Рецепти за жеги

  • 6 255
  • 66
  •   1
Отговори
# 60
  • София
  • Мнения: 19 249
Не, той си пуска, има си. За минути - нямам точно число, но нека е поне 10. И - непременно надупчване с вилица, за да му излиза парата отвътре и под някакъв капак. Ще е добре да е от по-светлолилавите или бял, защото не се соли и отцежда и става по-горчив, но с майонезата става добре. Дано ви хареса

# 61
  • Враца
  • Мнения: 2 657
Благодаря!  bouquet

# 62
  • София
  • Мнения: 11 700
Аз правя таратора така - първо накълцвам краставицата, слагам солта, чесъна, олиото и копъра и бъркам интензивно, за да си пусне краставицата сока и той да се овкуси от подправките. После слагам домашно мляко, бъркам и накрая - малко вода. И - в хладилника да престои. Така става не краставица с мляко и вода, а наистина вкусен таратор.

Чуден, но добави към сместа, преди киселото мляко 2 с . л  галета и разбъркай. Вярвай ми става по плътен и е разкошен и добавям много копър, но последното е по избор, малко или много.

# 63
  • В градината...
  • Мнения: 15 929
Многото копър го слагам с чесъна, пропуснала съм. И той да си пусне аромата. С домашното гъсто мляко става доста плътен. Даже на мен ми идва в повече. Но ММ го харесва така.

# 64
  • Мнения: 296
В последно време ям само домати, краставици и сирене. Но за ММ все трябва да има нещо, та готвя до към 1 2 часа , че после напича и дори климатика не смогва. Иначе правя доста неща на фурна - тиквички , картофени кюфтета, миш-маш, кюфтенца с картофи, ориз с гъби, бутчета. Пускам фурната и отивам в другата стая ако ми е жега. Не ми се седи грам на котлона 😀

# 65
  • Враца
  • Мнения: 2 657
Ейййй, страхотни сте.
Никога не бях яла патладжан, а сега ям всеки ден! Heart

# 66
  • Мнения: 526
За всички фенове на тиквички те! Отскоро правя това супер лесно супер хрупкаво нещо. Бира, на стайна температура. Тиквички, нарязани на много тънко с ренде като за чипс в купа с вода и лед. Купа с бяло и царевично брашно 50/50%изсипвам бирата при брашното докато стане малко по гъсто от смес за палачинки. Нагрявам мазнината в тигана. Топя тиквика в сместа, пускам в тигана, пържи се за секунди и става изумително хрупкаво. После сос си правя... С тая смес правя и лучени кръгчета, сиренаца и кашкавали които пък ядем с сладко от нещо, с тая смес дори скоро правих и сварено пилешко месо, филе... А малко по тежка храна е пържено то но понякога...

Общи условия

Активация на акаунт