Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 19

• 29 491
  • 758
  •   1
Отговори
# 90
Мен вече ме боли устата да обяснявам, че причината бебето ми да се буди на всеки
час през нощта не е защото не му стига кърмата 🤨. Нападат ме все майки кърмили до някой друг месец и “случайно” им спряла кърмата, включително моята собствена майка. Всички ме гледат с подозрение и смятат, че съм го оставила на глад горкия 🤔 да не говорим, че не го храня с каши, съвсем съм го обрекла на фотосинтеза това дете... и пак “добре, а какво правиш ако ти спре кърмата изведнъж?”... пак обяснявам, че тя така изведнъж не спира кърмата...

# 91
Онзи ден ме питаха “е още ли не го дохранваш” 😃 и после се почна “ Еми да то майчиното мляко си е най-добро” . Е защо тогава ме питаш дали дохранвам?! 🤔
Колега с бебе на 2м пък ми обясняваше, че изцяло хранят бебе с АМ, защото “жената така и не можа да си вдигне количеството на кърмата” 🤷🏻♀🤕

# 92
Момичета, много тихо стана тука 🙂 да изтипосам педиатърката на Пчеличката Мая от кърмаческата. Синът й се е родил 4200, след месец е 5200 и педиатърката й казала, че е дебел, ще хване рахит и не трябвало да расте с 4см, а с 2см, а вместо 1кг, трябвало 600гр. Как не го е срам това бебе да расте и да яде? Безочлив малък бозайник.

Аз си се хиля, ама знам,че на пчеличката не й било смешно. Лекарската (не)компетентност е потресаваща.

Пък мойта майка от ягодагейт насам не ми пише 😂 какви са тия тийнеджърски простотии от жени на възраст, кукувица и половина. Ама поне е тихо откъм изцепки.

# 93
Аз пък чета във фб за една майка решила да захранва по звб и дръзнала да каже на педиатъра си за намеренията си, а той и отвърнал “ горко му на лекаря, който ще аспирира цели парчета храна от трахеята на бебето”... може ли да са такива питам?!? ☹
Е за това реших да не казваме на нашата как ще захранваме, защото не мисля, че ще реагира по-различно, а все още ми е симпатична и не искам да ме ядосва 😃
Днес приятелка ме посъветва, ако не стане със звб, да си давам пюренца 🤪😊

# 94
Моята майка вчера ми чете конско по телефона, след като и споменах за звб и че малкия едва опитва нещата, които предлагам. Думите и бяха, че не гледам правилно детето, държа го на една "гола кърма" и че му спирам развитието с "тези мои експерименти".

# 95
Моята пък успях да ѝ натрия носа. Беше толкова убедена, че детето няма да яде нищо така. Вчера присъства за пръв път на нейно хранене и не можеше да повярва на очите си. Малката си изяде всичко прилежно без дори да се оцапа особено много.

# 96
🌵, да и идем на гости с моите двамата на майка ти. Малко да я пошокираме. Joy
На гости при баба сме. Само кажи и ще ида да и спретна серенада.

# 97
Mariails, майките ни да не са астрални близначки😂🤣😂

Vartoglava, ще поддържаме мълчанието още малко,че септември ще гледат с баща ми косматите, докато сме на море. Те тогава една седмица ще ми прерови къщата и ще си отвори устата все за нещо. Пусто нямам вибратор да го заложа из шкафовете нейде😂🤣😂

# 98
Ягодагейт Joy ш’умръ JoyJoy

С тия мерки и теглилки чак и майките успяват да промият някои педиатри. Първородният, който се пръкна почти 4 кила, някъде 2-3 месец качи 2кг. Обсъждаме нещо с приятелка по Вайбър с бебе също (знаете - папкаМЕ, слушкаМЕ, пораснахме с 2см 😆) и тя като чу: ауу, да няма рахит. Сега пък злоядката порасна първият месец с 6см, на фона на цялото повръщане 😆 Рахит друг път!

# 99
Излезнах малко аз с приятелки, по направлението "и аз съм човек". Те тия мойте приятелки са все кариеристки и нямат деца. Седна при нас мъжа на едната, много отворен, много разбира от всичко и нещо стана на въпрос, че кърмя. Шок и ужас, такова голямо ти е бебето пък да го кърмиш. Да знаеш, така му спираш развитието. Потривам аз ръце доволно и се усмихвам, Ох, казвам, най сетне да събера материал за номинациите. И им обяснявам за темичката ни. Последва - ами зъби има ли? Няма казвам. Ето няма зъби щото кърмиш. Аз вече съвсем ухилена и още по-доволна, по-пикантна стана номинацийката. Трябваше още материал да събера и да го поразпитам по-задълбочено. Говорим за мъж на почти 40 години без деца. Дава акъл и покрай мене жени на около 30 без деца, които горките нямат представа за какво иде реч и само слушат. Абе забавно беше. Ей тъй интелигентни хора като се изцепят, и по такъв начин го казват, все едно цял живот само това са учили.

# 100
Аз забелязвам, че вече всеки познат, който ме срещне, ме пита кърмиш ли още.... Много е досадно!!!
Днес срещнах няколко колежки от работа, радват се на малкия, той си е пухкав, едната пита дали вече сме на кухня, викам ние те първа почнахме да се захранваме, другата пита дали кърмя още, ми беше и учудена като казах 'да' Grinning
А в на мъжа ми службата онзи ден, една негова колежка, която има внучка около моето, ми разказа как навремето бебето стане ли на 40 дена, спираш да даваш мляко нощем, ако се събуди вода, какво е това кърмене Grinning Пък аз мойто като се събуди го кърмя Grinning
Просто цялата концепция за кърменето е толкова криворазбрана, че много се натъжавам... За това няма много успешно кърмещи майки в днешно време...

П.С. Една приятелка, с която сме канени на сватба през октомври ми каза да отбивам малкия до тогава, за да може си пием на воля .... Scream

# 101
Излезнах малко аз с приятелки, по направлението "и аз съм човек". Те тия мойте приятелки са все кариеристки и нямат деца. Седна при нас мъжа на едната, много отворен, много разбира от всичко и нещо стана на въпрос, че кърмя. Шок и ужас, такова голямо ти е бебето пък да го кърмиш. Да знаеш, така му спираш развитието. Потривам аз ръце доволно и се усмихвам, Ох, казвам, най сетне да събера материал за номинациите. И им обяснявам за темичката ни. Последва - ами зъби има ли? Няма казвам. Ето няма зъби щото кърмиш. Аз вече съвсем ухилена и още по-доволна, по-пикантна стана номинацийката. Трябваше още материал да събера и да го поразпитам по-задълбочено. Говорим за мъж на почти 40 години без деца. Дава акъл и покрай мене жени на около 30 без деца, които горките нямат представа за какво иде реч и само слушат. Абе забавно беше. Ей тъй интелигентни хора като се изцепят, и по такъв начин го казват, все едно цял живот само това са учили.
Като те чета за млади, интелигентни хора какви ги говорят, се сетих как миналия ден мъжът ми са го питали колегите на работа, дали кърмя, дали дохранвам и един млад дядо на две внучета се намесил, че не му трябва на човек да дава АМ, в днешно време имало помпи и начини и с малко повече упоритост всяка жена може да кърми. Викам си, гледай дядовците с какво са наясно, а млади хора не.

# 102
Ами да! Свекъра ми разбира от кърмене повече от свекървата. Говорим си с тях, тя казва, че е чувала, че в днешно време има жени по 2-3 години кърмят и дано да не ми секва на мен кърмата. Свекъра я прекъсва и обяснява, че то кърма току тъй не секва, щом си търси детето, млякото си се произвежда. Аз тъй му се зарадвах на човека и го поздравих, че тя само можеше да си замълчи.

# 103
Пита ме близка “ е още ли кърмиш? Няма край това кърмене!! “ (бебе е на 4+) 😃🤪
Еххх до безкрай ще го кърмя милото! Въздух не може да си поеме от мене 😃

# 104
При мен новото 20 е да отбивам преди да почнат да излизат зъбите, че щял да ме ползва за залъгалка иначе 🤨. На 8 месеца е...

Общи условия

Активация на акаунт