30.06 - 10.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Подаване на заявления

• 103 426
  • 1 839
  •   1
Отговори
# 735
Хора, това е ново 20се:
За подаване на заявление за участие в второ класиране наистина ли трябва да носим отпечатан от системата реда на желания? Тоест, реално трябва да го отпечатаме и носим в училището, в което е прието детето на 1во класиране, да го дадем заедно с заявлението за участие в второ класиране? ??
П.С. Понеже тук най много четете в момента пък и знаете, има ли маршрутка номер 10 от София до Банкя? Искаме да се наградим с плацикане на басейн, но не разполагаме с кола Simple Smile

# 736
  • Sofia
Сериозно ли трябва да се принтира това заявление, за да се запише детето? Нали уж всичко беше електронно тази година?
Не и не помня някога да е било необходимо при записване. Училищата имат списък с приетите ученици.

И аз смятам , че не е необходимо за записването, но поне ще ми е ориентир ако се наложи второ класиране. С толкова местене на желания утре може и да се чудя, кое след кое беше!!!
Възможно е и да не трябва , аз казвам това , което ни обясниха на срещата с Кастрева . Вчера е имало обучение на директорите и учителите, които се занимават с подаването на заявленията  в 18то училище и ни показаха презентация , в която това беше упоменато .

# 737
  • Разпиляна във въображението
Ясно е, че има и момичета, които се занимават с това. Но както писах - до момента досегът й до тези неща е само с презентации и не се е интересувала много от информатика. Иначе специалността е с перспектива и то голяма.

# 738
Здравейте!
Проблем ли е липсата на служебна бележка с точките от националното външно оценяване?
В някои училища в София такъв документ е необходим на етап записване след като детето е класирано. Такива са например:
- ТУЕС  и СМГ

# 739
  • София
Министър Вълчев - " Не ме питаха за историята Simple Smile".
Дидева, къде го гледа?

# 740
Всяко училище има списък с приетите ученици. За второ класиране желанията не се пренареждат. Подава се едно простичко заявление.

Проблем ли е липсата на служебна бележка с точките от националното външно оценяване?
В някои училища в София такъв документ е необходим на етап записване след като детето е класирано. Такива са например:
- ТУЕС  и СМГ
Погледнах сайтовете. Наистина я изискват, въпреки че в наредбата я няма.
Чл. 72. Класираните ученици се записват в VIII клас в съответното училище, като подават следните документи:
1. заявление до директора;
2. (доп. - ДВ, бр. 82 от 2018 г.) оригинал на свидетелство за основно образование по чл. 130, ал. 1 ЗПУО или на удостоверението за признато основно образование - за учениците от училища на чужди държави по чл. 55, ал. 2;
3. оригинал на медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика - за кандидатстващите по специалност от професия в професионални гимназии и професионални паралелки в профилирани гимназии, обединени и средни училища.

Може би е добре още сега да отправите запитване в МОН и РУО, защото едва ли са единични случаи.

# 741
Miriel, СХН е първото желание на моята дъщеря ( сигурно 5 пъти съм го писала в темата) Ще кандидатстваме в две области.
Притеснява ме предимно мъжката среда, но нея- не Simple Smile
Надолу в списъка следват няколко желания с водещ френски език в ЕГ.
Искаше ми се френски и испански/ английски да е първото желание, но това е положението. Съобразявам се изцяло с  детето, все пак тя ще ги учи тези научи, не аз ( ако я приемат, разбира се )
Иначе  е на ти с математиката, учи три години в Математическа гимназия.

# 742
Благодаря Дидева!
След проведен разговор със служител от РУО -София -регион ми бе дадено пояснение, че нямат указания от МОН да издават такива бележки.

# 743
Някой ще ми обясни ли как става подаването на декларация за второ класиране, ако детето не е прието на първо. Пак ли е електронно или...

# 744
Някой ще ми обясни ли как става подаването на декларация за второ класиране, ако детето не е прието на първо. Пак ли е електронно или...
1. Ако е прието по желание, различно от 1вото - подавате там, където е прието на 1во класиране
2. Ако не е прието никъде - системата автоматично го класира за 2ро, без да трябва да подавате нищо

# 745
   На последната родителска среща , в желаната от сина ми гимназия , директорът обърна специално внимание на входящият номер при подаването онлайн на документи. Каза, че при тях в училищата не виждат децата по имена, а само по входящите номера ( за тези ,които са кандидатствали онлайн ) . При самото записване вече е необходимо да се предостави и въпросният входящ номер.

# 746
  • София

- ТУЕС  и СМГ
Погледнах сайтовете. Наистина я изискват, въпреки че в наредбата я няма.
Чл. 72. Класираните ученици се записват в VIII клас в съответното училище, като подават следните документи:
1. заявление до директора;
2. (доп. - ДВ, бр. 82 от 2018 г.) оригинал на свидетелство за основно образование по чл. 130, ал. 1 ЗПУО или на удостоверението за признато основно образование - за учениците от училища на чужди държави по чл. 55, ал. 2;
3. оригинал на медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика - за кандидатстващите по специалност от професия в професионални гимназии и професионални паралелки в профилирани гимназии, обединени и средни училища.

Може би е добре още сега да отправите запитване в МОН и РУО, защото едва ли са единични случаи.

Възможно ли е това да е според по-стари наредби и училищата да не са си редактирали списъците?

# 747
Здравейте,
Благодаря за полезните съвети и коментари ...супер сте.
Бих искала да попитам дали е задължително детето да присъства при подаване на заявление за второ класиране.
На бланката има подпис на ученика и едва след него е родител (настойник).

# 748
Започнах да се колебая дали да не отида да подам в училище.
Остават ли в профила желанията и входящия номер или трябва да си ги препиша? Нямам принтер.

# 749
  Аз пак да питам. От РУО София-град са взели телефона на майката и са казали , че ще и звъннат допълнително. Не знаят дали трябва нещо да се прави допълнително, освен едно общо заявление.Някой идея как се случват нещата ? Simple Smile
Здравейте!
Въпрос за близко дете. За децата, които са се явили на изпит за проверка на способностите/в случая изобразително изкуство/ и искат да кандидатстват и с тази оценка, дали е достатъчно при реденето на желанията просто да упоменат желаната паралелка на съответното място/в случая 51-во училище/ или трябва да предприемат и други действия? Чудя се , защото и моето момиче се яви на такъв изпит заедно с детето, за което питам. За този изпит им дадоха отделен входящ номер и по него има само оценката по изобразит. изкуство  и изглежда точно като другия профил, но без оценките от дипломата. Като редяхме желанията с дъщеря ми, тя упомена и тази паралелка, но накрая никъде не се показа оценката от проверка на способностите. За моето момиче не е от значение, защото има достатъчно бал, но за другото дете е важно и се зачудихме с майка му как стоят нещата. Тя ще звъни в РУО София град, но и вас да питам Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт