30.06 - 10.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Подаване на заявления

• 102 716
  • 1 839
  •   1
Отговори
# 30
Не бих го нарекла точно класация, но в презентацията за резултатите присъства графика, която отразява средния брой точки по предмети и по региони. Ето как изглежда за миналата година, но е само за тогавашния първи модул, тъй като само той беше НВО. Има и отделни графики за БЕЛ и МАТ. Няма да ги качвам сега.

Не съм дочела, че питате за училищата. Да, появява се информация за резултатите по училища, но обикновено става общодостъпна през октомври-ноември.

# 31
Някой с прогноза за Бургас? Дали биха се покачили баловете с повече от 20?

# 32
Здравейте, знаете ли дали МОН обявява някъде класация на училищата по области според резултатите от НВО?
Последните години на пресконференция пускат само топ 10 за България. Ако родител я поиска от мон (за Б-я) или от руо (за областта) с форма за достъп до обществена информация, те му я предоставят. Правила съм го Simple Smile. Но още чакаме пресконференция поне за топ 10. Ще съм благодарна ако някой е поискал статистиката, да я сподели.

# 33
  • Пловдив

Миналата година на първо класиране е имало 57 ученици от други области, приети в Бургас.
На второ класиране бройката е спаднала на 6 човека.
Вероятно останалите са направили " пробно" подаване, преди да пуснат заявление в собствената си област, тъй като голяма част са били приети по първо желание. но не са се записали.

Дидева, интересувам се от горните цифри за Пловдив. Може ли помощ?

# 34
Благодаря за темата!

Имам два въпроса:

1. В училищата как са получили резултатите от матурите на децата? С имената и точките им или само с точките?

2. Софтуерни и хардуерни науки, професионална паралелка ли се води? Ще ми трябва ли медицинско? Мин бал в НПМГ миналата година след второ класиране за нея е бил 422, прогноза за тази?

# 35
  • у дома с любимите си хора
J_M_M, детето ще кандатства само в едно единствено училище във въпросната област,където участва и в национално състезание.Това е неговото желание.Не ми е лесно да си представя,че ще разделя с детето си в най- важните години от живота му,да се тревожа дали е яло,дали е болно,че живее на чуждо място( в общежитие) ,че сестра му ще страда за него и т.н.Много ми е притеснено.

# 36
Спунк, благодаря и аз за новата тема!  

Нека всички съумеем възможно най-мъдро да подредим желанията и на първо място да не пренебрегваме желанията на детето, налагайки собствените си! Дори и да сме уверени, че преценката ни е по-правилна, на есен, а и следващите години, няма ние да сме учениците. Wink

Девойката ми до такава степен прие и прегърна план Б, че дори вече се чуди дали въобще да пишем мечтаното до скоро училище. Simple Smile

Вилиан, твоят младеж е забележителен, не се и съмнявам, че ще се справи чудесно с такова предизвикателство!

# 37
Благодаря за темата!

Имам два въпроса:

1. В училищата как са получили резултатите от матурите на децата? С имената и точките им или само с точките?

Дъщеря ми каза, че е видяла списък в учителката си с подредени по имена деца със съответните точки и по двата предмета.

# 38
Скрит текст:
Ще помоля, ако някой има въпрос конкретно към мен, да ми пише на ЛС. Ще се постарая да отговоря на всички, стига да мога. Не ми е възможно да следя всичко в темата, а и ми е неудобно всяко трето мнение да е мое. Simple Smile

# 39
Дидева, уважавам молбата ти! Но, всяко твое мнение, е от помощ не само на запитващия, а и на много други потребители Heart Така или иначе, аз ще се съобразя с искането ти!

# 40
slavena  Peace
И аз така си мисля, че трябва да е, но до последно г-жите са ги разпитвали кой колко точки има.
Все пак, нали влизат в свидетелството  Thinking

Сиси, кое беше желано от вас училище?

# 41
Вилиан,  успех !

# 42
  • София
...
2. Софтуерни и хардуерни науки, професионална паралелка ли се води? Ще ми трябва ли медицинско?
...
Това е мен ме интересува.

# 43
Не, СХН е профил. Не е необходимо медицинско.
Професионалните паралелки ясно се открояват в план-приема с кода на професията и на специалността от професия.

# 44
aniK, защо не искате 35 СОУ?

И един тъп въпрос - как се разбира дадена паралелка дали е професионална?

Киф, имаш ли отзиви за въпросната хардуерна паралелка в НПМГ?

Общи условия

Активация на акаунт