цяло краче". Казаха, че не искала. Казах, че щом стъпва на пръсти като ходи е по-добре да седи в количката или да лази, защото по този начин рискуват да се скъсят мускулите на глезените и да си докарат проблеми, но веднага се намери "доброжелател" да каже, че е проходил на пръсти на 11месеца и нищо му нямало. Rage Този проблем би могъл да се реши много лесно с хубави обувки, но бебето трябва да е с официална рокля, панделка и платнени "сандали" с мека подметка в тон с роклята на площадката сред 20-ина други деца.

# 74
Хах, това ми напомни как аз, още преди да имам деца, дръзнах да дам мнение да не се дават температуропонижаващи на едногодишно с 37 градуса. Не, било МНОГО опасно да е с цели 37 градуса и да не знам много-много, щом още не съм се възпроизвела не мога да давам мнения и да се правя на компетентна.

Общи условия

Активация на акаунт