Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 19

• 29 568
  • 758
  •   1
Отговори
# 690
Лошо ми е Weary

🤦‍♀️ <--- новата ми любима емотиконка!!!

Последна редакция: вт, 29 окт 2019, 17:39 от Mamma_knows_best

# 691
  • София
Извод от последните две страници: Три месеца?? Ама КРАЙНО време е да заместите всички хранения с пьоре и кисело мляко!

# 692
  • Плевен
Опитвам се да се абстрахирам от глупостите,които е написала,но нещо друго ми се набива в очите(направо пробива очите ми).Потресаваща неграмотност!!!Няма начин да прочетеш и разбереш написаното до края!Моите учителки като тийн удряха по един Х с червен химикал на страницата и не четат.Пишат слаб 2 и бягай да се упражняваш вкъщи!

# 693
# 694
Аз само Ша Са плесна по челото 🤦‍♀️.

# 695
# 696
  • София
Какво става с тези хора? Защо вече е срамно да си кърмиш детето?
Нещо не е наред с хората и с възприятиеята им.

Дъщеря ми е на 11 месеца и все още я кърмя, по цяла нощ, а през деня, когато си поиска, защото вече доста хапва и друга храна. Но вече много разбира и ми е много миличка когато ми седне в скута, погледне ме с прекрасните си отчета и каже 'ам, ам мама' и ми вдига бузата.

Разказвайки това на една майка на детската площадка, очаквах да получа умиление  а срещнах само учудени погледи и мрачни физиономии.
Сега и тази статия...

# 697
Сега разбирам защо Георги Лозанов се оплакваше от нивото на студентите в журналистическия факултет. Авторката на тази плява гони някаква вулгарност на изказа с цел явно да звучи оригинално, ама не й й се получило, просто е грозно. Не си струва изобщо да обсъждаме тази драсканица.

Еуфория, хич не търси умиление, изобщо не го споделяй, просто няма как да те разберат.

На мен ми е най-мило като просто ги целуне и се гушне. То е обич. Също както като заспи върху мен гушната. Обожавам тия моменти.

# 698
Не виждам нищо по-нормално от това да се умиляваш от такива моменти с детето си. Няма по-ценно.
А такива емоционално осакатени хора по-добре да не правят деца. Сори нот сори.

# 699
Също и репликата "Дете се целува само, докато спи" ме изкарва извън нерви. Колко жесток трябва да си, за да не покажеш на дете, че го обичаш с целувка?!

# 700
  • София
Ееех, бях я забравила тази темичка. И аз горд член на сектантите кърмачки, детето ми е на година и 5 месеца и все още го кърмя на поискване. Яде каквото иска и когато иска, заместена му е само закуската, ама и преди нея суче. Доста коментари съм чувала и аз, пускам всичко покрай ушите си. Близка приятелка кърми само 3 месеца, за второто е решила да е по-упорита и да кърми на поискване. Но като чу, че все още кърмя, реакцията беше, че след годинката вече нищо полезно нямало за него. Последно си говорехме с мама за зъбите и че трябва да се ограничава захар и да се даде възможно най-късно. Но тя беше на твърдото мнение, че специално зъбите не се влияят от приема на захар, защото има много хора, които изобщо не обръщали внимание, ама били със здрави зъби цял живот. Така че захарта не е проблем, да знаете...

# 701
  • WonderLand
Я каква темичка съм пропуснала, ама личи си, че е време на пролетно-летните бебоци. Включвам се със солиден материал от моята педи, че вчера ни беше консултацията. В отчетната също го споделих, но си е баш за тук. Та бебо е на 4 месеца и 4 дни, 6 900. Отиваме на консултация и педи ни подхваща със захранването. Да съм почнела да давам на обед зеленчуково пюре, първо по 2-3 лъжички, после по повече и за 5 дни да съм заместила напълно обредното хранене, като изяде пюрето да не давам да суче. Щом заместя храненето да почвам да замествам и следобедното хранене по същия начин, но с безглутенова каша, пак за 5 дни. Щом и това ядене е заместено да почвам да давам плодови пюрета и сокчета като един ден давам едно бурканче пюре между храненията, на другия ден давам по 50мл сок от сурова ябълка, морков и круша. И като тръгна да захранвам да не му правя аз пюрета, ами да купувам готови, че ги правили по специална технология готовите. Реших, че няма какво да се занимавам да споря с нея и просто ще си го захраня с каквото реша и когато реша. Детето ми е само на кърма и си наддава добре, затова няма да бързам и да се лишавам от прекрасните моменти. Толкова ранно захранване на кърмени бебета за мен е ограбване както на тях, така и на майките им.

# 702
На ужасно неадекватен алерголог попаднах. Банан не може, не бил обичайна храна за нашия район, но бананова каша (Слънчо!), може. Авокадото го приравни към цитрусите. Броколи и карфиол също не били местни, можело от тях да е, а и натоварващи коремчето ,  по-добре да съм му готвела зеле . Това за неща, които яде от шестмесечен без проблем. Кокосовото масло също можело да е причина за обрива, само че аз почнах да използвам след като се обрина, за да махна млечните за малко. На това нямаше отговор. А за млечните... можело да е от тях. Но да си давам сирене и кашкавал, масло също по-добре краве, а не кокосови или зехтин, а ако искам да му правя кремчета, и прясно мляко може, но по малко *facepalm*
И всичко това бих го приела, ако ме чуваше какво и говоря тая жена. Поне седем пъти казах, че той пюрета не яде, еле пък купени. Тя поне осем пъти каза, колкото и да ми е трудно, да му готвя известно време аз, или да му пасирам от нашето ядене, само да внимавам да е с малко сол. И накрая директно ни записа час за следващата седмица. И за това си разхождах детето 150км в най-гадния, студен и дъждовен ден тази есен. Мрън!

# 703
^Пишете името на лекаря, за да го имат предвид търсещите алерголог.

# 704
Моджо, потресаваща некомпетентност! Пиши името тук и в черните списъци на лекарите в здравния подфорум.

Общи условия

Активация на акаунт