Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 19

• 29 490
  • 758
  •   1
Отговори
# 75
Е като сте почнали така. И аз да се оплача, случка от днес. На заведение сме - в градината, че детето да се занимава. Тя си щъка наляво-надясно, ние с мъжа ми се редуваме да "я пасем" и пазим да не ходи по другите масите. Влизат някакви майки с кошчета с бебета, грамадна компания някаква и се обсъжда казуса дали могат да си пафкат тука в градината. Моето момиче се радва на хората, мята им с ръчичка, след малко едната майка минава и започва да изнася лекция как можела да се удари в каменната пътечка, остри ръбове имало..тралала...детето се качи на пътечката и продължи да си щъка.
Пък аз си хапех езика, да не си разваляме обяда с мъжа ми.

Ама яко ме избива вече на агресия, много ми се искаше да й цапна два шамара. Бебета на под 4 месеца, пушещи майки около тях, ще идват да ми обясняват колко било страшно детето да ходи еди къде си. При все,че съм права до него и ще реагирам при нужда. Ами такива май от шамари само разбират.

Искрено се подразних. Какъв е тоя зор да се месиш във възпитанието на децата на други хора, не мога да разбера. Да си пафкат над главите на бебетата и да не се занимават с моето😠

Последна редакция: сб, 13 юли 2019, 18:12 от LittleCactus🌵

# 76
  • София
Кус-кус със сол. Защо със сол? Защото е без сирене. Обяснете ми ако грешката е в мен, убягва ми логиката. Нали и сиренето на 7м е обезсолено...

# 77
Извинете правописа и пунктуацията в дадения чат, реших да ви споделя продължението на бисера "ягоди не се дават на деца до 3 години" + нов
Скрит текст:

# 78
Ох, Кактусче, малко на твой гръб ама добре се посмях с чата. Кога да почвам да си ги бия в главата тия ягоди, че на 9-10 месеца им давах. Без да ги тъпча нали, ама все пак 😆 Мойта майка като нещо я захапя и поне млъква обидено, изведнъж го оцених като положително това мълчание 🙈

# 79
  • някъде в орбита...
Мойта майка като нещо я захапя и поне млъква обидено, изведнъж го оцених като положително това мълчание 🙈
И аз така изведнъж добих перспектива Animal Speak No Evil Joy

# 80
Фифи, и аз от 9-10 месец й давам. Сега обаче имаме домашни и малкото само ходи, бере, мие на чешмата и лапа. Всеки ден е тоя ритуал. И понеже пратих снимка как си хапва самичка доволна (преведено "как я тъпча", видите ли насила сякаш й ги бутам в устата), та явно не се сдържа да ме обвини как ще бера ядове, не ме е срам 😂
И да не забравяте, само 10 минути на слънце, че мозъкът прегрява и ще стане на супа сигурно. Пък витамин Д ще синтезираме вътре на крушка.

Не е тъпа жена, напротив, ама в интернет чете само някакви жълти сайтове и простотии и явно същите бебешки статии.
Но аз не може да съм по-информирана от нея. Страшна маминка си имам. Добре,че свекърва ми е страхотна. Има някакъв баланс във Вселената, по една кукувица на всяка майка 😂

# 81
Мда аз с моята злоядка съм напълно наясно как се тъпче дете, което не ще 😀 Никак! Твоето много яде, мен ако бяха наблизо щяха да ме обвинят, че не яде. Така де, що си с шапка, що си без шапка.

Извън спама, онзи ден леко се газирах на обясненията в една тема, в която четох за нехранителната кърма. Как се “диагностицира” тоя феномен? Ми с поглед много ясно, щом кърмата няма пръст каймак отгоре, синее и имаше и още някакви обяснения, за нищо не става и само си мъчиш детето.

Последна редакция: нд, 14 юли 2019, 11:41 от Фиффи

# 82
Кактусче, посмях се с майка ти😃
Моята вчера и тя .. Бях на държавен изпит, оставила съм малкия с баща му, замразена кърма- е, да, ама дребния не иска да пие от шише. Доведе ми го и карах изпит с него. Споделям на майка ми и тя заключи, че трябва да го уча да пие от шише, та да мога да го оставям. Обяснявам и, че така е възможно да го отбия- не , та не. Трябвало детето и други усещания и възможности да има. След малко ми се включва пак. Говорила с една жена и тя и казала с лъжичка да даваме кърмата. Има напредък поне 😃

А мъжа ми вечерта преди изпита - ще се ИЗДОИШ и ще ми оставиш, какво толкова. Е да, но не мога вече да цедяяяя, колкото и да помпам- 10мл. А той ми вика “ е как *едисикоямайка* е отбила и още има кърма, пък ти не можеш да цедиш” 😃

# 83
  • Плевен
Простотията ходи по хората,в чуденка съм как е възможно чак толкова тъп народ да има.Репликата още пари,мъжа ми се обажда да честити първата рожба на приятел от детинство,хвърляла жената коластрата защото тото тото тото,и тя не знае защо всъщност.Бебето е на 4 дена.Чакала да станело повече млякото,та затова го стимулира със ....шише за бебето!Да знаете сега как се стимулира да потече повече кърма,не кърмиш ми даваш АМ.

# 84
По повод стимулацията една позната ми обяснява, че за да изцежда повече кърма, се цеди на по-голям интервал (4-5-6ч.). Иначе не се напълвали гърдите и на бебето не му стигало Neutral Face
Че и на всичкото отгоре тя, която не кърми, а дава от шише, обяснява на мен кое било правилно и кое не. Не се имам за специалист по кърмене, но ми се струва, че много си е повярвала. Спрях изобщо да обсъждам темата с нея, но ми е жал за горкото бебе...

# 85
  • Плевен
Ето един бисер от сега."Не се слага постоянно да суче! ...може да ти направи рани на зърната и да не можеш да кърмиш!
Докато не ти дойде кърмата се слага бебчо на гърда през час за по 5 мин.особено и след като имате болка! Сменяйте гърдата, редувайте ги и през час за малко!
Успех!" И още един "до колкото знам не винаги кърмата на майката е достатъчно хранителна и по някой път се налага и АМ да се додава".Това са съвети към една млада майка,която живее в чужбина и пита какво да прави.Бебето иска постоянно да суче а тя нямала кърма,а педитрите там и забранявали да дава АМ.Тукашните разбирачки,не успели с кърменето,дават съвети на килограм.От фейса е.

# 86
Чудя се привържениците на хранителното АМ чели ли са състава му 🤔 суроватка на прах, палмова мазнина и разни химии. Много хранително .....

# 87
  • София
Тия верно, колко време са кърмили, че се изказват?! Сигурно са от тия "аз кърмих много успешно 40 дни, но изведнъж без причина ми спря кърмата". Въобще защо кърменето е тема, по която всяка притежателка на виме, счита за нужно да дава съвети, дори да не знае как се използва?!

# 88
  • някъде в орбита...
Бебето иска постоянно да суче а тя нямала кърма,а педитрите там и забранявали да дава АМ.
Никъде не забраняват. Като правило се прави всичко възможно да се подкрепи майката в кърменето, но чак да се забрани АМ - силно се съмнявам Rolling Eyes

# 89
Поредно включване от свекървата. Бебчо е на 5 седмици и има още жълтеница, та бяха ни сложили за 3 дни на АМ,от вчера се кърмим пак. Та вижда вчера бебето и изказва компетентно мнение " Това е, защото не храниш под час, всички проблеми на бебето идват от това" 😂. Ми аз си замълчах, няма смисъл да обяснявам

Общи условия

Активация на акаунт