Априлски бебета 2019 - Тема 2

• 28 492
  • 730
  •   1
Отговори
# 210
  • София, България
Не си ли получила парите за периода 1-16 Юли? Майчинството се изплаща началото на месеца. Сега 1.08 е Четвъртък, така че вероятно ще ги вземем другата седмица. Simple Smile
Не, мила не съм вземала изобщо майчинство, до 16 юли бях болничен и от 17 юли подадох документи за майчинство за половината месец трябва да взема. Казаха ми че понеже съм била с близнаци имам повече болничен и затова от сега ми почва майчинството. За това питам вие на кое число ви превеждат. Детските ми ги превеждат на 16.
И аз съм с близнаци и за първи път чувам,че имаме повече болничен,родих на 27.03 и бях болничен до 15.07,от 16.07 вече съм в майчинство.

Според мен има някакъв проблем, защото парите за периода 1-15 е трябвало вече да ги получиш още след срвършването на болничния. А парите за периода  16-31 в началото на Август. Но явно има някакъв проблем. Имаш ли ПИК код за вход в системата на НОИ?

# 211
Danim, аз също родих на 27.03 (7 дни преди термин) и бях болничен до 02.07. Доколкото знам болничните дни са общо 135.

Ние днес бяхме на консултация и последни ваксини.. качили сме 5 см и 800 гр, доста е дръпнала, а сме само на кърма.  Д-р каза края на др месец да започваме захранване. Много се вълнувам, бебка става голяма ❤

# 212
Здравейте! Имам един кашон с памперси 2-ка които ще ни останат.. бяхме накупили предварително и малкия ги израсна бързо - premium care 4-8kg 148броя са, съгласна съм да ги дам за 40лв. Ако знаете някой който още да е на 2-ки. Не че сме 8кг, но малкия стреля силно 😅

Последна редакция: вт, 30 юли 2019, 21:36 от Vivru

# 213
Хаха , Сладурчо Wink

Ние сме от 4 седмици на три, иначе и аз съм фен на тези памперси.

# 214
Здравейте мамчета, аз друго да ви попитам. Давате ли витамин Д и как са фонтанелките на децата. Попринцип нашата докрюторка ни изписа по 1 капка на ден, аз давах една на 2-3 дена обаче като пипам почти се е затворила и спирам да и давам до консултацията която е на 12, дано няма нищо притеснително, вие как мислите.

# 215
  • София
Здравейте мамчета, аз друго да ви попитам. Давате ли витамин Д и как са фонтанелките на децата. Попринцип нашата докрюторка ни изписа по 1 капка на ден, аз давах една на 2-3 дена обаче като пипам почти се е затворила и спирам да и давам до консултацията която е на 12, дано няма нищо притеснително, вие как мислите.

Витаминът не е само за фонтанелата, давай го докато лекарката не ти каже да спреш.

# 216
Дава се до година, аз го слагам в млякото.

# 217
  • София
И на мен педиатърката ми каза да го продължаваме. А пробиотик давате ли още?

# 218
Аз давам витамин Д всеки ден, както ни каза докторката.

# 219
Също така давам биогая сутрин и вечер по 5 капки.

# 220
И ние продължаваме всеки ден с витамин Д. Пробиотик давах до неделя Биогая бях взела и сега незнам дали мога да го сменя с друг. При нас сагата с воднистото ако продължава. Пуснахме изследвания и са чисти. Някой друг с проблем като нашия.
Гледам, че обсъждате майчинството. Аз реално от 3.06 съм по майчинство, а едва днес ми дадоха документите от фирмата. Дали това, че толкова късно ще се предадът в нои, ще окаже забавяне в превода очакван на 04.08?

# 221
Давам витамин Д, но не всеки ден, че забравям 😝🤷 пробиотик си давам Панда, но не знам до кога трябва. Според личната му не било нужно всеки ден да се дава пробиотик, звучи ми нелогично

# 222
Аз давам витамин Д, по 1 капка на ден. Капвам направо в устата. Педиатърката каза че до 1 г се дава.
Биогаята я спрях след като стана на 3 месеца. Сега ще направя малко почивка и от 4 - 5 месец ще започна да давам Пандата. Тъкмо да дойде малко преди захранването.

# 223
  • Варна
Вит Д го спряхме още преди месец, тъй като фонтанелата беше почти затворена. През бременността съм приемала Фемибион 1 и 2 и 1 месец след раждането. Даже се постреснах тъй като минахме профилактично прегледите за ставите и трансфонтанелна ехография на главата  и вътрешните органи, та двама лекари обърнаха внимание за фонтанелата, но нямаше нищо притеснително уж, сто пъти питах, а доктора каза да спирам вит Д дори и аз, ако приемам.
  Бебчо е много спокоен, все се усмихва. Вчера пътувахме от Варна до Плевен да го видят бабите, проспа пътя. Все още сме само на кърма, преди навършени 3 мес беше 6400 и 65см. Мисля да го захранвам, както каката, когато сам покаже признаци, предполагам, че ще се случи около 5-6 месец.
   Също използвам Premium care 6-10kg размер 3, акото е течно и то доста.. Намирам и точки кръв тия дни. Явно че нещо от храната, която аз консумирам, а дали и обривчетата по лицето са от това кой знае. Останаха му по лицето и по-скоро са като акне.

# 224

Да се похвалим отново със пъпки по челото, уж бебешкото акне мина Rolling Eyes това пък сега какво е, и преди е в отпуск ☹️
И друго нещо, от няколко дни сме доста неспокойни, какво ли не опитахме, за да я успокоим, взехме дори паста за мазане на венците. Та да си дойда на думата днес реших да я намажя, прочетох че става за над 3 месеца, и венеца на кучешкия зъб е набъбнал, с пръста си усещам формата на зъба Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт