30.06 - 10.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Подаване на заявления

• 102 654
  • 1 839
  •   1
Отговори
# 1 695
# 1 696
  • София
Да де, ама тия балове нали софтуеър ги смята, не чиновник с елката. Защо да не може да се заложи съответната формулка според желанието, която да изчислява бала.
Всъщност, изчисляването на бала е резултат на доста проста формула. Още като натрупах желанията в ескел зададох формулата и сега са изчислени баловете на щерката за всички подредени паралелки, а те са над 50 (не ми се смейте, но като те поставят в положение "партер", трябва да имаш план Б, В, Г и нататък)
Само че, формулата за различни паралелки е различна. Няма как да  се унифицира, освен ако балът не се формира по една и съща формула. Stuck Out Tongue Winking Eye
Те са 4-5 варианта формулите. Лесно е да напишеш формулата за всеки от вариантите и да я копираш, където съвпада.

# 1 697

Те са 4-5 варианта формулите. Лесно е да напишеш формулата за всеки от вариантите и да я копираш, където съвпада.
Така, да! На който му се играе и намира смисъл. Но не всеки е запознат достатъчно добре, че да изгражда формули в Ексел. Силно се надявам МОН да свърши тази работа вместо нас и да впише баловете в съответните редове на колоната бал. Ще спести смятането на мамите, чиито деца ще се борят след първо класиране.

Последна редакция: вт, 09 юли 2019, 21:38 от bubanka

# 1 698
  • София
Честно казано, изобщо нямам спомен да е имало колонка "бал" миналата година. Joy Винаги гледам минималните балове от справката, която изкарва РУО след всяко класиране.
Защото си с момиче Wink
Майките на момчетата се бяхме облещили точно като видяхме Бал. Всъщност това беше грешка, която после обявиха за техническа.

Добре де, сега погледнах снимката, която съм си направила на секция "желания" на 28.06., след подаване на заявлението. Има следните колонки: №, код, училище, паралелка. Няма колонка "бал". Кога се е появила тя миналата година? Наистина не си спомням такава. Колонка бал имаше при излизане на класирането, но в нея беше балът на самото дете, а не минимален бал на паралелката.

# 1 699
  • София
Ми то според мен, отново ще си е бал на детето, сметнат за паралелката.

# 1 700
  • София
Станиславчен, не е точно такава ситуацията в 7 г клас в 107мо; аз лично знам за три познати момичета с резултати 61, 80 и 81 т. А че имат високи резултати и момичета, и момчета тази година няма съмнение!

За моите разбирания и 80т. си е един чудесен резултат, но впечатленията ми от класа, от пробните изпити и от справките за минималния бал за прием от минали години момичетата са с една идея по - високи резултати. Сега като гледах за сина къде не може да го приемат при сравнение с миналата година...ами СМГ, НЕГ и после графи в розово, розово...чак в края на страницата едно неутрално НПМГ. Simple Smile

# 1 701
  • София
Скрит текст:
Честно казано, изобщо нямам спомен да е имало колонка "бал" миналата година. Joy Винаги гледам минималните балове от справката, която изкарва РУО след всяко класиране.
Защото си с момиче Wink
Майките на момчетата се бяхме облещили точно като видяхме Бал. Всъщност това беше грешка, която после обявиха за техническа.

Добре де, сега погледнах снимката, която съм си направила на секция "желания" на 28.06., след подаване на заявлението. Има следните колонки: №, код, училище, паралелка. Няма колонка "бал". Кога се е появила тя миналата година? Наистина не си спомням такава. Колонка бал имаше при излизане на класирането, но в нея беше балът на самото дете, а не минимален бал на паралелката.
Сигурно се е появила след гафа с първото първо класиране, когато не бяха сметнали вярно бала. Grinning

# 1 702
Защото си с момиче Wink

И сега ще съдържа бала на самото дете за конкретната паралелка Simple Smile

# 1 703
  • София

Формулата е една. Само за НПМГ е по-различна заради допълнителните изпити.

Но, все едно, МОН да смята и да пуска, че вече изтрещях!

# 1 704
  • София
Ааа, в нашето селско утрояват БЕЛ Wink То затова все се мъдри с куп свободни места на 4-то класиране Joy

# 1 705

Но, все едно, МОН да смята и да пуска, че вече изтрещях!
Не точно...има удвояване или утрояване на различни оценки...

# 1 706
Да, някъде утрояват БЕЛ, някъде математика, някъде резултат от проверка способностти. А балообразуващи понякога са оценки от дипломата по физика, рисуване, биология и т. н. Отделно си е НПМГ.

# 1 707
  • София
Не точно...има удвояване или утрояване на различни оценки...

Няма значение кое се удвоява или утроява. Всичко е разделено по колони и формулата си го изчислява спрямо тежестта на всяка отделна оценка.
Спирам с тази тема. Наистина вече няма смисъл.

Утре МОН ще се погрижи да ни създаде емоции.
Дай Боже, да са положителни! Gift Heart

# 1 708
  • София
Ами не са чак толкова много вариантите, че да не могат да се нацъкат с формула. Утрояване на БЕЛ, утрояване   на МАТ, удвояване на двете, паралелките в НПМГ и после съответните оценки от свидетелството. Аз на exel ще го направя за 10 -15мин . Рошавите  IT,  в които всички седмокласни майки в момента се вперирили взор, трябва да го направят още по-бързо.

# 1 709
  • София
За протокола - залагам на 17 и 30 утре. Понеже по това време в сряда ходя да гугинг (кардио на батути) - статистиката излезе баш, когато почна, съответно беше тотален раздвоейшън да скачам или за се дзверя в телефона! Та подозирам и утре така.
А и след два дни болничен не мога да се разсейвам работно.

Да, да са положителни емоциите и децата ни да имат късмет!
Мен ме хваща леко шубе..

Общи условия

Активация на акаунт