Нашите кухни - 79

• 55 126
  • 781
  •   1
Отговори
# 630
защото искам до тавана. Мъжа ми казва, че нямало смисъл до тавана, защото нямало да стигам горния ред /166 съм/ и като смятам май е прав - 90 долни, 60 гръб и 100 горни, става 250.

Не го слушай мъжа ти - какво, като не стигаш без стълба? И аз не стигам най-горния ред, ама там държа разни сервизи, които я ползвам веднъж в годината, я не. И не ми се пречкат, и не ми заемат удобните ниски пространства.
Освен това аз си сложих и "козирка" с лунички - много приятно осветяват, а заема последните сантиметри до тавана.

Да кажем нещо такова:

# 631
А тези, които са с перални в кухнята, къде държите перилните препарати? Не ми допада да са в някой кухненски шкаф, а в същото време искам да са ми под ръка. Стига ми, че кошът с мръсни дрехи няма да е в близост Simple Smile

# 632
  • София
Моите горни съм ги поръчала на 110 см.Два реда хоризонтални един над друг ;?

# 633
Аз не знам какво съм поръчала, но се бави. Трябваше да е готова в края на август, още чакам. Направо истерясвам. Стискайте ми палци до седмица да ви се похваля.

# 634
Височината на нашите тавани е 2,74 м. Логично - и аз не стигам най-горните шкафове без да се покатеря на нещо, в тях държа рядко използваеми неща, но ги направих догоре, за да не се катеря всяка седмица, за да бърша праха върху тях.
Удобно ми е и ми харесва.

# 635
А аз си се катеря директно на плота на кухнята.

# 636
А тези, които са с перални в кухнята, къде държите перилните препарати? Не ми допада да са в някой кухненски шкаф, а в същото време искам да са ми под ръка. Стига ми, че кошът с мръсни дрехи няма да е в близост Simple Smile
Под мивката Simple Smile

# 637
  • Горна Оряховица
някакви идеи от какъв материал е мивката ми.

Вече е на 7-8 години и си е без забележки. Аз си пазя по принцип нещата, ама все пак. Бях я изцапала скоро без да искам с грануфорин и не бях видяла, на сутринта с циф петната излязоха. Като чета с тия нови мивки все проблеми имат хората. Харесах си на шок един модел ама сега се чудя да давам ли 400+ лв като тази струва 200 лв има няма, а си е супер-чистя я с гъба и препарат за съдове, рядко циф. Нямам идея от къде е взимана обаче...за това ако някой има такава да дава жокер как се води или марка или материал.

# 638
А тези, които са с перални в кухнята, къде държите перилните препарати? Не ми допада да са в някой кухненски шкаф, а в същото време искам да са ми под ръка.
Държа ги в подобна кошница
Скрит текст:
върху пералнята в три прозрачни шишета от омекотител - за бяло, цветно и омекотител. Много лесно се сипва от тях.

# 639

Ако имате (малки) деца, аз не бих си държала каквито и да е перилни/почистващи препарати в долен шкаф (независимо дали е в кухня, баня или килер). Докато пораснат децата ще преживея разхождането от едно в друго помещение пред опасността децата да решат да пробват гела за пране/за съдомиялна как е на вкус (да не говорим за белините и други разни препарати с киселина/основа).

И на мен ми се виждат големи 50см шкафове, като се има предвид, че във височина ще са по 100 см, защото искам до тавана. Мъжа ми казва, че нямало смисъл до тавана, защото нямало да стигам горния ред /166 съм/ и като смятам май е прав - 90 долни, 60 гръб и 100 горни, става 250.

Аз съм 175 и долен шкаф 90 на мен ще ми е ОК. Но предполагам, че височината на долните шкафове е съобразена с височината на уредите за вграждане при теб и не можеш да ги направиш малко по-ниски, ако така ти е удобно. За горните шкафове - аз също мисля, че разделени на 2 реда би било по-добре, но това вероятно ще ги оскъпи, заради допълнителните механизми. Ако са на 2 реда ще отваряш редовно само първия ред, с най-често ползваните неща. На втория ред слагаш рядко ползвани неща и се катериш, но само 1-2-3 пъти в годината.

# 640
В сегашното жилище долните шкафове са на височина 92 см и са ми удобни.

Височината на стаята е 270. Мислех тавана да е 20 см и 100 см горни шкафове, но той още не е направен и може и 30 см да го смъкнем. Така горните шкафове ще са 90 см.

# 641
Мая, според мен е добре да видиш кои и какви са ти нещата, които ползваш рядко - примерно дребни уреди - сокоизтисквачка, фритюрник или нещо подобно (съвсем произволни примери давам), или пък чаши за шампанско, за вино и т.н. Премери колко са на височина и ширина (за уредите) и тогава прецени колко да са ти високи шкафовете. За да не се получи, че заради икономия от 5-10 см. ПДЧ за шкафа не можеш да си събереш чашите, примерно. Давам този пример, защото в моите горни шкафове, които са стандартни горни без поръчка не мога да сложа други чаши, освен обикновени за вода/сок/безалкохолно. Просто стандартно така са разделени шкафовете.
Ако плотът ти е с височина 90 см., ако се качиш върху него Smile и си вдигнеш ръцете, ще стигаш до горния рафт без да се налага да му сваляш височината. Но това ще го правиш рядко, ако го предвидиш за рядко използвани неща - във всяка кухня и домакинство има такива.

# 642
  • Раковски

Вече е на 7-8 години и си е без забележки. Аз си пазя по принцип нещата, ама все пак. Бях я изцапала скоро без да искам с грануфорин и не бях видяла, на сутринта с циф петната излязоха. Като чета с тия нови мивки все проблеми имат хората. Харесах си на шок един модел ама сега се чудя да давам ли 400+ лв като тази струва 200 лв има няма, а си е супер-чистя я с гъба и препарат за съдове, рядко циф. Нямам идея от къде е взимана обаче...за това ако някой има такава да дава жокер как се води или марка или материал.

Прилича ми на полимермрамор.

# 643
  • София

Прилича ми на тази: https://www.djesur.com/Mivka-za-Kuhnya-ot-Polimermramor-model-1033-IZBOR-NA-CVYaT

# 644
  • Велико Търново
Здравейте,
Моля спешно за съвет и мнение!
Утре трябва да решим къде да бъде комина за аспиратор, а в момента сме в пълно изменение на проекта на архитектура на кухнята ( махаме кухненския остров)
Моля за съвет как да организираме кухненската част. Прилагам снимка и размери.

С други думи, в 184/373 ще трябва да наместим и мивка и печка+плот.

Общи условия

Активация на акаунт