Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 19

• 29 583
  • 758
  •   1
Отговори
# 120
Отвратително 🤨 ама това е масово, те една друга се тупат по рамото успокоително как се жертвали и как се мъчили, ама Господ не им дал кърма и как всички са в тия 5% дето не могат да кърмят. Горкичките 🤨

# 121
А видяхте ли за жлезистата тъкан и как всяка трета жена била с тоя проблем, ама се прикривало и че СПКЯ и проблеми с щитовидната са причината. Глупост до глупост, ама това да се оправдаваш сам пред себе си, заради подсъзнателни комплекси, е страшно. И сега го чете някоя преуморена млада майка и си казва, ето, няма смисъл да се мъча, просто нямам кърма...😠

# 122
Значи аз съм някакво чудо.... Имам си СПКЯ и проблеми с щитовидната , ИР,родих секцио, след раждането ме друсна и стабилна депресия, която още не ме пуска, но си кърмя.

# 123
  • София
Ходихме да видим бабата на мъжа ми. Тя го съветваше да ме учи, че стомахчето на детето трябва да почива. Попринцип е страхотна баба и има прекрасни отношения с всички в семейството, всички я уважават. Само че това + фактът, че образованието й е донякъде медицинско (доколкото разбирам е изследвала проби) я прави изключителен лекарски авторитет в очите на роднините й. Та каже ли нещо бабата, не се спори. От всички съвети за кърменето, този нейният беше най-трудно да подмина, особено когато се видим с някого и малката сучеше на всеки час и ме издаваше че не слушам 😂 Та сега за първи път лично имах възможност и я попитах колко е кърмила тя своите деца. Познахте, три-четири месеца. Май горе-долу толкова издържа лактацията при повечето жени при кърмене на 3ч и нощна пауза...

А относно тая горе, не бих могла да се възхищавам на писанията на неграмотен. Ако толкова беше чела, щеше да е научила български досега.

# 124
На мен пък ми е жал за Ася и всички други консултанти, които си отнемат от личното време да обясняват на такива като Мона как да подходят, а те вместо да послушат съветите им си знаят тяхното и след 2 месеца кърмата им "спира".
На мен също ми се наложи да звъня на консултант, даде ми насоки по телефона и месеци след това я видях на едно събитие, поздравих я и и благодарих. Много държах да знае, че ми е помогнала, и че продължавам да кърмя, защото такива като Мона са много и нищо чудно в един момент и консултанта да загуби мотивация и доверие в себе си дали си е свършил работата правилно.

# 125
Харесвах я Мона, ама ръси тъпотия след тъпотия. По-добре нищо да не пише на тия постове и да се радваме на сладкия Никола поне 😃
Да изтипосам нашата педиатърка сега. Днес на консултацията (за 4м) рече и отсече тържествено “ЗАПОЧВАМЕ ЗАХРАНВАНЕ! ЗАМЕСТВАМЕ ХРАНЕНЕ. Хайде вече да яде нещо по-интересно” . Схемата е следната - зеленчуково пюре на обяд, замествам хранене, след две седмици млечна каша. “Без натиск” казва 🤣🤣🤣 аз само кимам и се усмихвам, ръчкам мъжа да си трае 😃
Предни пъти ме пита каква е млечната храна и беше доволна от отговора “кърмя”. Сега даже и не пита, а каза да добавям каквото там мляко пие, ако кашата е безмлечна 🤯🤷🏻♀

# 126
Ай стига с тая да я правите известна. Получи си 5-те минути слава.
Сменям темата.
Сетих се нещо дето ми се случи ноември миналата година. Тогава гледах втрещено, но после осъзнах че педиатърката е права. Иде реч за сокчета. Отиваме на консултацийка, келешите на 9 месеца. Прегледа ги лекарката, каза че супер вървят за възрастта си. Пита ме кърмя ли още, докъде сме със захранването и тетакаааа. Между другото, тя знае че захранвах по ЗВБ, чувала беше що е то, каза,че го одобрява, но все пак, за всеки случай ми връчи "бележка" от рекламно тефтерче на Гербер и написа срещу пюренцата кое първо, второ, трето и т.н...аз тогава си взех бележката и си викам уж знае ко е ЗВБ....След месец два се виждаме пак и тя ме пита как е потръгнало ли е ЗВБ, тя си е мислела, че няма да издържа и няма да се получи,затова и схемата с пюренцата....е и рекламата Joy. Тъй отплеснах се. Връщам се пак на 9-я месец. Пита ме давам ли сокчета. Аз възмУтено НЕ! нали ги отричат вече, а и келешите ядат цели плодове, да не съм луда да цедя сок?!?!! Е съветът ѝ беше да изцедя мандарина и да им дам по една две лъжички сок. Ако няма реакция да давам смело цитруси, че влизаха в сезон тогава.
Прибрах се и дадох белена мандарина, без ципата...тотал щета. Мандарината беше изплюта демонстративно. След два три дни викам чакай да пробвам със сока. Ооо после разреден с вода пиха и след сока проядоха мандарини. Е не им станаха любими, но похапваха чат пат. Портокал обаче отказаха. Опитаха и грейпфрут не го харесаха много.
Та ето съветът за сокчета в случая ни помогна. Sunglasses

# 127
Да, Кактусче, на 4++ е.
О рекламираха ни и на нас - хип и гербер- топа на пазара каза 😃😃

# 128
  • София
Дучеее, кажи й да пита мъжа ти кое е по-интересно, картофите или циците на мама 😁

# 129
Дучеее, кажи й да пита мъжа ти кое е по-интересно, картофите или циците на мама 😁
Страх ме е да питам, че моя мъж живее на картофи- обожава ги 🤣

Редактирам се , че се втрещих направо...

“... Но сме съвременни майки и е абсолютна отживелица да се каже, че майчиното мляко е най-добро...(бла бла бла майката трябва да се храни здравословно, не да яде чипс и да кърми) ... Няма начин това да е по-хранително от формулата (АМ)!”
И отговор “ Абсолютно съм съгласна, че кърмата Нее най-доброто нещо, което можем да дадем на бебето. (Бла бла две деца имам, не съм кърмила, всеки сам решава)... и все по-често популярни личности “натрапват” кърменето като нещо задължително.”

Само на мен ли ми се плаче от такива коментари... аз ли съм сбъркана или нещо не е както трябва?! 😥

Последна редакция: ср, 31 юли 2019, 00:10 от Ducet0

# 130
О, ужас! Това е много тъжно 🙁

# 131
Определено нещо не е както трябва и най-лошото е, че вместо да става по-добре и повече майки да избират да кърмят, става обратното... Confused

# 132
Сега видях, че е от коментари от поста на Константина Живкова пак реклама на Филипс и скапаното им събитие.

Само не разбрах, защо К. дава "малко вода за зъбите" на 3-месечно?

# 133
Ужасно е това, което пишат тези хора. Само слушам как било пълно с кърмещи майки фанатички от лица, които изобщо не са се интересували задълбочено от кърменето и в същото време ще питам, къде ги тия бол кърмачки като е пълно с итказали се жени и отказващи ги... с моя скромен опит в трудностите с кърменето ще кажа, че никъде не срещнах подкрепа за това, освен тък. Все едно е извратено да се кърми в 21 век...
Та да споделя и бисерите.
Цитирам от моята отчетна за педиатъра на едно майче - "Днес се обадих на педиатърката да кажа че малката не е скала 2 ден каза ми че нямам кърма най вероятно да пробвам да изцедя 120мл е изцедих хапна ги и да и направя клизма със сапун или търнометър което не му е ясно въобще как става."
А моята педиатърка не спира всеки път да ми я лансира тая вода. Днес изказването беше, че детето не акало, защото му трябвало повече вода, най-добре вода със захар, понеже разхлабвала. Да съм предлагала вода, защото някои деца по 150 мл. на ден изпивали... викам си, да бе, толкова зор да минем на кърма и сега ще му заместя едно хранене с вода... не стига, че и нощно време гледам винаги да се храни добре, за да наддава, та и "празно хранене" да включа...

# 134
Нали 3дни бяхме на АМ(най-голямата ми грешка, докарах му запек и от там херния) заради жълтеницата и звъня на педи, че е поизбелял, но не много. Получих следната реплика "Оо.. Спирай да кърмиш, че му вредиш. Я виж какви хубави млека има. Отделно само го мъчиш.". Бре, викам, чакай да питам какво го мъча толкоз и отговора "Ми напряга с и мускулите постоянно и сигурно има мускулна треска 😂😂, а и отделно не се знае каква ми е на вкус и може да му е гадно и за това да повръща". Е казвам ви разби ме тотално, а отначало ми изглеждаше адекватна...

Общи условия

Активация на акаунт