Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 19

• 29 619
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
Да ти е жив и здрав още дълги години, Лимонче

Изпоти се. Това е добре, оздравява.
Това не е ли действително така? Поне на мен при настинка много ми помага да се изпотя 3-4 пъти и душ след това.

# 616
  • София
На курса за бърза помощ за деца отричат потенето. Моите познати, които са ходили, не са питали защо. И аз знам и практикувам температура със завиване и потене да свалям...

# 617
Може, аз такива експерименти да я завивам, че да се поти, не си правя, защото ме е страх от претопляне. Иначе в случая ми стана смешен въпросния цитат, защото първо, детето няма температура и е почти оздравяла и второ, че наистина си беше много топло вкъщи и по-скоро това беше причината за потенето.

# 618
  • някъде в орбита...
На курса за бърза помощ за деца отричат потенето. Моите познати, които са ходили, не са питали защо. И аз знам и практикувам температура със завиване и потене да свалям...
Малките деца много лесно могат да прегреят, което си е много опасно. А ако температурата не е много висока може да се влезе в затворен кръг, където от завиването се загрява още повече. При по-големи деца вече не е така. При възрастни едва ли е възможно - всеки може да си прецени колко лошо или добре му става от завиване и потене...

# 619
  • София
Да аз със себе си практикувам. За децата не разчитам на "бабини илачи", добре че са ми здрави и и медицина почти не ползвам, най-силното им е тайлол хот-а...
Благодаря.

Лале, разбрах че при вас беше констатация, не е било цел потенето. Леля ти нещо фен на акупунктурата ли се изживява? Аз затова спрях да боледувам в гимназията, като си пробих 5 дупки на ухото 😆 А флеш ако имаш сигурно дава 10г живот отгоре! Може да я питаш 😂

Лимонче, много готини думи, ще си ги запомня! 😁

# 620
Svee, не е, просто е пълно ку-ку и е толкова суеверна и вярва в бабини деветини, че чак си измисля нейни собствени Joy
Иначе е много добър човек, много ми помага и си я обичам, но какви глупости плещи понякога просто падам от стола Joy

# 621
# 622
Потрес😖😡

# 623
Нямам думи... не знам кое е по-зле - сокчета или кисело мляко (съвременното)... дано не е било сАмо на кисело мляко и да са му спряли другото...

# 624
Не мога да заспя и се зачетох в книгата на Спок. 🤦🏼‍♀️

"Някои жени под влияние на своето възпитание чувствуват голямо неудобство от кърменето — може да им се струва много неприлично или много животинско. Ако това чувство е силно, най-добре би било майката да се откаже от кърменето въпреки желанието си да даде всичко на своето бебе.

Някои бащи, между които и добри бащи, се противопоставят на кърменето от непреодолимо чувство на ревност. В такива случаи може да помогне единствено разумът на майката."

"Няма причини майката кърмачка да не храни кърмачето изкуствено от време на време, даже и по веднъж на ден, ако иска да отсъствува от къщи повече от 4 часа."

"Ако майката работи. Ако майката е заета само 8 часа, с изключение на едно хранене тя пак може да кърми своето бебе."

Спрях да чета, когато видях за режима на кърмене. Прочетох и доста забавни, но не по темата, неща за приучването на гърне.  🤣

# 625
Извън темата е, но ако ти се пише, пиши и за тях, стана ми любопитно.

# 626
Ще го сложа в скрит текст.

Скрит текст:
"Ако види изпражненията си — в гърнето, в клозета или на земята, а това може да се случи, когато няма пелена, — то добива лично, собственическо чувство към тях. Детето разбира, че са негови — то ги е произвело и изпитва някаква гордост от това. Ако майка му е жена, която му съчувствува, то може да отиде до съседната стая и да я повика, за да може и тя да се възхити. Рано през втората година то още не е придобило чувството за отвращение и ако има възможност, може да си играе с тях или да лапне малко от тях, както поставя в устата си всичко друго."

"Такова бебе сяда покорно, но не се изхожда, докато седи. Веднага щом стане, то се изхожда в ъгъла или в гащичките си. Майката казва: „като че ли всичко е забравило“. Струва ми се, че детето не забравя толкова лесно. По-скоро чувството му за собственост към изпражненията е станало по-силно и то просто не желае да ги остави в гърнето, в клозета или на майка си. Освен това на тази възраст то желае да върши всичко само, по свой собствен начин и това се отнася й до ходенето по нужда. То се стиска, поне докато седи на гърнето, защото за него гърнето символизира разделяне с изпражненията."

# 627
Падам 🤣🤣🤣

# 628
Мерси Лале, всъщност езикът, който е използван е смешен и всичко е леко гнусно, но не е далеч от истината. Има доста бебета опитали от произведенията си, чувството за “гордост” също го има. Проблемът пък от втория цитат е характерен за много деца.

# 629
Лале, кое издание е? Майка ми ми я подари 😂 за да ми начока канчето, че така се гледат бебта - по нея, обаче от това, което попрегледах беше ок, дори за кърменето на поискване.
Предполагам е моята е доста осъвременена.

Общи условия

Активация на акаунт