Операция на щитовидна жлеза -17

• 49 360
  • 762
  •   1
Отговори
# 300
Сумите май не са еднакви и са според случая. Преди години имаше оперирани при него и за по 400 лв и за по 1200 лв, а и зависеше в коя болница оперира, защото не оперираше само в една. Сега са се споменавали май и суми по около 2500 лв, та най-добре като се консултира човек с него и реши, че ще се оперира при него, да говорят за сума.
Аз като говорих преди доста години, имах опция за операция за 850 лв, до 1100 лв (без здравна каса) в зависимост болницата, но при мен не се касаеше за карцином, та най-добре лично да се говори. А и имаше по него време и оперирани по здравна каса май в Исул, в еднодневна хирургия, и заплащане на избор на екип 900 лв, който се плащаше на две части. Половината при операция, другата половина на контролния преглед след месец. Сега нещата сигурно значително са се променили.

Последна редакция: нд, 29 дек 2019, 16:09 от Merelenda

# 301
  • Варна
До колкото знам вече оперира само на частно.

# 302
  • някъде там
При последния си консулт с него през ноември, спомена че е възможно да започне да преглежда в Пазарджик, и да прекрати в еднодневна хирургия в ИСУЛ.

# 303
  • София
Аз ще се оперирам при друг, но да ви кажа цената и при него, ако ви е от полза.
Избрах Маринов в Токуда, каза ми, че ще ми излезе някъде 1000 лева.

# 304
Привет, потърсих в темите, но не открих това, което ме интересува-може ли да споделите колко струва операцията при проф. Пандев? Колко сте платили вие?
Цената е различна  и се определя от клиниката в която ще се проведе операцията . Варира от 1200 до 2000 лв.

# 305
Привет, потърсих в темите, но не открих това, което ме интересува-може ли да споделите колко струва операцията при проф. Пандев? Колко сте платили вие?
Цената е различна  и се определя от клиниката в която ще се проведе операцията . Варира от 1200 до 2000 лв.
Така е и също зависе от сложността на операцията, и над 2000 може да е.

# 306
Здравейте, всички в групата!
Аз също се оперирах наскоро при проф. Пандев и съм с диагноза папиларен карцином. Доктора ми каза след  два месеца  да си пусна изследвания за TSH, ТАТ и тиреоглобулин, а след 6 месеца ехографски контрол. Попитах  за скенер, но ми казаче е противопоказно, защото ми е оставена част от жлезата. Интересува ме непременно ли трябва да се регистрирам в онкоцентър и има ли срок. Смятам да се възползвам от правото си на ТЕЛК, сега съм в болнични. Като чета във форума, на някои им предлагат в онкологията изследвания като синтиграфия, скенери. Какво ви е мнениято за тези изследвания, добре ли е да се направят или не?

# 307
Аз също се оперирах наскоро при проф. Пандев и съм с диагноза папиларен карцином. Доктора ми каза след  два месеца  да си пусна изследвания за TSH, ТАТ и тиреоглобулин, а след 6 месеца ехографски контрол. Попитах  за скенер, но ми казаче е противопоказно, защото ми е оставена част от жлезата. Интересува ме непременно ли трябва да се регистрирам в онкоцентър и има ли срок. Смятам да се възползвам от правото си на ТЕЛК, сега съм в болнични. Като чета във форума, на някои им предлагат в онкологията изследвания като синтиграфия, скенери. Какво ви е мнениято за тези изследвания, добре ли е да се направят или не?
Документи за телк се подават след като изтече болничният. През това време може да се поинтересувате како е необходимо да носите. Аз се пробвах мин.година, но ме отсвириха /при мен беше доброкачествено/ въпреки , че в нормативите пише, че ми се полага поне 2години телк, но здраве да е , не ми се занимаваше да подавам и към нелк.

# 308
  • Варна

Трябва да се регистрирате, но не сте длъжна да се следите там. Аз например се следя на частно. Преминах си през онко центъра само заради лечението и документите. Иначе сцинтиграфия не правят на всички. Май основно правят на тези, които сме били с разсейки. Но и аз мисля, че при вас няма да е коректна сцинтиграфията, защото имате жлеза. Има други подходящи скенери, но мисля, че няма смисъл във вашия случай.

# 309
Аз не съм се регистрирала в онкоцентър, никога никой (лекар) не ми казвал да го правя, не знам каква е идеята на това нещо, освен да ти пускат изследвания ипрегледи по каса там. Аз се следя на частно, в този смисъл не смятам, че нещо ме задържава да се регистрирам където и да е. Няма връзка с издаване на телк.

# 310
Момичета, назначиха ми да направя изследвния на СЕА за щитовиднада..ами в лаборатория ми казват че СЕА за щитовидната нама. Някой знае какъв точно СЕА трябва да направя? Мерси.

# 311
  • София
Тиреоглобулин Thinking

# 312
Момичета, назначиха ми да направя изследвния на СЕА за щитовиднада..ами в лаборатория ми казват че СЕА за щитовидната нама. Някой знае какъв точно СЕА трябва да направя? Мерси.
Има! Това е туморен маркер калцитонин. Проф. Пондев ми го пуска.
Чрез изследване на CEA може да се определи само дали има или няма туморно образувание, но не може да бъде определен точният вид и произход на тумора.
Ето ви и извадка от статия: Цена: 35.00лв.
Време за изпълнение: от 2 часа до края на работния ден
Условия и изисквания: Сутрин на гладно
Материал за изследване(проба): Венозна кръв
Вид изследване:
Туморни маркери
Свързано с:
Изследвания за рак
Изследвания за щитовидна жлеза
Калцитонинът е хормон,който се секретира от парафоликуларните/С-клетките/ на щитовидната жлеза.Заедно с паратхормона и витамин Д,участва в регулацията на  калциево-фосфорната обмяна.Калцитонинът се използва като туморен маркер за диагностициране медуларен карцином на щитовидната жлеза,проследяване ефекта от терапията и ранно откриване на рецидив.Завишени стойности могат да се наблюдават и при тиреоидит,хиперпаратиреоидизъм,бъбречна недостатъчност,бременност,хронични възпалителни заболявания и др.

# 313
Пише ми така: ТАТ, МАТ,TSH, СЕА, Калцитонин. Тиреоглобулин го няма...

# 314
Пише ми така: ТАТ, МАТ,TSH, СЕА, Калцитонин. Тиреоглобулин го няма...
Досега пускали ли сте някакви изследвания свързани с ЩЖ?   ТАТ и МАТ са за наличие на Хашимото.
ТSН е свързано с   fT4 и fT3
за СЕА- Тиреоглобулинът (Tg) или калцитонин.

Общи условия

Активация на акаунт