30.06 - 10.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Подаване на заявления

• 103 287
  • 1 839
  •   1
Отговори
# 750
  • Пловдив
Започнах да се колебая дали да не отида да подам в училище.
Остават ли в профила желанията и входящия номер или трябва да си ги препиша? Нямам принтер.
Остават. Simple Smile

# 751
Miriel, разгледай Г паралелка, 8 и 9 клас, те са по новата програма.
https://www.pleven-mg.com/images/files/pdf/documents/UUP_2018-19g.pdf

Разгледах природни науки  и последната Мат с ИИЧЕ, направо ме изненадаха. Всичкото разказвателни предмети учат ма ФУЧ в 8ми клас. Astonished
От Плевен ли сте, и с какво мислите да кандидатствате в МГ?

# 752
Здравейте,
Благодаря за полезните съвети и коментари ...супер сте.
Бих искала да попитам дали е задължително детето да присъства при подаване на заявление за второ класиране.
На бланката има подпис на ученика и едва след него е родител (настойник).

юридически подписът им май нищо не значи на тази възраст. аз мисля да подпиша с драсканица моето дете. ако някой направи проблем, имам подготвена драматична сцена - след една година тормоз, уроци и изпити, цял юли на жегата в софия ли я да я държа, за да им се подписва? то подпис на родител/настойник реално е затова - да ги представляваме

# 753
Остават ли в профила желанията и входящия номер или трябва да си ги препиша? Нямам принтер.
Остават. Simple Smile

а моите изчезнаха

# 754
  • Пловдив
Остават. Simple Smile

а моите изчезнаха
Там са си моите. В раздел желания - най-отгоре вх. номер и дата, даже и час, а надолу изредени желанията.

# 755
  • София
katjushka, там са, защото вече са подадени, ако съдя по това, че имате вх. № и дата.
Докато явно красими все още не е подала паралелките, т.е. няма да ги запази, както вече установихме.

# 756
  • Sofia
От сайта на РУО София:

Уважаеми родители,

Към момента все още не са видими оценките от свидетелствата за завършено основно образование на всички ученици, тъй като информацията се актуализира периодично. До края на работния ден на 05.07.2019 г. всички оценки ще бъдат видими. Това не пречи на подаването на заявление за участие в първия етап на класиране.

Пожелаваме успех!

# 757
  • Варна

Благодаря за мнението. Интересува ме обаче къде е за предпочитане да се учи френски с английски - в Пета или в Четвърта ЕГ?

За френски категорично бих предпочела Четвърта.

# 758
  • Пловдив
katjushka, там са, защото вече са подадени, ако съдя по това, че имате вх. № и дата.
Докато явно красими все още не е подала паралелките, т.е. няма да ги запази, както вече установихме.

Ааааа. Чукча не читател... Trollface Не се сетих.
Ама по-скоро mavamava не е подала, така си мисля. Защото красми пита за вх. номер, а той излиза само при подаване, нали така?

# 759
  • София
Помагайте, че не намирам таблиците.... момче с бал 420, има 759 пред него, на какъв бал се равнява, миналата година?

# 760

Ааааа. Чукча не читател... Trollface Не се сетих.
Ама по-скоро mavamava не е подала, така си мисля. Защото красми пита за вх. номер, а той излиза само при подаване, нали така?

не съм подала. не е драма, аз исках само да видя дали работи падащото меню. ще подавам на спокойно от вкъщи. ние и не сме с много желания, ще ги нацъкам лесно, предполагам.

# 761
Здравейте,
Благодаря за полезните съвети и коментари ...супер сте.
Бих искала да попитам дали е задължително детето да присъства при подаване на заявление за второ класиране.
На бланката има подпис на ученика и едва след него е родител (настойник).

юридически подписът им май нищо не значи на тази възраст. аз мисля да подпиша с драсканица моето дете. ако някой направи проблем, имам подготвена драматична сцена - след една година тормоз, уроци и изпити, цял юли на жегата в софия ли я да я държа, за да им се подписва? то подпис на родител/настойник реално е затова - да ги представляваме

Да допълня питането: Необходимо ли е детето да присъства при записване в училището?

Да кажем, че на 1во класиране сме Ок и искам да го запиша, ще трябва ли да присъства и сина? Щото не ми се бият едни 480 км до морето да го взимам само за записването и после да го връщам обратно...или едни близо 2000 км. тотал за 2 дни примерно.

Преди 2 г., когато записвахме дъщерята в СМГ, тя дойде от любопитство, но до нас имаше родители на дете от нейния клас, които бяха без детето и нямаше проблем със записването.

Как стои нормативно въпроса е интересно.

# 762
Не е нужно детето да присъства.
Моето няма да е с мен.

# 763
  • София
Помагайте, че не намирам таблиците.... момче с бал 420, има 759 пред него, на какъв бал се равнява, миналата година?

Ако резултатът от точките е 160, миналата година преди него е имало 461 момчета и 37 със същия резултат.

# 764
Юридически с присъствието на детето стои така:

Семеен кодекс

Представителство и попечителско съдействие
Чл. 129. (1) Всеки от родителите може сам да представлява малолетното си дете и да дава съгласие за правните действия на непълнолетното си дете в негов интерес."

Общи условия

Активация на акаунт