30.06 - 10.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Подаване на заявления

• 103 146
  • 1 839
  •   1
Отговори
# 1 500
  • София
За мен успешно може да е щастливото дете - учещо в училище, в което ходи с радост, с нормални учители, при подкрепящо  семейство и добронамерени връстници.
Ето това е истината и за мен! Успешната формула, която при нас подейства в периода 5-7 клас, и бях много притеснена какъв е шанса да повтори отново тази успешна комбинация! За мен, като родител на добро, но своенравно дете, е изключително важно да виждам, че детето е в среда, която го предразполага, стимулира, кара го да се развива, без той да го усеща като тежест. Така беше в ОУ.
Мисля, че и сега си намери мястото.

Последна редакция: пн, 08 юли 2019, 21:13 от Слънчевата

# 1 501
  • София
Шарлот, да това е простичката истина и всички ние искаме само и единствено щастие за децата си. Въпросът е къде биха се чувствали щастливи те и в това се състои голямото лутане. Ясно, че повечето от нас не гледат на гимназиалния етап като начало на професионално поприще с ясно изразени рамки, но всички ние търсим баланса между добра среда, която би осигурила до някаква степен нашето спокойствие в бурните години, които предстоят и все пак до някаква степен академичен дух, който да разширява мирогледа и да предизвиква най-доброто у детето. Труден е изборът, може би защото е първият, но се уповавам също и на съдбата, която най-вероятно вече е предопределира пътя,  който предстои да бъде извървян.

Последна редакция: вт, 09 юли 2019, 00:14 от jenap

# 1 502
  • София
Въобще големи страсти ще бушуват при нас тези дни. Ние с баща й сме решили да се съобразим с нея в крайна сметка, но се чудя дали е съвсем правилно всъщност?

Ако детето няма нагласата за дадено училище, трудно ще се получат нещата, защото най-малкото нещо ще го дразни, все ще сравнява и ще идеализира мечтаното училище. Успех в приема!

# 1 503
Здравейте! Въпросът ми е към тези от вас, които сте подали заявлението за кандидатстване on-line и сте приложили медицинско свидетелство. Сега след като е затворена системата за кандидатстване на първи кръг, като влезете в профила си виждате ли прикаченото от вас медицинско свидетелство? Аз не го виждам. Виждам само заявлението с входящия му номер и подредени желания.

# 1 504
  • София
Въобще големи страсти ще бушуват при нас тези дни. Ние с баща й сме решили да се съобразим с нея в крайна сметка, но се чудя дали е съвсем правилно всъщност?

Ако детето няма нагласата за дадено училище, трудно ще се получат нещата, защото най-малкото нещо ще го дразни, все ще сравнява и ще идеализира мечтаното училище. Успех в приема!

Много е важно децата да ходят с желание на училище и да попаднат наистина в добра среда. Присъединявам се към направените коментари и искрено желая ако не утре, то в един от следващите два дни всяко дете да попадне освен в мечтаното от него училище, то и в много приятна и добра атмосфера. Дано децата ни успеят да намерят добри приятели, да гонят и постигат с лекота всяка тяхна цел и да попаднат на страхотни учители, които да ги напътстват и да им показват правилния път. Не трябва обаче да забравяме и нашата роля като родители и да бъдем освен пътеводители и най-добрите приятели на децата ни.
Успех на всички и дано още утре да имаме възможността да се поздравим!

# 1 505
  • непостоянно
Освен да си “направим” едно училище и да си го напълним. Така гарантирано децата ни ще “попаднат” в добра среда 😂🤪😂

# 1 506
Здравейте! Въпросът ми е към тези от вас, които сте подали заявлението за кандидатстване on-line и сте приложили медицинско свидетелство. Сега след като е затворена системата за кандидатстване на първи кръг, като влезете в профила си виждате ли прикаченото от вас медицинско свидетелство? Аз не го виждам. Виждам само заявлението с входящия му номер и подредени желания.

Извинявайте! Видях, че по-назад в темата сте коментирали! Благодаря!!!

# 1 507

Не се вижда. Малко по-назад беше отговорено на същия въпрос. Аз продължава да стоя зад мнението, че ако не е прикачено медицинско, ноже да се представи при записване след първо класиране или подаване на заявление за второ( ако детето е прието в професионална паралелка на първо).

# 1 508
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Въй, седнах на едно БЕЛо да ви прочета, че ви изпуснах последните часове, а вие много философски сте го започнали. Добре че е Stellana (не се обиждай), че да зададе един въпрос към класацията 😉

# 1 509
  • София
Освен да си “направим” едно училище и да си го напълним. Така гарантирано децата ни ще “попаднат” в добра среда 😂🤪😂

Надявам се поставените кавички да не са символ на ирония. Дали ще го наречем попадане в добра среда или по друг начин е без никакво значение. Важно е само децата ни да са здрави и щастливи!

Последна редакция: пн, 08 юли 2019, 22:43 от Roska_78

# 1 510
  • София
Въй, седнах на едно БЕЛо да ви прочета, че ви изпуснах последните часове, а вие много философски сте го започнали. Добре че е Stellana (не се обиждай), че да зададе един въпрос към класацията 😉

Аз предупредих, че съм в трета фаза на опиянение. Ха ха Joy В нея философските заключения са присъщи. Иначе и аз съм на бело. Наздраве!

# 1 511
  • София

Колелото се върти и циклично всичко се повтаря. Даже погледнах датата, за да се уверя дали не пише 2018.

Същите надежди и предложения точно година по-късно.

Разбира се, и аз пожелавам на децата ви да си попаднат на точните места.

Една година по-късно, детето ми, което попадна в мечтаното училище, е помъдряло и по-трезво гледа на нещата. Ясно ѝ е, че няма идеално място и се налагат компромиси. Не съжалява за нищо, не иска да се мести. Само погледът отвътре е различен от погледа отвън.

Стискам палци!

# 1 512
А какъв е изводът, до който сте достигнали? Дори и да не споменете училището, ще е интересно за нас, и ще облекчи периода на изчакване на класирането. Благодаря!

# 1 513
Изводът? Надявам се един ден, след прекарани 7 години на учене, последвани от още 5 години, определящи следващите 5, 7 или 10 години висше образование, детето ми да се събуди наспано някоя сутрин и да си помисли: " Заслужаваше си!". И да предаде този позитивизъм на своите деца! Не да мисли как да промени системата и образованието ни!

# 1 514
  • София
Разглеждам (като вечерно четиво) изписан сборник по БЕЛ на сина за 4 клас и празен за 5-ти и се хващам, че кимам одобрително, намирайки въпроси и тестове по формата за НВО Joy Ранна подготовка дето се вика. Даже имаше задача да се открият 14 грешки и текста да се препише. С наборката се оцъклихме да търсим и броим и изпаднахме в стрес, че една грешка ни се губи от материала за 4 клас, а ММ изревнува, че не се забавляват така по математика Wink Ми ако беше седнал да си решава задачи с построения в леглото, може би и него щеше да го огрее Grinning
Щерката си припомня гръцката митология и пита защо Зевс се е оженил за Хера, като не може да я понася и само ѝ изневерява. Отговорих ѝ, че след милиарди години съвместен живот така се получава.

Общи условия

Активация на акаунт