Операция на щитовидна жлеза -17

• 49 500
  • 762
  •   1
Отговори
# 135
Joss Stone благодаря отново.Ще направя тези изследвания и аз смятам че трябва да знам дали другата половина на жлезата работи
Моите хормони бяха в норма въпреки възлите. Имах три единият голям /стигна 7см/. Не се притеснявай не е наложително да се бърза. На мен проф. Пандев ми остави частица жлеза и те работи. Пия малка доза хормон. Пуснете си ТСХ, туморен маркер. Направете и биопсия.

# 136
    да[/list][/url]
    Joss Stone благодаря отново.Ще направя тези изследвания и аз смятам че трябва да знам дали другата половина на жлезата работи
    Моите хормони бяха в норма въпреки възлите. Имах три единият голям /стигна 7см/. Не се притеснявай не е наложително да се бърза. На мен проф. Пандев ми остави частица жлеза и те работи. Пия малка доза хормон. Пуснете си ТСХ, туморен маркер. Направете и биопсия.
      Да ,благодаря ще направя всичко възможно да избегна цялото премахване на жлезата.

# 137
    И аз имам проблем със щитовидната🙁 от два дни не съм на себе си,стреса е огромен и незнам какво да правя.Да започна с това че случайно стана открих топчето в дясната част на жлезата.Живея изван бг и отделно се осигурявам на частно,и веднага отидох на специалист.Последва таб и ехография.Онзи ден на 1излязоха резултатите и лекарят ми каза че по таблица бетесда е 3. Неизяснен произход.Даде ми телефоните на две от най добрите болници и ми каза веднага да отивам при хирург за операция. Щели да махнат дясната част на жлезата и да изследват хистологично образуванието.Ако се окаже добро,супер,но ако е злокачествено,ме връщат за втора операция.Направо изпаднах в шок.Още не съм звъняла и незнам какво да правя?!?!  Четох форума тук и виждам че в бг се правят доста повече изследвания,следят се хормони и т.н. А тук когато попитах ендокринолога,ми каза аааа то този тумор няма връзка с хормоните на щитовидната.Да не ви казвам че още се чудя дали не сънувам кошмар?! Поразпитах тук там и се оказа че лекарите масово тук,за да не носят отговорност,казват че ще махнат половината жлеза,но по време на операцията,я махат цялата и после върви се оплаквай на арменския поп.Аз бих се радвала да ми оставят половината ако е добре и работи.Но май никой няма да ме пита тук.Което пак ме остави изненадана е че никой не си направи труда да ми пусне кръвни и да огледа и другата половина на жлезата дали е добре?!  Незнам. Моля ви за помощ! Ако някой е имал такова образувание с неясен произход,нека сподели с мен,моля.Или ако някой знае повече за този казус,дори да не го е преживял лично.Благодаря предварително.Всяка подробност ще ми е от полза.Извинете ме ако съм допуснала правописни грешки,не е нарочно.🙂

И аз съм в подобна ситуация. Всички искат жлезата да се отстрани цялата и то незабавно. Само проф. Пандев ми вдъхна доверие, като ми отговори на всички въпроси, които ме мъчиха до момента. Ако може да се свържете с него ,първо ще ви успокои и обясни ситуацията,после ще ви направи необходимите изследвания и ще вземете заедно някъкво решение. Успех и здраве Ви желая !!!

# 138
    Да попитам дамите,които са се оперирали щитовидната жлеза тази година ,Здравната каса поема операцията, доколкото знам.Плащате ли за избор на екип или лекар?

# 139
    Да попитам дамите,които са се оперирали щитовидната жлеза тази година ,Здравната каса поема операцията, доколкото знам.Плащате ли за избор на екип или лекар?
    Нз. какво поема здравната каса, но операциите стартират от 900лв на горе.

# 140
    • Варна
    Нз. какво поема здравната каса, но операциите стартират от 900лв на горе.

Ако е в държавна болница 900 лв. трябва да е тавана, няма по-висока цена за избор на екип. На теория не е задължително да го плащаш този избор на екип, но така те завъртат, че искаш не искаш го плащаш.

# 141
    Ако се пие хапче преди изследване на TSH - какво ще бъде отклонението?

# 142
    • Варна
    Ако се пие хапче преди изследване на TSH - какво ще бъде отклонението?

Вероятно ще даде по-ниско ТСХ заради по-голяма концентрация на хапчето, но ще са десети.

# 143
    Здравейте, последно съм писала в групата преди операцията ми, която беше януари тази година, но постоянно ви следя и чета. Накратко за моят проблем-отстранен ми е левият лоб заедно с възел, който беше със съмнение за карцином след извършена биопсия. Утре ми предстои нова биопсия, тъй като ми намериха 4 нови възела с немалки размери, 2 от които богато васкулизирани. Въпросът ми към вас е дали ще ми направят изобщо биопсията, тъй като съм осми ден на антибиотик поради пневмония. Днес ми правиха контролна снимка и дробовете са чисти, но не съм съвсем здрава. Също бих искала да ви попитам означава ли, че щом възлите са богато кръвоснабдени, то в голям процент от случаите се късае за карцином? Извинявам се за дългия пост и предварително благодаря на отговорилите. Бъдете здрави!

# 144
    • Варна
    Антибитика не пречи по принцип на биопсията, но ти си кажи, че пневмонията не е шега работа. А последно карцином ли излезе, защото сте писали съмнение за карцином...иначе това, че е кръвоснабден не означава 100%, че се касае за това.
    Мен друго ми е странно как за толкова кратко време от януари до сега са станали толкова големи тези възли. За какъв размер говорим всъщност?

# 145
    Здравейте! И аз пожелавам оздравяване на всички болни. Наложи ми се и аз да попитам тук..знае ли някой правят ли такива операции за бременни?

# 146
    Глухарче, благодаря Ви за бързия отговор. Април месец ми беше първата ехография след операцията и беше намерен възел в десния лоб с размер 6мм. Разбрахме се с проследяващия ме ендокринолог да се видим чак септември като той ме успокои, че всичко изглежда наред и не е необходимо да се видим по-рано. Цял август месец усещах болки в гръкляна, лимфните възли и цялата област около щитовидната жлеза, но си мислех, че всичко е на психологическа основа. Една сутрин просто си казах, че отивам на ехографист, тъй като ендокринологът, при който се следя е от друг град и запазването на часове е с месец назад. Два от възлите са близо 2 см сътветно в ляв и десен дял, а другите два са около лимфния възел в лявата част на врата и са с размери 1см. Доста се притеснявам.

Забравих да отговаря на другия Ви въпрос-резултатът от хистологията ми беше аденом с папиларна хиперплазия. Хирургът каза, че е доброкачествен възелът.

Последна редакция: вт, 08 окт 2019, 12:15 от AnMary

# 147
    • Варна
    Изключително бърз растеж. Бихте ли ми написали или снимали заключението на епикризата от първата ви операция. И също къде се следите?

Stoinav няма достатъчно основателна причина да се извърши операцията по време на бременността, обикновено изчакват.

# 148
    Глухарче, благодаря за отговора...ами ако е лош възел изчакват ли? Не може ли през това изчакване да стане още по-зле?

# 149
    Глухарче, благодаря за отговора...ами ако е лош възел изчакват ли? Не може ли през това изчакване да стане още по-зле?
    Ами изчакват, какво да правят. При млади хора лоши възли са папиларен карцином, другият вид, който е по-агресивен е характерен обичайно за по-възрастни  хора или по-рядко се среща. Проф. Пандев ми е показвал снимки и разказвал истории на не една своя пациентка, диагностицирани по време на бременност и които са си родили бебето и в последствие са разрешили проблема.

Общи условия

Активация на акаунт