Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 19

• 29 582
  • 758
  •   1
Отговори
# 105
Евала на дядовците! Искрено радват!

Много ми е чудно малко бебе какво трябва да яде според тия спецове, понякога си мисля,че тия посъвместни предразсъдъци относно кърменето са, защото бягаме от природата си и биологичната си роля. Бозайници сме, това е положението.

Мене ме потресе как кърмачки се обръщат към друго кърмачки в една тема с "ако щете и до трети клас си ги кърмете". Изключителна ненавист изпитвам към ограничени хора с предразсъдъци.
Ще я кърмя докато й дойде цикъла пък😂😆

# 106

Ще я кърмя докато й дойде цикъла пък😂😆
Че даже и след това. Тамън ще цока докато е в цикъл за успокоение 🤣

# 107
Е няма пък да ме биете мен. Ще го кърмя докато жена му ме замести. Joy

Днес се видях с една приятелка. Оплака се, че бебето й на 3-4 месеца не иска да пие мляко след ваксина. Но не пропусна да се похвали, че вече му дават "сокче от ябълка". Cry

Жената на брат й пък заяви, че щом отказва АМ  било КРАЙНО време да го захранва.

# 108
Ние сме на село при вуйчо ми. Първата вечер вечеряме скара. Вуйчо ми: дай му кюфте, виж как ни гледа като ядем. Отвръщам, че няма да му дам. За десерт има руло със сметана и банани, някаква купешка изцепка. Вуйчо ми: е, не, поне малко руло да му дадем, че ми е жал така... Викам, по-добре кюфте. На другия ден давам на бебо (почти 8м.) цели парченца домат, банан, хляб. Шок и ужас! Иначе комшийката, пенсионирана мед. сестра, която е помагала на майка ми да ме гледа като бебе, попита дали вече е на обща кухня.

# 109
Обяснява мама на вуйчо как захранваш "Вари му или му пече зеленчуци, на голееееми парчета, и той сам си яде." Той: " Ама как така? Трябва и кюфтенца, и пържолки, и луканки" Joy После пита дали да му даде пържен картоф и да му топне пръста в бирата. Нали сме пропускали частта с "бебешката" храна Joy Но той го прави на майтап и си личи. Една приятелка много се чуди защо не го записвам на кухня вече, след като и обясних, че не следвам схеми и вече е пробвал почти всичко.
Възмутих се обаче от една колежка. Среща ни вчера в парка, бебочо и целия чар, радва му се и по едно време се усеща, че държи полуизяден сладолед в ръка. И като почна "Дай му, той е момче, знаеш ли какво може да му стане..." Аз - " Няма да му дам!" Ама той бил гледал към сладоледа. Към наръфаната вече от всички страни фунийка ссладолед. Как ли пък няма да му дам. Rage

# 110
  • София
Не възприемам и аз някой да лигави нещо и после да го даде на друг/дете. Виждала съм майки да облизват биберона на бебе, ако е падал. На мисля, че е по-чист след това.

Усмихна ме репликата на Моджо от другата тема, на 7++ не е ли твърде рано да замества хранене. Приятно е да прочетеш за разнообразие нещо различно от "ама само едно заместено хранене ли имате на 6++?!" (Ние сме на 8 без и направо си трая) 😊

# 111
Ахаха, радвам се, че усмихвам хората. Blush Аз определено изпадам в лек ужас, какво ще стане като почне да замества, да се отбива, да се насуква за няколко минути. А преди да родя си мислех, че ще кърмя там няколко месеца,  колкото да не е без хич.

# 112
А някои педиатри искат заместване на хранене за 5дена след началото на захранването ( на 4 месечно)...
Други захранват на 3м с пюре от праскови!
Лошо ми става като чета 😥

# 113
Сега се сетих за нещо, което срещам няколко пъти из фейсбук. Защо, по ягодите, трябва овесените ядки да се киснат цяла нощ,  с ОЦЕТ, да се изплакнат поне 3 пъти след кисненето и след това да се сварят? Аз на малкия съм давала само в палачинка, но не съм правила такива акробатики.

И още нещо усмихващо. Баба ме пита тези дни, лек притеснена, не трябвало от 4тия месец да му давам специална,  бебешка храна, от магазина Това, след като от ден 1 на захранването го гледа как си яде сам. Обясних, че някои така правят, но аз предпочитам друг начин и аз да си му готвя, и тя: "Е то и ние така сме правили, но сега нали всичко има, всичко да ви е лесно. Пък най-добре да си суче, с друго той душичката ще си храни сам,  вече може."

# 114
А някои педиатри искат заместване на хранене за 5дена след началото на захранването ( на 4 месечно)...
Други захранват на 3м с пюре от праскови!
Лошо ми става като чета 😥
Тя и тази, при която ходим за месечните консултации, такава схема ми разви. Започваме захранване на 5.5-6м с обяд май беше, след няколко дни давам и вечеря и две седмици по-късно закуска и готово. Аз още тогава се подсмихнах, щото това за 2-3 седмици да яде кърмаче първо-второ-трето ми се видя невъзможно, но в крайна сметка даже мен изненада щерката, на година яде колкото пиле (и то само понякога). Все пак не мога да отрека, че лекарката ми предлага различни варианти за хранене, за текстури и подход. И не е тръгнала нещо да ме насмита, въпреки че гледаме по кривата на растежа как леко надолу върви госпожицата.

# 115
Моджото, ми Начи, много си изостанала. Личи си че не си прочела модерната литература и по-спецялно гуруту Маги Пашова. Моля, ако има фенове да не се обиждат, и аз имам книгата изяла съм я отпред назад и отзад напред, има доста полезни съвети, но според мен много залита жената, прекалено много...към супер здравословното хранене. Нали знаете прекалено светец и богу не е драг.
Тъ ся за ядките - препоръчва се киснене с оцет или суроватка заради фитиновата киселина. Смята се, че така зърното се "активира". Отмиват се антинютриентите в обвивката и зърното/ядката ще бъде усвоена пълноценно, по спецЯлно протеините в нея.
🌵 да се включи по подробно ако ѝ се занимава, тя май киснеше.
Аз лично това упражнение не го правя, малко ми е хамалогия. Иначе не е лошо. Зарзавата и доста плодове се киснат пък във вода да се дръпнат нитратите... Ми да ми кажа пак остават. Комшийката се прищи от нитрати и ѝ се подува езика само за 2-3 Мин след консумация. Киснати нам си колко часа уж без нитрати вече и хоп тя е надебелял език. Тъй чеее....

Та сега по темата от мен. Нашето деди ( свекърът) вчера рекъл на ММ - до кога ще ги храните с такива буламачи? Трябва си солчица и мазничко на децата и да ядат мръвки и сладичко ...
Аз съм обаче против да им добавям сол до три години, че и чосле и захар в минимални количества, докато мога да ограничавам. Лично мнение. Ама свеки смята, че децата трябва да ядат запържете ѝ мазни манджи с по един пръст мазно отгоре , че и пресолени за моя вкус Rage и все натиска да им заточим от манджата. Аз храня с моя храна или от кухнята, тя се тика с хляб напоен в манджата ѝ. Полудявам. Аз храня ( у тях рядко давам само да се хранят, че вече имахме пререкания няколко пъти о като почнат децата сами сядат да ги зяпат като циркови артисти) тя вади кисело мляко и банани и им ги тика по масичките... Да си хапне ли, че те тез манджи моите буламачи и безвкусни....

# 116

Момичета, честита Световна седмица на кърменето! Чувствайте се вдъхновени от този рекламен пост, как като нямаме кърма е ок.
Аз съм възмутена честно казано. Това не е подкрпа за кърмещи майки,  а оправдателен режим за тези, които са се отказали.

# 117
Абсолютно Кактусче, и аз го прочетох и се отвратих, честно! 🤢

# 118
И тя ще говори на това събитие, посветено на Световна седмица на кърменето! Направо е цинично, филипс да си го турят те знаят къде...писах аз един пост, ама май махна всички коментари или аз поне не виждам вече коментари отдолу.

# 119
И на мен ми идваше да напиша нещо, но в крайна сметка ще е е като глас в пустиня и само си останах с горчивия вкус от поста й...
Там е коментара, добре си й го написала Hands Clap

Общи условия

Активация на акаунт