30.06 - 10.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Подаване на заявления

• 103 137
  • 1 839
  •   1
Отговори
# 1 515
  • София
Чета вълненията на повечето списващи в темата и намирам себе си... не в конкретиката, а в терзанията, през които всяка майка преминава, търсейки идеалната среда и най-точния избор. Уви, и аз достигнах до умозаключението, че такъв няма, винаги най-доброто върви ръка за ръка с компромис, и избора е май-какви компромиси сме готови да приемем.
Та... и аз да дам своя дан във философския цикъл 😜
И като завършек- аз искрено вярвам, че съдбата нарежда живота по свое усмотрение , и нерядко след време човек сам съзнава, че действително така е трябвало да се случи и е било за добро.

# 1 516
  • София
А какъв е изводът, до който сте достигнали? Дори и да не споменете училището, ще е интересно за нас, и ще облекчи периода на изчакване на класирането. Благодаря!

Добро утро!

След изминала само една учебна година изводите не са с голяма стойност. Но тъй като същите въпроси терзаеха и мен преди година, в отговор на това запитване,  ще цитирам девойката : " Не се оплаквам, за тук съм, няма да се местя."

А изобщо въпросът за местене беше повдигнат по вина на Слънчева. Имало качени свободни места на сайта на НПМГ. И аз като провокатор, реших да пробвам с оферта. За радост тя ме отряза още при споменаването. Не сме обмисляли сериозно вариант за преместване.

# 1 517
  • София
Yana, спри да провокираш девойката! Joy
Вие сте си на мястото! Но по темите на някои училища четох, че има деца с интерес към НПМГ, затова дадох тази информация.
За всички, които си задават въпросите дали - или, няма универсално решение, училище, учител. Правилното място за вашето дете зависи от характера му, от неговия темперамент, от начина му на учене и запомняне, от нещата, които биха могли да го амбицират.
Има деца, които ще се стегнат и ще учат при по-строг режим, на други пък, такова ежедневие би подействало демотивиращо. Има деца артистични, с желание да творят, да са креативни, училище с old school дух, би ги прекършило...

Последна редакция: вт, 09 юли 2019, 14:12 от Слънчевата

# 1 518
Аз дълго проучвах, разпитвах, разглеждах сайт след сайт на училища и накрая си казах: абе баш такова кавото аз искам за моето гардже училище няма. За всяко училище мненията се люшкаха от ужас на земята до суперско училище. И аз от една година се моля да попадне в добра среда и да ходи с удоволствие и да не го ограничавам с професионално училище сега.Идеално щастие няма. Все ще мрънкаме за нещо. Важното е детето да е добре и да се развива. Пожелавам на всяко дете да си намери мястото, а на експертите с моливите, да не ни държат още дълго на бело и философски размисли.

# 1 519
Ами философските размисли са следствие на намаленото действие на белото. Много стана - спря да действа. Помня приятел анестезиолог как описваше ужаса си, когато има пацинет - учител. "Те - казва - лексотанчетата за бонбони ги имат. Идва, ляга и не мога да я приспя!". Та и при нас белото вече е слабо и вместо да се замеряме с вицове, заорахме в тъмни дебри. Още малко, скоро свършва!

# 1 520
Добро утро!
По въпроса за идеалното училище моето дете мисли, мисли и каза :
- Искам да уча интериорен  / графичен дизайн с немски език в сградата на СМГ.......
Хм, еми няма да му сбъдна мечтите, няма такова училище, което да съчетава немски език с дизайн и училището като сграда да е ново и хубаво или поне ремонтирано. ( и ако може да са първа смяна)
Утре заминаваме към морето да съзерцаваме хоризонта и да си мечтаем .......

# 1 521
  • някъде ... тук ...
Аз минах на другото побеляло - узо и хич не ми се философства Simple Smile

Дребният няма търпение и току подпитва кога очакваме класирането в темата Crazy

# 1 522
Знаех си, че в смяна на съставките е решението! Дозата не бива да се пипа, защото си е опасно Simple Smile

# 1 523
узото е чудесна напитка, но не да я пием в дози като белото Joy

моята мома вече грам не се вълнува от подробности като класиране и гимназии Grinning

# 1 524
  • Варна
Дребният няма търпение и току подпитва кога очакваме класирането в темата Crazy
За класирането - в темата имаше и залагания и за днес, но май повечето бяха за утре...
И при излизане на резултатите и при статистиката, след постоянно висене и рефреш ми се наложи да изляза по работа и като се върна -хоп резултати има. Та по този повод - след малко излизам, а дано като се върна да ме зарадвате с класиране.
И да пожелая всяко дете да попадне на точното за него място и да се чувства добре, и най-вече да са здрави- и те и ние! Останалото са бели кахъри.

# 1 525
Ние с дребното си направихме снощи залагания къде ще попадне на първо класиране.
Тя казва ФЕГ , аз НПМГ. Ако е ФЕГ, ще ги приемат заедно с любимата й приятелка, на която това й е основното желание.

# 1 526
  • София
Аз съм на фазата: много ви обичам.
Два дни без бело (джипито каза пробиотици) и ми се проясни мозъка, но много ми допада споделеното в последните страници.

Адски се радвам на децата, които отсега искат да учат медицина.
Сигурно, защото все се надявам при моите да се прокрадне генът на прадядо ми и заслугите му за медицината у нас.
Нещо на чувства го ударих...време.е да се върна на белото.

Пожелавам на всички деца да попаднат на добро място с добри хора и да се чувстват добре.
Защото и в най-елитната гимназия може да не се случи (пупу).

# 1 527
  • София
Доста засилен интерес наблюдавам тази година към ФЕГ.
Последните няколко години имаше значително повече към АЕГ, но тази мисля че ще ги изпревари по бал. Интересно мие , защото преди 4 години, когато редях желанията на голямата си дъщеря, тя беше категорична ФЕГ преди АЕГ/ и двете/, аз бях на друго менние.
Сега, когато трябшаше да редим паралелките на малкото, чуденката ми беше абсолютно същата.  
Каката отново твърдо за ФЕГ, но аз се двуомях. Малката изобщо не я интересува, защото тя иска само и единствено испанската, но дали ще я огрее не е нииикак ясно.
Соред мен и централното местоположение на ФЕГ, си казва думата при избора.

Последна редакция: вт, 09 юли 2019, 09:39 от Tinno

# 1 528
  • На планетата Земя
Немската е изкарала графика за записване на бъдещите осмокласници:

http://91neg.bg/2019/06/grafik-za-zapisvane-v-8-klas-za-uchebnata-2019-2020-g/

# 1 529
  • София
Е, стига де, пак ли отпусно? Joy

Общи условия

Активация на акаунт