Априлски бебета 2019 - Тема 2

• 28 498
  • 730
  •   1
Отговори
# 195
Мажете ли венците със нещо вече?

# 196
Аз все още с нищо, но вече много си дъвче ръцете и се замислям.
По колко вода пият вашите бебчета? Мисля, че моя синковец пие много малко вода, натискам го, но не му е вече много любимо питие

# 197
  • София
Белинда, благодаря ти! Хубаво е, че няма повод за преглед Simple Smile

# 198
  • София
Давам chamomile 9 СН на Барон за зъбките
 Мисля че е рано, Михаил е на 3 месеца, за мазила.

Последна редакция: пн, 29 юли 2019, 22:24 от Ева на третия етаж

# 199
  • София
Пипи, херпесите са опасни за бебета под 8 седмична възраст. Дишай. И спри да четеш. Не го целувай известно време и толкова.
Гелче за венци мисля да взема, защото венците на Камен са доста побелели и подути, определено има дискомфорт. Мисля да пробвам това на Pranarom. При всички положения ще взема без активно лекарствено вещество.
Моето шугавото пък почти пропълзя. Все още доста неумело и се придвижда бавно и на мънички разстояния, обаче като гледам как напредва, до няколко дни е готов. И аз съм ги почнала тези занимания много рано, ама някакси не бях подготвена.
Иначе, официално обявих, че се връщам на работа в средата на октомври, Камен остава вкъщи с татко си, голямото тръгва в първи клас....интересни времена ни очакват:)
Надявам се само че всичките драми с коремчето на малкото ще минат, ще се окаже нещо, което ще отмине от само себе си и толкова, че понякога като се вкарам в някакви филми....

# 200
Пипи, херпесите са опасни за бебета под 8 седмична възраст. Дишай. И спри да четеш. Не го целувай известно време и толкова.
Гелче за венци мисля да взема, защото венците на Камен са доста побелели и подути, определено има дискомфорт. Мисля да пробвам това на Pranarom. При всички положения ще взема без активно лекарствено вещество.
Моето шугавото пък почти пропълзя. Все още доста неумело и се придвижда бавно и на мънички разстояния, обаче като гледам как напредва, до няколко дни е готов. И аз съм ги почнала тези занимания много рано, ама някакси не бях подготвена.
Иначе, официално обявих, че се връщам на работа в средата на октомври, Камен остава вкъщи с татко си, голямото тръгва в първи клас....интересни времена ни очакват:)
Надявам се само че всичките драми с коремчето на малкото ще минат, ще се окаже нещо, което ще отмине от само себе си и толкова, че понякога като се вкарам в някакви филми....
Същата работа с пропълзяването и при нас 😁
Поздрави за мъжа ти, Melodiq.
Моя мъж изпитва ужас ако трябва да остане с детето повече от час самичък 😒
Днес имахме голяма драма в къщи с малката. От през нощта още спа много лошо, будеше се на всеки час горе долу.
През деня доста плака, а е голяма калпазанка, но никога не беше плакала така. След две баячки, се оказа хванала уроки 🤔

# 201
Чакайте да ви разсмея - миличкия така и не засука, цедя и давам и при всяко намаляване на количеството са драми😝 та каквото ми кажат че действа опитвам, последно днес ми донесоха един лактогонен чай, прави се 500мл и се пие 5x100мл. Ма като го сипах в една халба и като се заговорих с майка ми и.. го изпих 😃 та очаквам фонтани
Melodiq, наистина поздравления за мъжа, дръж здраво
Mariq 94, аз бях малко скептична докато една баба не ми каза "това дете има стрес заради престоя в болницата", а не ни познава и е изключено да знае, че 5 дни беше на системи и не ми го даваха

Последна редакция: пн, 29 юли 2019, 23:19 от Vivru

# 202
  • София
Vivru, на мен за увеличаване на кърмата ми помогна честото цедене до изпразване, след като вече нямам и капка продължавам поне още 2 минути на всяка гърда, после повтарям, т.е. на едно изцеждане всяка гърда по два пъти.  Другото е 2 изцеждания през нощта между 01 и 05 часа. Вода по минимум 2 литра, и добра храна.  И не на последно място по важност е помпата, от както съм с Медела се родих.
Правих консултации с Хедра. Много ми помогна. Успех.

# 203
На майка ми приятелката като беше малко внучето и що мазилка измазаха за тези зъби, то от Англия, Германия, България. Онова дете се къса та реве и няма и няма зъби, накрая им каза със сода за хляб да я мажат няколко дена и на вторият ден имаше пробило зъбче. Да питам тези мами които вземате майчинство на коя дата ви го превеждат?Аз до сега вземах болничен и от 16..16 си подадох документите за майчинството.

# 204
  • София, България
Не си ли получила парите за периода 1-16 Юли? Майчинството се изплаща началото на месеца. Сега 1.08 е Четвъртък, така че вероятно ще ги вземем другата седмица. Simple Smile

# 205
Не си ли получила парите за периода 1-16 Юли? Майчинството се изплаща началото на месеца. Сега 1.08 е Четвъртък, така че вероятно ще ги вземем другата седмица. Simple Smile
Не, мила не съм вземала изобщо майчинство, до 16 юли бях болничен и от 17 юли подадох документи за майчинство за половината месец трябва да взема. Казаха ми че понеже съм била с близнаци имам повече болничен и затова от сега ми почва майчинството. За това питам вие на кое число ви превеждат. Детските ми ги превеждат на 16.

# 206
Не, мила не съм вземала изобщо майчинство, до 16 юли бях болничен и от 17 юли подадох документи за майчинство за половината месец трябва да взема. Казаха ми че понеже съм била с близнаци имам повече болничен и затова от сега ми почва майчинството. За това питам вие на кое число ви превеждат. Детските ми ги превеждат на 16.
И аз съм с близнаци и за първи път чувам,че имаме повече болничен,родих на 27.03 и бях болничен до 15.07,от 16.07 вече съм в майчинство.

# 207
Да, Danim така ми каза личната и аз не знаех.

# 208
  Да питам тези мами които вземате майчинство на коя дата ви го превеждат?Аз до сега вземах болничен и от 16..16 си подадох документите за майчинството.
Аз съм в майчинство от 10.07. Получих парите и за болничния до 09.07, и майчинството от 10.07 до 31.07. Иначе в сайта им пише http://www.nssi.bg/forusers/userinfo, че ще превеждат парите на 01.08.
Защо не питаш в НОИ какъв е проблемът?  Аз така имах забавяне и се оказа, че лекарят забравил да регистрира в 7-дневен срок болничния. НОИ докато не получи и засече болничните от работодателя и лечебното заведение, не престъпва към плащане.

# 209
Не, няма проблем просто питам за информация. Понеже до сега болничния ми превеждат към 4.

Общи условия

Активация на акаунт