30.06 - 10.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Подаване на заявления

• 103 458
  • 1 839
  •   1
Отговори
# 1 215
Скрит текст:
Ceco1, всеки най-добре знае положението си, но в цялата ви "тактика" има нещо сбъркано за мен, извинете ме.
Първо, ние тук си говорим и предвиждаме, но това са някакви прогнози, които може да се случат, може и да не. Пример: миналата година се знаеше, че баловете по първия ешалон ще паднат. Имаше училища, за които баловете бяха предвидени с голяма точност, но имаше и такива ( от най-най-желаните), за които и най-големите оптимисти не бяха предвидили такъв спад. В личното ми обкръжение има хора, които още  не могат да преживеят, колко са се прецакали, защото не са писали желани паралалелки, защото са "недостижими", или са се записали след първото класиране, "предвиждайки, че за второ нямат шанс да стигнат до желание N1.
Вашата подредба,  с първи 3 желания-някакви си и чак след тях реални желания е рискова. Ами ако все пак на първо класиране стигнете до някое от първите 3 и прескочите реалните?
Още нещо, никой не може да предвиди желанията и мислите на хората. Личното ми усещане, а то се вижда и от форума, е че ФЕГ става много желана гимназия. Да, а от къде ще стане отливът? Според мен, от двете АЕГ. Повечето деца до 7 клас, имат натрупани добри знания по АЕ. Не всички искат да учат НЕ. Къде отиват? В испанската и френската. Тоест, баловете/позициите за АЕГ ще паднат тази година.
Предвиждам и покачване на баловете за мат.поток на НПМГ, защото в СМГ броят на завършващите е равен на броя на новоприетите. Интересът на външни деца, ако предположим, че е неизменен, то НПМГ е единствената алтернатива ( понякога е и първо желание) за математиците.
Изобщо, сметки без кръчмар могат да доведат до много сълзи и разочарования. Не вярвам да е толкова непосилно за един родител, вместо 16 желания, да "начука" 40 и да осигури шанс за детето си!
Малко уточнение, в СМГ тази година завършиха 5 паралелки (30+ деца ), а от догодина ще завършват по 6.

# 1 216
  • София
В секция "Класиране" се смени надписа на "Класирането е в процес на обработка. Моля, опитайте по-късно."
Самата секция не се вижда, случайно я имах отворена и при refresh се промени.
При нас изчезна секция Класиране. Както преди липсваше Оценки!

# 1 217
  • Варна
Julisa,  какво решихте ? Simple Smile
Драмата беше ЕГ или МГ
Първа ЕГ писа на първите две места АЕ с ИТ и МАТ и АЕ с мат и ИТ, след това МГ АЕ и МАТ
Ее най-сетне някой с нашите желания,  може да се засекат девойките Simple Smile При нас първо е обаче АЕ Мат и Ит.
Също е изчезнало менюто Класиране при мен .

# 1 218
Какви кодове чукат? Кодовете си излизат автоматично.
Ако човек предварително е обмислил подредбата, нещата стават бързо. На мен лично не ми хареса само падащото меню с училищата. Не открих някакъв принцип на изреждането им, който да улесни намирането им - по община примерно, по вид (езикова, професионална, природоматематическа), по номерация, по азбучен ред.
По община бяха наредени. Имам такава подредба на хартиен носител от миналата година, но на сайта  не пишеше кое училище от коя община е. На мен ми беше лесно, защото цяла година ги гледам кое след кое.

# 1 219
Рошавите ИТ вече явно я почват системата. Smile Дано всичко сработи точно и без грешки и скоро да има хубави новини! Heart

# 1 220
  • София
Ако набираш кода е доста по-бързо, отколкото да търсиш училище. И ние в отделен таб ги бяхме отворили.

Имаме ли номинация за най-често зададен въпрос? Бих номинирала този за оценките на сайта.
Дето Дидева каза -миналата година като не са се виждали никъде никой не се е вълнувал...

И какво стана с Хелиоса и обърканото заявление?

# 1 221
Не миналата. През 2017 и 2018 вече имаше електронна система. 2016 и назад.
Въпросите имат повтаряемост през годините( в различни варианти).
1. Оценките още не са въведени. Така ли е при вас? ( в различни варианти)
2. Кога ще качат свидетелствата в регистъра? Нашето го няма.
3. Имам проблем с медицинското ( кога, къде, как се качва и качва ли се въобще).
4. Изчезна бутон " Класиране".....

# 1 222
  • София
Не миналата. През 2017 и 2018 вече имаше електронна система. 2016 и назад.
Въпросите имат повтаряемост през годините( в различни варианти).
1. Оценките още не са въведени. Така ли е при вас? ( в различни варианти)
2. Кога ще качат свидетелствата в регистъра? Нашето го няма.
3. Имам проблем с медицинското ( кога, къде, как се качва и качва ли се въобще).
4. Изчезна бутон " Класиране".....
Казваш, колкото по-малко знае народа, толкова по-добре  Laughing Laughing Joy

# 1 223
  • София
Е, аз понеже чета, не питам на всяка страница, но това не означава, че не съм презаредила страницата на приема мнооого пъти. И за момента няма нито оценки, нито резултат в регистъра. Та чакам си. Края на работния ден наближава. 

# 1 224
Естествено. Говоря от позицията на човек, който в продължение на пет години е виждал бележник два пъти годишно. Joy

# 1 225
  • София
Имаме ли номинация за най-често зададен въпрос? Бих номинирала този за оценките на сайта.
Дето Дидева каза -миналата година като не са се виждали никъде никой не се е вълнувал...

Сънчо, моят залог (бутилка бЕло) е за въпросите за медицинското и как/колко пъти се прикачва Wink

Ееее, Дидева, много си бърза! Не можахме да заформим залозите !

# 1 226
  • София
Естествено. Говоря от позицията на човек, който в продължение на пет години е виждал бележник два пъти годишно. Joy
Казваш, добре че има електронен дневник  Laughing
Аз пък почти не влизам в тази монсистема, само си чета кротко темицата ни, и чакам тук да прочета новините  Sunglasses

# 1 227
И синът ми подаде - първо желание НПМГ, второ желание 1 АЕГ. Не можах да го убедя да предпочете 73то. Бал за нпмг 452,25, за езиковата 445,5.

Не съжалявай.
Първите две са по-добри.

# 1 228
Електронният дневник във въпросното училище беше въведен тази година. Не се регистрирах изобщо. Защо да си развалям последната година, така и така бях свикнала....

# 1 229
  • нейде там, където ....

Сънчо, моят залог (бутилка бЕло) е за въпросите за медицинското и как/колко пъти се прикача Wink

Аз съм за избора на Сънчо, сякаш повече пъти се споменаваше.

Добре, че напомни. Тази година съм го виждала веднъж. Ще си го поискам довечера.

Дидева, не си загубила, електронният дневник не помага особено. В другия обикновено има повече неща.

Общи условия

Активация на акаунт