Нашите кухни - 79

• 55 150
  • 781
  •   1
Отговори
# 555
Писала съм го и преди - четох или гледах, че нивото на работния плот е добре да бъде на 4-5 пръста разстояние под сгъната в лакътя ръка под прав ъгъл. От ергономична гледна точка, за да не се навеждаш, докато нещо там правиш - режеш, къдриш, и т.н. Сегашният ми плот е с такава височина и ми е  ОК за всичко с изключение на месенето на тесто, при което трябва по-нисък плот, за да натискаш. Но аз така или иначе не меся често. Има и кухненски роботи, дето вършат тази работа.

# 556
  • Раковски
Стандарта 72 см +крака, изчизлено е да влизат уредите за вграждане който са 82 см. Фирмите работещи по стандарт правят горни и долни по 72 см.

# 557
shadowman, това 5050 за лед лентата, какво означава?

# 558
  • not found
Това е размера на диодите  .

# 559
  • Раковски
shadowman, това 5050 за лед лентата, какво означава?

# 560
  • София
Моля за съвет може ли нещо да се направи с тръбите на парното. Досегашните ми шкафове стигат почти до тръбите. Сега в този ъгъл искам да навра един хладилник, на мястото на последния шкаф. Знам, че има и по добри варианти за него, но просто нямам място. В най- лошия случай хладилника ще стои на отстояние от тръбите. Махнахме радиатора временно, може да сложим малка лира отстрани до прозореца, но не сме решили. Не ми харесва мястото за хладилник, но няма къде другаде. С тръбите този ъгъл ми е неизползваем.

Последна редакция: ср, 04 сеп 2019, 11:55 от AnMary

# 561
Можете да удължите хоризонталната тръба на парното  (има специални тръби за тази работа) и да издърпате радиатора по-напред под прозореца. Вертикалните тръби няма как да махнете.

# 562
То за можене да се снадят хоризонталните тръби на парното - може, ама не е ок в много отношения.
За хладилника - ако има възможност да е на мястото на сегашния горен шкаф, ще е добре, а между хладилника и стената може да се сложи отворен тесен шкаф, който да скрива вертикалните щрангове, но пък да пуска топлото от тръбите. Имайте предвид, че ако сложите радиатор под прозореца, той ще стърчи горе-долу колкото е ширината на евентуален тесен шкаф между хладилника и стената.
Идеята е да има плоскост (шкаф) между хладилника и вертикалните щрангове, за да не нагряват те хладилника.
За скриване на тръбите, но пък да топлят, имам и една друга идея, зависи мъжът ти дали е сръчен. В строителните хипермаркети съм виждала перфорирани листове неръждаема стомана и алуминий. Ако се "огънат", може с тях да скриеш вертикалните тръби, няма да се виждат, но топлото ще минава през дупките. 

# 563
# 564
  • Горна Оряховица
Най-после имам някакъв проект за кухнята. Идеята ми долу-горе е за нещо подобно

С уговорката, че:
*В ляво от абсорбатора ще имам два отворени реда с ширината на летвата, която остава.
*глух шкаф е този отдясно на фурната- ще бъде с механизъм бъбрек( нз така ли се казва)
*1вия ред горни шкафове ще ги съединим и ще станат 60см един шкаф,а не както на проекта 2. Не ме кефят тези механизми - нямам видимост на.2рия ред
https://rosi.bg/mehanizam-kinvaro-f20-gras-za-chupeshta-vrata-go … red-2855/img0.jpg
*Мивката май ще е по-вляво.
*Кош- понеже няма точния механизъм,майстора ще ми измисли такова нещо:

*вилици/лъжици са на барплотчето.

Само ме мъчи таа колона нс барплота на къде да я мисля да се отваря.Отпред на проекта са 2 шкафа за чаши.
Ама на мене ми се иска такова нещо,

но ще трябва единия шкаф за чаши да го пожеръвам, за да има място
 *Най-голямата сложнотия е - гърба на плота и той ли да е дървесен или като шкафояете дс са.

# 565
Здравейте, може ли някой да препоръча фирма или мебелист за изработка на кухня в Бургас? Също така, ако сред вас има такива,които са поръчвали модулна кухня било от Икеа,Практикер и т.н., ще се радвам да споделите мнения Simple Smile
Бях задала въпроса в друга тема, но мисля, че за тази е най-подходящ.

# 566
  • Раковски
Jeini
Скрит текст:

С уговорката, че:
*В ляво от абсорбатора ще имам два отворени реда с ширината на летвата, която остава.
*глух шкаф е този отдясно на фурната- ще бъде с механизъм бъбрек( нз така ли се казва)
*1вия ред горни шкафове ще ги съединим и ще станат 60см един шкаф,а не както на проекта 2. Не ме кефят тези механизми - нямам видимост на.2рия ред
https://rosi.bg/mehanizam-kinvaro-f20-gras-za-chupeshta-vrata-go … red-2855/img0.jpg

Само ме мъчи таа колона нс барплота на къде да я мисля да се отваря.Отпред на проекта са 2 шкафа за чаши.

*Най-голямата сложнотия е - гърба на плота и той ли да е дървесен или като шкафояете дс са.

Механизмите от саита на роси.бг не са удобни в случая, горната врата ще се спре в дъното на горния втори ред и няма да може да се отвори цялата врата и съответно няма да имаш нормален достъп до това което има в шкафа.  Колоната на бара може да я направите да се отваря от страната на бара и да е с пуш за да няма дръжки. Високия шкаф до хладилника може да го промените, първо може да вдигнете фурната по-горе, второто е ако остане по същия начин да направите целия шкаф  с три врати (едната за чекмеджетата, втората за микровълновата с обикновен механизъм за вдигаща врата и трета над микровълновата. Сложете аспиратор за пълно вграждане и така ще избегнете малките вратички до аспиратора и колоната.

Последна редакция: ср, 04 сеп 2019, 23:27 от shadowman

# 567
Здравейте! Какво ви е мнението за кухните на Фило? Качествени ли са, работят ли в срок и въобще всякаква информация би ми била полезна.

# 568
  • Горна Оряховица
Jeini
Скрит текст:

С уговорката, че:

Механизмите от саита на роси.бг не са удобни в случая, горната врата ще се спре в дъното на горния втори ред и няма да може да се отвори цялата врата и съответно няма да имаш нормален достъп до това което има в шкафа.  Колоната на бара може да я направите да се отваря от страната на бара и да е с пуш за да няма дръжки. Високия шкаф до хладилника може да го промените, първо може да вдигнете фурната по-горе, второто е ако остане по същия начин да направите целия шкаф  с три врати (едната за чекмеджетата, втората за микровълновата с обикновен механизъм за вдигаща врата и трета над микровълновата. Сложете аспиратор за пълно вграждане и така ще избегнете малките вратички до аспиратора и колоната.
*Имаш впредвид механизмите за шкафовете от дървения десен нали?Аз искам да ги направим с една, а не с 2 врати и да се отварят на амортисьори.
*За колоната с пуш това е добра идея! Hug
*Микровълновата няма да я стигам ако я вдигнем и сигурно ще разделя шкафа на 3.
*аспиратора...чудя се, в къщи съм с телескопичен сега и клоня пак към такъв. Освен това искам да имам 2 поне открити кутиики.

# 569
Джейни, боде ми очите несъответствието на дръжките на шкафа под мивката и останалите. Аз, лично бих направила и част от шкафовете тип витрина, за да се отварят от страната на трапезарията. Какво ще съхраняваш в шкафа над микровълновата? С тези разделения нищо не ми хрумва, а ми стана интересно.

Общи условия

Активация на акаунт