30.06 - 10.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Подаване на заявления

• 103 417
  • 1 839
  •   1
Отговори
# 1 095
"Оценките от свидетелствата се прехвърлят при подаване на заявление или на по-късен етап, при синхорнизация."
За заявлението,което излиза след като натиснем бутона "Печат" ли става въпрос?Защото него го изкарахме,но то кога и на кой трябва да се предостави?

# 1 096
  • София
Въпрос към тези, които са подавали сами - след като са подадени желанията и се получи входящ номер имаме възможност да изпечатаме заявлението. Във вашите заявления има ли попълнен адрес на детето както и Свидетелство за завършено основно образование /номер, дата, училище/. Оценките от свидетелството са въведени, но информацията за самото свидетелство липсва.

# 1 097
  • София
Така е, но се опитвам да си обясня за каква техническа грешка става дума, при положение, че двама оценители, независимо един от друг са присъдили 4 точки, вместо 4,5. А и от описанието на системата, останах с впечатлението, че има бутон, с който директно се присъжда максимумът, без да се въвежда число.

Твърде вероятни ми се струват подозренията ти. Напомня ми малко за една недомислица в платформата на Shkolo.bg. Тя генерира прогнозна срочна/годишна оценка, която е дробно число. Ако учителят не въведе изрично число на срочната/годишна оценка /4, 5, 6/, а натисне бутон "потвърди прогнозната оценка", в системата остава срочна/годишна оценка в дробно число /напр. 5,86/. Това, разбира се, е изцяло в противоречие с нормативната уредба, според която срочните и годишни оценки са цяло число, и съвсем в противоречие, с това, което е имал предвид учителят. Joy . Писах на Shkolo /не веднъж/ за този проблем, като обясних, че това води до цялостно опорочаване на данните в електронния дневник за текущ, срочен и годишен успех, както и на всичките им статистики, но или не успяват да го осмислят /въпреки че си мисля, че обяснявам прилично ясно/ или по някаква причина си харесват тази недомислица и отказват да я променят. Joy Вярно, че не съм рошаво IT, но ми се струва, че не е много трудно да се направи промяна, при която при потвърждаване на прогнозната срочна оценка от учителя, системата да я закръгля до цяло число, каквото всъщност е искал да направи и самият учител. Както и да е, отклоних се. Мисълта ми беше, че е много вероятно твоето предположение, че е  заложен грешен алгоритъм за задачата - максимални 4т. - и ако проверяващият не напише изрично числото на присъдените точки, а натисне бутон за присъждане на максимума, се получава въпросното разминаване от 0.5т. /предвид че се оказва, че форумският случай не е единстввеният такъв/

# 1 098
nadezhda, и при мен нямаше попълнени адрес, номер на свидетелство и други данни.

# 1 099
Пак въпрос за сина на моята приятелка.
Писали са малко паралелки, имат опасения, че няма да го приемат  на първо, дори на второ класиране..
Как се процедира ако това евентуално се случи?
Подават за трето класиране от обявените свободни тогава места или какво?
Ако не се лъжа, може да направи корекция на заявлението и да добави още желания, но само в училищата гнезда.
И най-късно до утре 05.07.19г.
По информация от вчера (за София), корекции могат да се правят САМО в РУО!

# 1 100
  • София
nadezhda, и при мен нямаше попълнени адрес, номер на свидетелство и други данни.

Да разбирам, че са се появили или не сте проверявали пак?

# 1 101
  • София

Да разбирам, че са се появили или не сте проверявали пак?
И на моето заявление няма тези данни, само име на ученика, ЕГН, желания и моите данни за връзка

# 1 102
Няма адрес, не е и нужно.
Име, входящ номер - толкоз.

# 1 103
И понеже все още няма въведени оценки от свидетелството.А пишеше: "Оценките от свидетелствата се прехвърлят при подаване на заявление или на по-късен етап, при синхорнизация."
Какво ще рече "подаване на заявление"?Тоест след като сме изпратили желанията си или става въпрос за заявлението което изпечатихме.Защото изпечатаното заявление е при мен,непопълнено.Играе ли роля?
Има ли още такива,които не са получили оценките?

# 1 104
  • София
Скрит текст:
Така е, но се опитвам да си обясня за каква техническа грешка става дума, при положение, че двама оценители, независимо един от друг са присъдили 4 точки, вместо 4,5. А и от описанието на системата, останах с впечатлението, че има бутон, с който директно се присъжда максимумът, без да се въвежда число.

Твърде вероятни ми се струват подозренията ти. Напомня ми малко за една недомислица в платформата на Shkolo.bg. Тя генерира прогнозна срочна/годишна оценка, която е дробно число. Ако учителят не въведе изрично число на срочната/годишна оценка /4, 5, 6/, а натисне бутон "потвърди прогнозната оценка", в системата остава срочна/годишна оценка в дробно число /напр. 5,86/. Това, разбира се, е изцяло в противоречие с нормативната уредба, според която срочните и годишни оценки са цяло число, и съвсем в противоречие, с това, което е имал предвид учителят. Joy . Писах на Shkolo /не веднъж/ за този проблем, като обясних, че това води до цялостно опорочаване на данните в електронния дневник за текущ, срочен и годишен успех, както и на всичките им статистики, но или не успяват да го осмислят /въпреки че си мисля, че обяснявам прилично ясно/ или по някаква причина си харесват тази недомислица и отказват да я променят. Joy Вярно, че не съм рошаво IT, но ми се струва, че не е много трудно да се направи промяна, при която при потвърждаване на прогнозната срочна оценка от учителя, системата да я закръгля до цяло число, каквото всъщност е искал да направи и самият учител. Както и да е, отклоних се. Мисълта ми беше, че е много вероятно твоето предположение, че е  заложен грешен алгоритъм за задачата - максимални 4т. - и ако проверяващият не напише изрично числото на присъдените точки, а натисне бутон за присъждане на максимума, се получава въпросното разминаване от 0.5т. /предвид че се оказва, че форумският случай не е единстввеният такъв/
Да, така е. Още повече, че жената казва, че до задачата е имало усмихнато човече. Според описанията на софтуера за проверка, точно това беше начинът за автоматични потвърждение на максимума точки за задачите-бутон с усмихнато човече.

# 1 105
Пак въпрос за сина на моята приятелка.
Писали са малко паралелки, имат опасения, че няма да го приемат  на първо, дори на второ класиране..
Как се процедира ако това евентуално се случи?
Подават за трето класиране от обявените свободни тогава места или какво?

Ако не се лъжа, може да направи корекция на заявлението и да добави още желания, но само в училищата гнезда.
И най-късно до утре 05.07.19г.

Не може да се прави корекция на заявени желания. Аз проверих днес в 29 СУ. Казаха, че щом има номер, даден от системата, не може. При нас другото родителско тяло се сети, след като подадохме заявлението с желанията да добавя още към 36-те желания, ама няма да е тази година Grinning

Последна редакция: чт, 04 юли 2019, 17:42 от Petruna

# 1 106
  • София
И понеже все още няма въведени оценки от свидетелството.А пишеше: "Оценките от свидетелствата се прехвърлят при подаване на заявление или на по-късен етап, при синхорнизация."
Какво ще рече "подаване на заявление"?Тоест след като сме изпратили желанията си или става въпрос за заявлението което изпечатихме.Защото изпечатаното заявление е при мен,непопълнено.Играе ли роля?
Има ли още такива,които не са получили оценките?

От сайта на РУО София:

Уважаеми родители,

Към момента все още не са видими оценките от свидетелствата за завършено основно образование на всички ученици, тъй като информацията се актуализира периодично. До края на работния ден на 05.07.2019 г. всички оценки ще бъдат видими. Това не пречи на подаването на заявление за участие в първия етап на класиране.

# 1 107
Електронната система освен голямо удобство създаде и редица притеснения. Когато се подаваше на хартия, едва ли някой е знаел кога точно в системата са въведени желанията и оценките от свидетелството  и дали отговарят на написаното в хартиените носители. Сигурно са вкарвали до последно, просто процесът не беше видим за родителите. Simple Smile Виждаме оценките от двата модула при обявяване на резултатите  и след това - класирането.
Има време до края на срока за подаване на заявления и началото на процеса по класиране. Знам, че сте нетърпеливи и отсъствието на някои от данните, които трябва да бъдат въведени по служебен път, ви държи в напрежение, но вярвам, че накрая всичко ще бъде наред.

# 1 108
На мен само едно нещо не ми става ясно: след 4-то класиране се обявяват, да речем 8 свободни места – щом се подават оригиналите на документите, това значи ли, че всъщност имам право да ги подам само в едно от училищата с обявени незаети места?

# 1 109
  • София
Четвътото класиране миналата година беше най-голямата изненада. Взимаха копия, обикаляха се по няколко училища, в които се подаваха документи... голямо тичане, големи вълнения. Имаше места в желаните гимназии, имаше и ощастливени.

Абе, някой има ли връзка със Светкавица? Загуби се тази жена. Надявам се да са здрави в семейството.

Шарлот, а вие към НГДЕК ли сте ориентирани? Кога са класиранията там?
Че ние със Санака, да започваме да стискаме палците! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт